Prima pagină » Turism » Calatorii » TAROM reia cursele pe ruta Bucureşti – Chişinău. Tarifele încep de la 75,70 de euro
TAROM reia cursele pe ruta Bucureşti – Chişinău. Tarifele încep de la 75,70 de euro

TAROM reia cursele pe ruta Bucureşti – Chişinău. Tarifele încep de la 75,70 de euro

11 ian. 2021, 16:57,
BZI.ro, în Turism

Veste importantă anunţată de operatorul aerian naţional. TAROM reia cursele pe ruta Bucureşti – Chişinău începând din data de 13 ianuarie 2021. Compania aeriană va programa şase curse pe săptămână între cele două capitale, cu preţuri care încep de la 75,70 de euro. Biletele de avion pot fi achiziţionate de pe site-ul TAROM.

TAROM reia cursele pe ruta Bucureşti – Chişinău

Compania TAROM a anunţat săptămâna trecută prin intermediul unui comunicat postat pe pagina sa de Facebook că începând din data de 13 ianuarie 2021 va relua cursele către Chişinău.

Reamintim că din cauza restricţiilor de călătorie impuse de autorităţile din România, TAROM a suspendat operarea curselor comerciale către Republica Moldova (Chişinău), în perioada 18 decembrie 2020 – 12 ianuarie 2021 (inclusiv).

Decizia a fost luată după ce Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, în şedinţa din 17 decembrie 2020, Hotărârea numărul 60. Prin această hotărâre a fost actualizată lista galbenă a României pentru care se instituie măsură carantinei. Printre ţările incluse pe lista galbenă se afla şi Republica Moldova.

Astfel, după ce compania aeriană va relua zborurile către Chişinău, operatorul va programa şase curse pe sapamana care vor uni cele două capitale după cum urmează:

– în fiecare zi de luni, Chişinău -> Bucureşti, decolare de la ora 05:25;
– în fiecare zi de miercuri, Bucureşti -> Chişinău, decolare de la ora 21:55;
– în fiecare zi de joi, Chişinău -> Bucureşti, decolare de la ora 05:25;
– în fiecare zi de vineri, Bucureşti -> Chişinău, decolare de la ora 17:05;
– în fiecare zi de vineri, Chişinău -> Bucureşti, decolare de la ora 18:45;
– în fiecare zi de duminică, Bucureşti -> Chişinău, decolare ora 21:55.

Tarifele încep de la 75,70 de euro pe cursa şi de la 145,22 pentru biletele dus-întors.

Biletele de avion pot fi achiziţionate de pe site-ul TAROM, https://www.tarom.ro/.

În preţul biletului sunt incluse următoarele servicii: transport gratuit al bagajului de cala în limita maximă de 23 de Kg (1 bagaj pentru Clasa Economy; 3 bagaje pentru Clasa Business) + 10 kg bagaj de mână; check-in gratuit în aeroport, online şi pe mobil.

Criza provocată de pandemie a lovit din plin compania TAROM

Situaţie dezastruoasă la TAROM. Compania de stat a fost lovită în plin de criză provocată de pandemie, iar acum operează la 20% din capacitate. Avioanele sunt ţinute la sol, iar compania înregistrează al 13-lea an de pierderi. Veştile nu sunt deloc bune nici pentru angajaţii TAROM.

Dintre cei 1800 de angajaţi ai companiei TAROM, 162 au depus până acum cerere să plece voluntar. Alte 600 de persoane ar urma să fie concediate până la finalul lunii Ianuarie 2021, conform planului de restructurare pregătit de TAROM, care aşteaptă să fie aprobat de Ministerul Transporturilor.

Totodată, peste 1000 de angajaţi au intrat deja în şomaj tehnic. Iar ceilalţi, în special angajaţii aflaţi în poziţii de management, aproximativ 192, lucrează în continuare, căutând de urgenţă soluţii pentru gestionarea crizei provocate de pandemia COVID-19 şi blocarea avioanelor la sol.

Pierderile TAROM estimate pentru 2020 sunt de peste 300 de milioane de lei. Acestea s-ar putea adânci şi mai tare, în funcţie de evoluţia crizei sanitare şi interdicţiile care vor mai fi anunţate de către autorităţi în următoarele luni.

Şanse de revenire pentru TAROM, spun reprezentanţii companiei, ar fi abia peste trei ani, mai exact în 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *