Local

Tânără studentă din Iași, jefuită de o mică avere într-un autobuz ! Hoțul s-a folosit din plin de pandemia de COVID-19 pentru a putea scăpa nepedepsit. Masca de protecție l-a ajutat până la un punct

Publicat: 29 sept. 2021
Un autobuz al Companiei de Transport Public Iași și mai multe persoane cu măști de protecție pe fețe
Un individ a jefuit o tânără într-un autobuz care circula prin Iași, folosindu-se de masca de protecție pentru a scăpa nepedepsit

Un individ acuzat că a jefuit o tânără studentă într-un mijloc de transport în comun din Iași a fost trimis la pușcărie de către judecători. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Florinel Năstase la 1 an și 6 luni de pușcărie, pentru furt calificat. Anchetatorii spun că ieșeanul s-a folosit de faptul că masca de protecție este obligatorie și a sperat că nu va fi dibuit de oamenii legii

O tânără studentă a fost jefuită de o mică avere într-un autobuz care circula prin Iași! Hoțul s-a folosit din plin de pandemia de COVID-19 pentru a a putea scăpa nepedepsit. Masca de protecție l-a ajutat până la un punct. Totuși, autorul a fost prins, iar, acum, acesta a și fost pedepsit de judecătorii ieșeni.
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Florinel Năstase (44 de ani) la 1 an și 6 luni de pușcărie, pentru furt calificat. „Instanța admite acțiunea formulată de partea civilă S.N.A. Obligă inculpatul la plata sumei de 6.000 de lei, cu titlu de despăgubiri civile pentru prejudiciul material cauzat prin săvârșirea infracțiunii”, au afirmat judecătorii ieșeni. Sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Florinel Năstase, acuzat că a jefuit o tânără într-un autobuz

Procesul ieșeanului Florinel Năstase a început pe data de 14 aprilie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată sub acuzația de furt calificat.

„Pe data de 16 martie 2021, la ora 11:40, în timp ce se afla în autobuzul cu indicativul 1950 care circula pe traseul 36, cu direcția de mers Copou, staționat în stația Gară, din municipiul Iași, și purta mască de protecție pe față și glugă pe cap, inculpatul a sustras din buzunarul exterior al hainei persoanei vătămate un telefon mobil marca Iphone 11 Pro Max Silver, cauzându-i un prejudiciu în valoare de 6.000 de lei”, au subliniat anchetatorii ieșeni.

Studenta a mers țintă la Poliție după ce și-a dat seama că a rămas fără telefon

Tânăra studentă a povestit că, pe data de 16 martie 2021, a mers din municipiul Bârlad, în municipiul Iași, cu trenul, pentru a merge la facultate. În Iași, în jurul orei 11:30, aceasta se afla în stația de autobuz din zona Gării, când a ajuns autobuzul nr. 36, care circula spre complexul studențesc din Copou. Aceasta a arătat că, după ce s-a uitat la telefonul mobil marca Iphone 11 Max Pro să vadă cât era ora, l-a pus în buzunarul exterior drept al hainei și a urcat în autobuz.

„Autobuzul era aglomerat, motiv pentru care am călătorit în picioare și nu îmi amintesc ca cineva să mă fi împins sau bruscat. Am călătorit până în zona Târgușor-Copou, unde am coborât, moment în care a sesizat lipsa telefonului din buzunar”, a relatat la Poliție tânăra studentă.

Oamenii legii au verificat camerele de supraveghere și astfel au ajuns la Florinel Năstase. Dus la audieri, acesta a recunoscut comiterea faptei.

„În timp ce mă aflam în stația de autobuz, am observat că tânăra avea telefonul mobil în buzunar și am decis să i-l fur, motiv pentru care am urcat în autobuz și, profitând de aglomerație, am furat telefonul. După ce am luat telefonul din buzunarul ei, am coborât din autobuz. Ulterior, am vândut telefonul mobil marca Iphone 11 Max Pro în municipiul Bârlad, contra sumei de 700 de lei”, a susținut Florinel Năstase.

Comentarii
  • Obiectele de valuare nu se pun in buzunarele laterale de la haina sau jeaca sau palton. Se pun in bucuranele din fata la pantaloni. Sau in buzunarul la interior la haina. In aglomeratie, ce se afla in buzunarele la telare la haina, poate fi furat / sustras oricand. Atentie mare!

  • Cu 700 de lei a dat telefonul de 6000.
    …Din care 570 a dat la pacanele, un pachet de tigari si o bere si gata banii. Mult, MULT mai mare paguba decat profitul completatorului.
    Adevarate bombe umane mergatoare, acesti membri ai Curtii Miracolelor.
    Practic ramane doar paguba. Si nervii.

Adauga un comentariu