Titlurile zilei

Tragedie în lanț pentru o mamă cu patru copii din Iași! Toată agoniseala i-a ars într-o clipă, iar soțul ei a ajuns la „Socola”! Acum, femeia trăiește din mila vecinilor: „Am rămas să-i cresc singură” – FOTO/VIDEO

Publicat: 22 ian. 2024
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Tragedie în lanț pentru o mamă cu patru copii din Iași Toată agoniseala i-a ars într-o clipă iar soțul ei a ajuns la Socola Acum femeia trăiește din mila vecinilor Am rămas să-i cresc singură - FOTOVIDEO
Monica Garofița Farcaș, o mamă disperată, din satul Frumușica, comuna Mădârjac, județul Iași, nu mai are odihnă și nici putere după ce casa i-a fost mistuită de flăcări

Dacă aveți impresia că viața a fost nedreaptă și grea, ascultați tragedia prin care trece această femeie din Iași, care în cel mai friguros anotimp al anului a rămas singură cu patru copii, fără un acoperiș deasupra capului. Monica Garofița Farcaș, o mamă disperată, din satul Frumușica, comuna Mădârjac, județul Iași, nu mai are odihnă și nici putere după ce casa i-a fost mistuită de flăcări.

Tragedia a patru copilași din Iași, condamnați la sărăcie

Mama celor patru copii împreună cu preotul Dan Damaschin
Dacă aveți impresia că viața a fost nedreaptă și grea, ascultați tragedia prin care trece această femeie din Iași

Din bunurile acestei familii nu a mai rămas nimic. Deși aveau o situație materială destul de grea, acum s-au trezit că sunt mai săraci ca niciodată.

„Incendiul s-a petrecut sâmbătă seară (n.r. – 12 ianuarie 2024), am făcut focul, cum făceam de obicei, și cred că din cauză că soba nu era curățată a izbucnit focul. O vecină m-a anunțat, am scos imediat copiii din casă, ei nu au pățit nimic. Nu a mai rămas nimic din casă, au luat foc hainele, jucăriile, caietele, tot ce era al copiilor. Este o imagine pe care nu pot să o uit, aud și acum cât de tare îmi plângeau copiii. Am patru copii, cea mai mare are vârsta de 12 ani, apoi mai am o fetiță de 10 ani, băiatul de 6 ani și cea mai mică are 5 ani”, destăinuie mama a patru copii.

Monica Garofița a rămas singură cu patru copii, după ce soțul a fost internat la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași.

„Au mai venit oamenii care ne-au ajutat cu un ghiozdan, pentru că ei trebuie să meargă în continuare la școală, ne-a ajutat și părintele Dan Damaschin, dar orice ajutor este binevenit. Am rămas să-i cresc singură pentru că soțul meu, atunci când a văzut ce se întâmplă și că flăcările au cuprins tot ce aveam, a fost atât de afectat încât a înnebunit. Acum este internat la Institutul de Psihiatrie «Socola» din Iași, nici măcar nu am bani să mă duc până la el, să văd cum se simte”, adaugă Garofița Farcaș.

Mama și cei patru copii își petrec zilele friguroase într-o improvizație de casă care nu are geamuri. Familia are nevoie disperată de ajutor, începând de la haine mai groase, la alimente, materiale de construcții, lemne. Orice poate contribui la fericirea celor 4 copii care, deși sunt inocenți, trebuie să suporte frigul, foamea și sărăcia.

„Acum stăm într-o casă improvizată, ne-a lăsat un vecin, dar este foarte frig aici. Am o sobă unde să fac focul, lemne mai am puține, însă, din cauză că nu sunt geamuri, este aproape la fel de frig ca afară. Am mai pus noi câte ceva în geam ca să mai oprim măcar zăpada. Este greu, copiii înțeleg, dar sunt și ei foarte afectați. Vin de la școală în frig, nu am ce să le pun dimineața să meargă la școală, aș fi foarte recunoscătoare dacă cineva ar putea să ne ajute cu câteva alimente sau chiar dulciuri, eu n-am de unde să le iau.

