Local

Studenții și absolvenții din Iași pot lucra câteva luni în Casa Pătrată. Consiliul Județean Iași a inițiat un stagiu pentru cei care își doresc o carieră în administrație

Publicat: 24 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Studenții și absolvenții din Iași pot lucra câteva luni în Casa Pătrată. Consiliul Județean Iași a inițiat un stagiu pentru cei care își doresc o carieră în administrație
Un program de internship a fost lansat de Consiliul Județean Iași pentru tinerii studenți și absolvenții universităților din municipiu, program ce va fi derulat până la finalul anului 2021

Un nou program de internship se va derula la Consiliul Județean Iași. În perioada septembrie – decembrie 2021, studenții și absolvenții universităților din Iași pot lucra la direcțiile și serviciile subordonate forului județean. În această perioadă se pot depune dosarele de înscriere

Tinerii din municipiu care vor o carieră în administrația publică pot lucra până la finalul acestui an la Consiliul Județean Iași, în baza unui proiect de internship. Autoritatea județeană a pus la dispoziția studenților și a absolvenților, în această perioadă, nouă locuri în cadrul unui program de internship la departamentele din subordine. Repartizarea se va face în funcție de studiile absolvite. Înscrierile au început de ieri, 23 august 2021, și se vor încheia pe 6 septembrie 2021.

Program de internship, organizat de Consiliul Județean Iași

Programul de internship la Consiliul Județean Iași prevede faptul că selecția participanților se va realiza în două etape. Prima este cea a concursului de dosare, iar a doua va consta într-un interviu online pentru cei admiși în cadrul primei probe. Interviul este programat să se desfășoare între 15 și 21 septembrie 2021. Programul de internship va avea loc în perioada 27 septembrie – 13 decembrie, iar participanții vor fi remunerați potrivit legislației în vigoare. Recent, conducerea CJ Iași a decis să nu mai prelungească deciziile de muncă pentru mai multe persoane din instituție care au depășit cu mult vârsta de pensie.

Nouă posturi pentru tinerii din CJ Iași

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, a precizat că cei care vor aplica pentru acest proiect vor putea lucra cu persoane cu experiență din cadrul instituției.

„Consiliul Județean devine o instituție deschisă, în care îmi doresc ca tinerii să își găsească locul, să își integreze vocea și viziunea, să fie încurajați și sprijiniți să se dezvolte. Experiența colegilor mei din Consiliul Județean combinată cu energia și entuziasmul tinerilor vor fi ingredientele reușitei profesionale și, totodată, cheia dezvoltării comunității noastre. Îi încurajez pe studenți și pe tineri să aplice pentru una dintre cele nouă poziții de internship”, a menționat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Iată și cât timp vor lucra tinerii în CJ Iași

Tinerii care vor intra în programul de internship vor lucra în cadrul Consiliului Județean Iași pentru două luni și jumătate, până la finalul anului 2021, conform deciziei luate de conducerea instituției.

„Timp de două luni și jumătate vor lucra în Consiliul Județean, cu toate responsabilitățile și beneficiile pe care le presupune un serviciu adevărat – sarcini și salariu, și va fi o etapă foarte importantă în cariera lor”, a mai spus președintele Consiliului Județean Iași.

Dispută în vechiul mandat al CJ Iași pe programul de internship

O situație legată de mai multe persoane angajate pe salarii mari în Consiliul Județean Iași a avut loc în mandatul precedent. Fosta conducere a CJ Iași se folosea inclusiv de studenți, angajați cu o normă de 2 ore pe zi, pentru o propagandă politică din fondurile publice ale județului. Fosta conducere CJ Iași a avut chiar și 14 persoane angajate în cabinetele personale, angajați care ridicau și mii de lei lună de lună din fonduri publice.

Adauga un comentariu