Titlurile zilei

Surpriză de 20 de milioane de euro pe axa rutieră Iași-Suceava! Alpenside SRL a pornit un război cu toți competitorii

Publicat: 02 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Surpriză de 20 de milioane de euro pe axa rutieră Iași-Suceava Alpenside SRL a pornit un război cu toți competitorii
Firma Alpenside SRL a depus o nouă solicitare la instanță legată de axa rutieră Iași-Suceava, pe lotul 3, cu o valoare de 20 de milioane de euro

Alpenside SRL vrea să reia de la zero licitația pentru axa rutieră Iași-Suceava, procedură cu o valoare de 20 de milioane de euro. Lotul trei din axa rutieră a ajuns din nou pe masa magistraților. Lucrarea ar trebui să fie gata până la finalul anului 2023, conform cererii de finanțare depuse la Comisia Europeană

Dosar-surpriză, deschis la Curtea de Apel Iași. Firma Alpenside SRL a cerut magistraților să aprobe o cerere de revizuire a contractului legat de atribuirea lotului 3 din axa rutieră Iași-Suceava. Firma Alpenside SRL a chemat la bară atât pe Consiliul Județean Iași, finanțatorul proiectului, cât și pe celelalte asocieri participante la licitația inițială. Se pare că firma din București vrea ca întreaga procedură să se reia de la zero și să nu se mai țină cont de niciuna din licitațiile anterioare care au fost contestate.

Alpenside SRL cere revizuirea contractului pe axa rutieră Iași- Suceava

Alpenside SRL s-a îndreptat împotriva Consiliului Județean Iași, a asocierii Eky Route SRL- Dimex 2000 Company SRL, a asocierii Daroconstruct SRL- Rutador SRL, dar și a asocierii Con Ted SRL- Test Prima SRL- Four M Building Tehnology PG Delta Electron SRL- Mis Group SRL. Procedura prevede modernizarea DJ 281 de la Belcești – Ceplenița – DN 28B şi modernizarea DJ 281 de la DN 28B – Scobinţi – Lespezi în lungime de 40,610 kilometri, contra a 20 de milioane de euro.

Dosarul a fost depus pe 31 martie 2022, la Curtea de Apel Iași. Surse din administrația ieșeană au arătat că, cel mai probabil, firma care deja lucrează pe primele două loturi vrea ca toate procedurile de până acum pe lotul 3 să fie anulate. Concret, solicitările și nemulțumirile depuse de ceilalți participanți nu ar mai trebui luate în considerare, iar procedura să se facă de la zero. Conform contractului încheiat din fonduri europene, proiectul trebuie finalizat până în decembrie 2023 pentru a nu se returna banii. În ultimii ani, licitația a fost atribuită de 3 ori și tot de atâtea ori a fost contestată.

Supriză pentru cei de la Consiliul Județean Iași

Reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Iași au arătat că încă nu au primit nicio comunicare de la instanță pe speța deschisă de Alpenside SRL. Totuși, forul județean susține că așteaptă pronunțarea Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) pe contractul privind lotul 3. Ultima procedură a fost câștigată de asocierea din care face parte Daroconstruct SRL. Decizia a fost însă contestată de Alpenside SRL și de asocierea Eky Route SRL- Dimex 2000 SRL.

”Așteptăm și noi comunicarea de la instanță pentru acest dosar tocmai ca să vedem despre ce este vorba. Pe de altă parte, sperăm într-o decizie cât mai rapidă a Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor la licitația derulată pentru lotul 3. Ulterior, putem semna contractul și să ne apucăm de lucrări”, a spus Marius Dangă, vicepreședintele Consiliului Județean Iași.

 

Adauga un comentariu