Local

Tânăra care s-a dat drept asistentă medicală pentru a fura câteva mii de lei de la un bătrân a fost arestată! Paștele îl va petrece după gratii pentru fapta sa

Publicat: 28 apr. 2021
Ana Todirel este tânăra care a furat de la un bătrân 4.000 de lei
Ana Todirel, tânăra care a plecat din casa unui bătrân din Iași cu 4.000 de lei, asta după ce s-a dat drept asistentă medicală

La 22 de ani, o tânără din Iași s-a gândit să facă bani printr-o metodă mai puțin ortodoxă. Ana Todirel a ajuns în atenția polițiștilor recent, asta după ce pe 31 martie a abordat un bătrân pe stradă, în zona centrală a municipiului Iași. Tânăra a intrat în vorbă cu bărbatul și a încercat să obțină de la acesta cât mai multe detalii. Așa a aflat că acesta are 70 de ani și că are mai multe probleme medicale. Odată ce a aflat asta, tânăra i-a spus că ea este asistentă medicală și că l-ar putea ajuta.

Tânăra care a reușit să fure de la un bătrân 4.000 de lei după ce s-a dat drept asistentă medicală a fost arestată. Magistrații au decis ca aceasta să stea pentru 30 de zile în spatele gratiilor. Vă reamintim că pentru a primi încrederea bătrânului, femeia i-a spus că îl cunoaște parcă din vedere. Crezând că a dat norocul peste el și că ar putea primi o mână de ajutor, bătrânelul a invitat-o pe tânără acasă pentru a-i cere câteva sfaturi. Mai precis, după ce a ajuns cu tânăra acasă, bătrânul i-a arătat acesteia câteva documente medicale. Ana Todirel i-ar fi dat câteva sfaturi, iar mai apoi bătrânul a vrut să îi facă un cadou, în semn de mulțumire. Nu avea bani în casă, însă i-a spus tinerei că-i dă un card bancar. După ce i-a dat cardul, a rugat-o să meargă la bancă și să scoată 4.000 de lei.

A scos 4.000 de lei de pe card și a dispărut cu banii

Ana Todirel a mers la bancă, a scos 4.000 de lei și s-a întors acasă. I-a dat banii bătrânului, însă avea pus la punct un plan. A așteptat ca victima sa să plece la baie, a luat banii și a dispărut. Când și-a dat seama că a fost furat, bătrânul a cerut sprijinul polițiștilor. La scurt timp, oamenii legii au reușit să o identifice și să pună mâna pe femeie.

„Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Iași au identificat o tânără de 22 de ani, bănuită de comiterea infracțiunii de furt. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, pe 31 martie 2021, aceasta ar fi sustras 4.000 de lei din locuința unui bărbat de 70 de ani. Pe 25 aprilie 2021, tânăra a fost condusă la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, aceasta a fost reținută de polițiști pentru 24 de ore. Tânăra a fost prezentată, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, fiind arestată pentru 30 de zile. Cercetările continuă”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Un caz similar s-a petrecut la Iași în urmă cu câteva săptămâni

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat recent pe Daniel Angel Mihai la pedeapsa rezultantă de 2 ani și 2 luni de închisoare, cu suspendare, pentru comiterea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și furt.

„Instanța stabilește ca inculpatul Daniel Angel Mihai să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o durată de 80 de zile, la Direcția de Asistență Comunitară Iași sau la Direcția de Administrare a Patrimoniului Public Privat Iași. De asemenea, admite acțiunea formulată de partea civilă Ioan L. și îl obligă pe inculpat la plata sumei de 2,50 lei către aceasta, cu titlu de despăgubiri civile. Admite, în parte, acțiunea formulată de partea civilă Liliana L. și îl obligă pe inculpat la plata sumei de 2.097 de lei către aceasta, cu titlu de despăgubiri civile”, au precizat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Daniel Angel Mihai a intrat în atenția anchetatorilor în urmă cu câteva luni. Procesul tânărului ieșean a început pe 17 martie 2020. Asta, după ce individul fusese reținut pentru 24 de ore pe 3 martie 2020. Conform procurorilor ieșeni, victime ale individului au căzut o avocată din cadrul Baroului Iași, Liliana L., și soțul acesteia. C

ert este că tânărul a comis fapta pe data de 27 ianuarie. Daniel Angel Mihai ar fi urmărit-o pe avocată și i-ar fi sustras un portofel dintr-o geantă pe care aceasta ar fi purtat-o la spate. În portofel se aflau aproximativ 2.000 de lei, dar și două carduri bancare. Tănărul a folosit cardurile și a cheltuit de pe acestea aproximativ 2.000 de lei. Polițiștii ieșeni l-au identificat la scurt timp pe individ și, astfel, acesta a ajuns să dea explicații în fața legii.

Comentarii
  • eu nu inteleg, luata cu catuse pentru 2000ron furati de pe card…
    Pai majoritatea romanilor, au tot felul de afaceri ilegale, iar cei de prin politica nici nu mai zic. Udrea nici nu era luata cu catuse, si furase sute de mii de euro.
    Suntem in urma rau.

Adauga un comentariu