Prima pagină » Sanatate » Tipul de brânză care te ajută să slăbești. Consum-o regulat și vei vedea imediat rezultatele
Tipul de brânză care te ajută să slăbești. Consum-o regulat și vei vedea imediat rezultatele

Tipul de brânză care te ajută să slăbești. Consum-o regulat și vei vedea imediat rezultatele

05 iun. 2022, 20:00,
BZI.ro, în Sanatate

Vești bune pentru persoanele care adoră să consume brânza. Poți consuma acest aliment și pentru a slăbi, dar trebuie să o faci în mod regulat. Care este tipul de brânză ce te face să scapi de kilogramele în plus?

Brânza trebuie consumată într-o cantitate rezonabilă, nu să faci exces. Ar fi bine să razi puțină peste o salată generoasă. Cât despre sortimente, optează mereu pentru cele din lapte integral de oaie sau capră. Poți consuma și feta, care conține și oaie și capră. Așa că dacă îți place telemeaua de oaie de la Sibiu, mănânc-o și la dietă!

Tipurile de brânză care scad riscul de diabet

Brânza de oaie și cea de capră conțin grăsimi de tip MCT (trigliceride cu lanț mediu). Acestea te ajută să slăbești, susțin efortul fizic, sunt bune la digestie și scad riscul de diabet. Mai mult, brânza care provine de la animale care s-au hrănit preponderent cu iarbă conține o mulțime de nutrienți sănătoși.

Care sunt beneficiile brânzei

Brânza este bogată în calciu, grăsimi bune și proteine. Mai mult, dacă provine din laptele animalelor care au păscut multă iarbă, brânza conține un raport optim între grăsimile de tip Omega 3 și Omega 6. De asemenea, brânza conține vitaminele A, B 12, D, dar și zinc, elemente benefice pentru sănătatea organismului.

Cercetătorii spun că, de fapt, brânza, traiul la munte și nu peștele ar fi secretele vieții lungi ale locuitorilor din Sicilia și Grecia.

Cu toate acestea, ai grijă să mănânci brânzeturi naturale, din surse sigure și lapte integral, pe cât posibil nepasteurizat. De aceea, este bine să citești etichetele sortimentelor de brânză și să le alegi pe cele din lapte nepasteurizat. De obicei, acestea sunt brânzeturile franțuzești, cu miros puternic, pe care le găsești la raioanele speciale de brânzeturi din supermarket!

Nu uita! Chiar dacă este sănătoasă, o porție corectă de brânză nu ar trebui să fie mai mare de 70 g pentru telemea şi de 30-35 g pentru parmezan, caşcaval şi brânză cu mucegai. Aceasta este recomandarea medicului Mihaela Bilic, în privința consumului optim de brânză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *