National

Starea de sănătate a lui Nelu Ploieșteanu nu pare să se îmbunătățească: „Pronosticurile nu sunt dătătoare de speranță. Se așteaptă un miracol”

Publicat: 22 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Starea de sănătate a lui Nelu Ploieșteanu nu pare să se îmbunătățească, a transmis jurnalistul Florin Condurățeanu. Chiar dacă situația lăutarului este una staționară, el se află, în continuare, în registrul grav.

Jurnalistul a transmis că Nelu Ploieșteanu încă este intubat, iar medicii nu îi dau prea multe șanse de supraviețuire. Toată lumea este în așteptarea unui miracol, în ceea ce privește starea de sănătate a lăutarului.

„Am vorbit acum două ore cu doamna doctor Grințescu, șefa de la ATI Floreasca. El a fost internat însă la ATI Toxicologie, pentru că dincolo era mare aglomerație.

Situația este însă staționară. Rămâne în registul grav. Nu s-a înregistrat nici o îmbunătățire. Rămâne intubat, pentru că alte metode mai blânde nu au avut efect în cazul lui, cu sedarea aferentă.

Marele necaz al maestrului este că el avea deteriorate mai multe organe din corp, din cauza unor boli ce s-au adunat înainte de infecția cu Covid.

Are fibroză pulmonară. Pronosticurile nu sunt dătătoare de speranță. Se așteaptă un miracol”, a declarat Florin Condurățeanu la Antena Stars.

Soția lui Nelu Ploieșteanu a leșinat: „Ce să faci când e să vină toate cele rele peste tine? Înduri şi te rogi să ieşi la liman!”

Vărul lui Nelu Ploieşteanu, Mitriță, a anunțat că soția lăutarului a leșinat la auzul veștilor că soțul ei ar putea să piardă lupta cu boala.

Din păcate, femeia a fost transportată, de urgență, la spital.

„Săraca femeie, la câte a pătimit în ultimele luni numai asta nu-i mai trebuia pe cap. Dar ce să faci când e să vină toate cele rele peste tine? Înduri şi te rogi să ieşi la liman!

Nea Nelu s-a dus târziu la spital. A tras de el cât a putut, că aşa e în meseria asta a noastră, a lăutarilor. Tragem de noi, să mai cântăm o seară şi încă una, până când nu mai putem. Mai ales în vremurile astea, când nu mai găseşti aproape nimic, e foarte, foarte greu.

Aşa că a ajuns la spital, într-o condiţie foarte grea. Mă gândesc că o fi sperat până în ultima clipă că nu are nimic grav. Şi, când colo?!”, a declarat el, pentru Impact.ro.

Maestrul Nelu Ploiesteanu are COVID-19. A ajuns în stare gravă la spital

Joi, 18 martie 2021, Nelu Ploieșteanu a ajuns la spital în stare gravă. Mara Bănică a dat o serie de declarații și a dezvăluit că maestrul muzicii lăutăreşti, Nelu Ploieșteanu are o stare de sănătate critică. Acesta s-a infectat cu COVID-19 şi a fost transportat de urgentă la spital. În aceste momente, lăutarul este intubat, iar veştile sunt din ce în ce mai rele.

Mara Bănică a mai explicat că după ce a discutat cu unul dintre membrii familiei a aflat că plămânii lăutarului sunt afectaţi în proporţie de 70%:

„În urmă cu 2 minute am închis telefonul cu una dintre fiicele lui nea Nelu Ploiesteanu. Este intubat în stare extrem de gravă, bolnav de Covid, cu o saturaţie de 50% şi cu plămânii afectaţi în proporţie de 70%, a scris pe Facebook, Mara Bănică.

Adauga un comentariu