Titlurile zilei

Teroare într-o comunitate din Iași! Nimeni nu mai doarme noaptea din cauza scandalului de la Zaria Club! Patroana Elena Pădurariu, concurentă la MasterChef, spune că este hărțuită – FOTO, VIDEO

Publicat: 23 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Teroare într-o comunitate din Iași Nimeni nu mai doarme noaptea din cauza scandalului de la Zaria Club Patroana Elena Pădurariu concurentă la MasterChef spune că este hărțuită - FOTO VIDEO
Elena Pădurariu a fost la MasterChef și a deschis Zaria Club, în comuna Miroslava. Muzica duduie în fiecare seară, spre disperarea vecinilor

Mai mulți locuitori din comuna Miroslava, din apropierea lacului Ezăreni, nu mai pot dormi noaptea din cauza muzicii. De joi până duminică, la Zaria Club duduie muzica și după ora 02:00, când localul ar trebui închis. Patroana Elena Pădurariu spune că va încerca să monteze panouri care să atenueze din disconfortul fonic

Mai mulți locuitori din satul Valea Adâncă, comuna Miroslava, județul Iași sunt exasperați din cauza evenimentelor organizate la Zaria Club, de pe malul lacului Ezăreni. De joi până duminică, localul găzduiește evenimente, de la nunți până la cumătrii. Însă, orarul de funcționare nu este respectat. Astfel, vecinii din zonă sunt deranjați de volumul muzicii, care răsună până la orele dimineții. Au fost depuse zeci de reclamații, dar problema nu a fost remediată.

„Dețin un imobil în sat Valea Adâncă, comuna Miroslava. În repetate rânduri, la terasa Ezăreni (Restaurant Debarcader – Zaria Club) la care se organizează diverse evenimente, este deranjată liniștea publică la diverse ore, fie în timpul zilei, fie în timpul nopții.  Muzica este dată foarte tare, de cele mai multe ori formațiile (care sunt diverse, iar unele vin cu echipamentele proprii) cântă afară, sunetul având intensități mult peste limitele normale. Locuiesc la circa 300 de metri față de local, iar intensitatea măsurată a zgomotului depășește de multe ori 55 – 60 decibeli.

La fiecare reclamație, administratorul afirma că funcționează legal și că are autorizație de funcționare, însă, așa cum am menționat anterior, presupun că avizele au fost acordate în condiții care nu sunt respectate. În acest moment, Poliția și Primăria spun că nu pot face nimic, iar singurul mod în care am putea rezolva problema este să dovedim că nu sunt respectate condițiile din avize”, a precizat un locuitor din Miroslava. În cursul serii de 21.08.2021 au fost înregistrate 15 apeluri la 112, din partea persoanelor deranjate de petrecerea din local.

Patroana de la Zaria Club susține că este hărțuită de vecini

Zaria Club este deținut de Elena Pădurariu, cunoscută în spațiul public după ce a participat la emisiunea culinară MasterChef. Proprietarii caselor din zonă susțin că disconfortul devine maxim în momentul în care sunt lansate și artificii. Contactată telefonic de reporterii „BZI”, Elena Pădurariu a precizat că va încerca să remedieze problemele invocate de vecini.

„Clienții se amețesc și nu vor să plece. Artificiile de care se spune nu sunt de la noi. Încerc să comunic cu vecinii. S-au făcut măsurători de la Direcția de Sănătate Publică și suntem în limitele legale. Eu înțeleg că sunt supărați, dar mă simt hărțuită. Săptămâna viitoare vor veni panourile fonoabsorbante. Mai mult de atât ce să fac? Noi nu punem manele, se vorbește de dinainte cu clienții”, a precizat Elena Pădurariu.

În 2020, Zaria Club a fost implicat în alt scandal, din cauza numărului mare de invitați care petreceau. Asta, deși regulile privind participarea la evenimente erau destul de clare pe perioada stării de alertă, declanșată în pandemie.

Polițiștii au intervenit în urma reclamațiilor

Disperați de zgomotele din toiul nopții, proprietarii din apropierea lacului Ezăreni au chemat Poliția.

„În noaptea de 20 spre 21 august a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Miroslava au fost sesizați, de mai multe persoane, cu privire la faptul că la un restaurant din comuna Miroslava este difuzată muzica la o intensitate ridicată, fiind astfel tulburată liniștea publică. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar în urma celor constatate, s-a dispus sancționarea contravențională, conform Legii nr. 61/1991. De asemenea, au fost informate Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași și Primăria Miroslava, pentru a dispune conform competențelor”, a declarat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Primăria Miroslava amenință că va închide activitatea de la Zaria Club

Reprezentanții Primăriei Miroslava au precizat pentru „BZI” că activitatea localului va fi sistată dacă nu vor fi remediate toate problemele. În cursul acestei săptămâni ar urma să fie luate primele măsuri.

„Săptămâna asta vom rezolva această problemă, ca să oprim acest disconfort. Am sesizat DSP și Garda de Mediu. În funcție de rezultate, vom dispune suspendarea activității, închiderea activității sau intrarea în legalitate. Este o problemă gravă și trebuie să oprim acest disconfort. Doamna Pădurariu a fost chemată la Primărie și i s-a cerut să rezolve această problemă. Am discutat și cu cetățenii direct afectați de această activitate”, a precizat viceprimarul Mihăiță Lisoschi.

Activitatea Zaria Club se desfășoară prin intermediul societății Pyma Nautic SRL. Pe lângă Elena Pădurariu, în firmă apare ca asociat și fotograful Paul Onuț Pădurariu. În 2020, cifra de afaceri a firmei este de 327.476 lei, pierderi de 22.408 lei, datorii de 110.773 lei, cu un singur angajat. În trecut, au fost semnalate scandaluri în care era implicat Complexul Sunrise Ciric.

 

Adauga un comentariu