National

Traian Berbeceanu anunță controale în școli: „Chiar începând de luni vor fi făcute controale sistematic şi periodic”

Publicat: 05 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Traian Berbeceanu anunță controale în școli Chiar începând de luni vor fi făcute controale sistematic şi periodic
Fostul prefect al Capitalei Traian Berbeceanu a declarat că bucureştenii au dreptul şi merită o administraţie onestă şi performantă, iar angajaţii Prefecturii Capitalei pot să le-o ofere

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, anunță controale în școli. Acesta a declarat că, începând de luni, vor fi făcute controale sistematic şi periodic şi susţinut în toate unităţile de învăţământ.

„Chiar începând de luni vor fi făcute controale sistematic şi periodic şi susţinut în toate unităţile de învăţământ, inclusiv de către DSP, inclusiv de către Inspectoratul Şcolar, de către toate structurile cu atribuţii şi urmărim tocmai respectarea cu stricteţe a condiţiilor impuse în actele normative.

În perioada următoare, dacă situaţia o va impune, anumite unităţi şcolare îşi vor suspenda activitatea şi vor trece în online sau unităţile şcolare care au la acest moment activitatea suspendată şi desfăşoară începând de luni doar cursuri online, dacă situaţia se remediază, vor putea să treacă la scenariul 2, cu prezenţa preşcolarilor, a elevilor claselor I-IV şi clase terminale faţă în faţă”, a spus Berbeceanu, după şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Traian Berbeceanu a precizat că toate unităţile de învăţământ din Bucureşti dețin materiaele de protecție necesare – măşti şi dezinfectanţi.

„Se poate asigura distanţa de un metru peste tot, pentru că, pentru fiecare unitate de învăţământ în parte, s-a întrunit Consiliul de Administraţie, care a evaluat situaţia unităţii respective şi a transmis Inspectoratului Şcolar scenariul în care doresc să funcţioneze şi în care apreciază că pot să funcţioneze în siguranţă”, a subliniat Berbeceanu.

Inspector şcolar general: „Școlile la nivelul Bucureştiului stau bine şi foarte bine”. Traian Berbeceanu anunță controale în școli

Ionel Puşcaş, inspector şcolar general în cadrul IŞMB, a arătat că s-au realizat verificări în ceea ce privește condiţiile pentru reluarea activităţii atât din partea Ministerului Educaţiei, cât şi din partea Inspectoratului Şcolar.

„Din toate punctele de vedere, inclusiv acestea care se referă la asigurarea logisticii necesare pentru desfăşurarea activităţilor online, şcolile la nivelul Bucureştiului stau bine şi foarte bine”, a menţionat Ionel Puşcaş.

Cursurile în școli vor fi reluate începând de luni în unităţile de învăţământ din Capitală. Cu toate acestea, sunt exceptate cinci şcoli, a anunţat anterior prefectul Traian Berbeceanu.

„Întrucât incidenţa de infectare pe raza municipiului Bucureşti e situată între 1 şi 3 la mie, începând cu ziua de luni, în scenariul doi, vor începe activităţile faţă în faţă în toate unităţile de învăţământ din municipiul Bucureşti – preşcolarii, clasele I-IV şi clasele terminale. (…) Am avut cinci excepţii, cinci unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Bucureşti care vor continua activităţile doar în sistem online, situaţie generată de infrastructură sau de lipsa apei curente sau a altor servicii de care au nevoie pentru a asigura siguranţa elevilor”, a spus Traian Berbeceanu.

Școlile se redeschid luni, 8 februrie

Anunțul redeschiderii școlilor în România a fost făcut de președintele Klaus Iohannis.

„Nu suntem singuri în Europa și ne-am uitat în jur să vedem ce fac alții. Am constatat că majoritatea statelor UE au deschis sau deschid școlile. Doar trei state nu deschid școlile. În unanimitate, am decis ca începând de săptămâna viitoare, când începe semestrul doi, majoritatea copiilor merg fizic la școală. Trebuie luate măsuri stricte. În localitățile cu scenariu verde, toți copiii merg fizic la școală. În localitățile cu scenariu galben, copiii de grădiniță merg fizic. La fel și clasele I-IV.

Mai merg cei din clasa a VIII-a și a XII-a. În localitățile în scenariu roșu merg doar copiii la grădiniță și clasele I-IV, restul fac școală online. În localități aflate în carantină, toată lumea stă acasă”, a declarat Klaus Iohannis, marți, 2 februarie.

Adauga un comentariu