Vă dați seama că este foarte greu acum, nu am unde să spăl copiii, unde să le spăl hainele. Aș mai avea nevoie de un frigider, o mașină de spălat, de lemne pentru că avem câteva, dar nu cred că o să ne ajungă să trecem de iarna aceasta”, mărturisește Garofița Farcaș, mama celor 4 copii.

Familia Farcaș are nevoie de ajutor

 casa din comuna Mădârjac, care a luat foc
Preotul Dan Damaschin nu a rămas indiferent când a auzit de situația prin care familia din satul Frumușica trece

Preotul Dan Damaschin nu a rămas indiferent când a auzit de situația prin care familia din satul Frumușica trece. Însă este în continuare nevoie de ajutor, din acest motiv, cei care au posibilitatea să ajute cei 4 copii să treacă cu bine de această tragedie sunt rugați să doneze în contul mai jos menționat.

„Sâmbătă, cu noaptea-n cap, am primit un telefon în care am fost anunțat că o mamă cu 4 copilași, din Mădârjac, a rămas în plină iarnă fără adăpost, după ce un foc mistuitor le-a cuprins căsuța cu greu ridicată. Atât ne-a trebuit! Am îndesat repede în mașini tot ce am crezut de cuviință că ar putea fi de ajutor pe moment, am uitat de ger și de drumuri rele, ne-am înarmat cu speranța că familia trebuie să fie bine și am plecat cât am putut de repede la fața locului.

Ajunși acolo, am găsit-o pe Garofița, care ne-a vorbit cu lacrimi în ochi de ce s-a întâmplat în ceea ce obișnuia să numească ea casă. Din vorbă în vorbă și din casă în casă, am început să căutăm și am și găsit o căsuță provizorie pentru mama Garofița și copilașii ei, ca nu cumva noaptea cea friguroasă să îi prindă fără adăpost”, a transmis preotul Dan Damaschin, prin intermediul rețelelor de socializare, în legătură cu tragedia celor patru copilași din județul Iași

1. CONT BCR
Asociația ,,Glasul Vieții”
COD SWIFT: RNCBROBU
RO41RNCB0178156773130001 (LEI)
RO14RNCB0178156773130002 (EUR)
RO84RNCB0178156773130003 (USD)
Merge foarte simplu și cu aplicația GEORGE
2. BANCA TRANSILVANIA
Asociația ,,Glasul Vieții”
COD SWIFT: BTRLRO 22
RO64BTRLRONCRT00W8759401 (LEI)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EUR)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)
Acum avem și BT PAY- 0744798610
Există subconturi în toate valutele.
3. PAYPAL [email protected]
4. WESTERN UNION sau MONEY GRAM – vă rog, cereți detalii
5. REVOLUT:
V. Andrei – 0757333711
IBAN Lei – RO05BREL0005529173560100
IBAN EUR – LT463250061136956414
6. POȘTĂ
Biserica Maternității „Cuza-Vodă”, str. Cuza-Vodă, nr. 34, Iași, Dănuț Damaschin – 0744.798.610
7. DONEAZĂ direct la
Cutia Milei – BISERICA MATERNITĂȚII CUZA VODĂ IAȘI
8. SMS 2 EURO CU TEXTUL „Veronica” la numărul 8845

Comentarii
  • Iar cerseste popa asta bani? Repede ai pus contul tau sa bage fraierii bani. Ai milioane din donatii, rezolva problema singur Nu te mai ia DNA-ul ala odata, escrocule.
    Ce face Protectia copilului , sta si se uita la campania de imagine a popii care se vrea sef la CJ la furat? Ajutati copiii, netrebnicelor de la asistenta sociala DGASPC.

Adauga un comentariu