National

Traian Băsescu, despre protestele românilor: „Reacția populației la constrângeri este aproape firească”

Publicat: 28 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Traian Băsescu despre protestele românilor Reacția populației la constrângeri este aproape firească
Traian Băsescu, fostul președinte al României vrea gratuitatea testelor PCR și antigen

Duminică seara, 28 martie 2021, Traian Băsescu, fostul președinte al României și actual europarlamentar, a vorbit la România TV despre protestele populației împotriva măsurilor anti-COVID-19, impuse de autorități.

De asemenea, Traian Băsescu l-a atacat pe Klaus Iohannis, președintele României, spunând că „este greu să ceri oamenilor să meargă la Poiana Brașov, când eu apar pe schiuri la Păltiniș”.

„Imaginile din România nu sunt diferite de ce vedem în toată Europa. Reacția populației la constrângeri este aproape firească.

Din 1992 avem o Constituție care garantează libertățile cetățenilor. Marea problemă la noi este neîncrederea. În mai toate țările s-a vehiculat ideea că apare vaccinul și se rezolvă problema.

Este greu să ceri oamenilor să meargă la Poiana Brașov, când eu apar pe schiuri la Păltiniș. Nu poți să spui că cifrele pe care vi le dăm sunt corecte, dar vine domnul Voiculescu și spune că au fost măsluite înainte de alegeri.

Cut de prost trebuie să fii să deschizi școlile când vezi că vechea Europă a intrat în valul trei și tu să relaxezi măsurile. Era clar că vine valul trei și la noi. În ziua relaxării măsurilor, pe 8 februarie, avea 57 de oameni testați cu noua tulpină britanică.

S-au luat niște măsuri abosulut pe contrasens față de restul lumii. Despre ce luptă eficientă a Guvernului cu pandemia să vorbim? Lumea s-a săturat de atâtea bălbâieli și contradicții”, a spus Traian Băsescu.

Proteste la Constanța, dar și în alte orașe din țară. Oamenii nu sunt de acord cu măsurile impuse

Duminică, sute de oameni au participat la un protest uriaş în faţa Prefecturii Constanţa împotriva noilor restricţii impuse de Guvern.

Datele oficiale arată că aproximativ 400 de oameni au protestat la Constanța. Aceștia au scandat: „Libertate, libertate!” şi au purtat măşti de protecţie, astfel că au evitat să fie amendaţi de jandarmi sau poliţişti.

Oamenii au strigat: “Nu vrem să furăm, vrem să cântăm”, “Jos masca”, “România, România”, “Măştile jos”, “Libertate, libertate”, “Hoţii, hoţii”, “Deschideţi HORECA”, “Jos Chiţac”, “Libertate, te iubim, ori învingem, ori murim”, “Vrem dreptate”, “Jos Guvernul”, “Jos criminalii”, “Şoşoacă să vină ca să ne susţină”, “Constanţa trezeşte-te”, “Să plece Arafat”.

Protestatarii au cerut prezenţa ministrului Justiţiei, Stelian Ion: “Să vină Stelian, că e constănţean”.

Mai mult decât atât, oamenii au mai cântat imnul naţional “Deşteaptă-te române”.

Protestul de la Constanţa vine în contextul altor proteste similare organizate şi desfăşurate, ieri, în Timişoara şi Brăila, acolo unde oamenii nemulţumiţi de noile restricţii au mărşăluit pe străzi şi au scandat împotriva măştii de protecţie şi a noilor restricţii care au intrat în vigoare astăzi.

Noile măsuri impuse de autorități

În localitățile în care rata de infectare depășește 4 la mia de locuitori:

Carantina de noapte începe de la 20.00 și ține până la ora 05.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.
Magazinele se închid la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.
Sălile de fitness își suspendă activitatea.
În momentul în care rata de infectare din localitate va coborî sub 3.5 la mia de locuitori, aceste măsuri nu se vor mai aplica.

În localitățile în care rata de infectare depășește 7.5 la mia de locuitori:

Carantina de noapte începe de la ora 20.00 și ține până la ora 05.00 pe tot parcursul săptămânii.
Magazinele de tip supermarket se închid de la ora 18.00 în fiecare zi.
Sălile de fitness își suspendă activitatea.
În momentul în care rata de infectare din localitate scade sub 7, măsurile nu se vor mai aplica.

Adauga un comentariu