Boli si tratamente

Triclosanul slăbeste oasele

Publicat: 15 aug. 2020
fragilitatea osoasă
fragilitatea osoasă

Triclosanul slăbeste oasele. Triclosan, deja acuzat de agravarea rezistenței la antibiotice și de perturbarea microbiotei intestinale, se crede, de asemenea, că promovează dezvoltarea osteoporozei la femei.

Triclosanul este un agent chimic cu proprietăți antifungice și antibacteriene, prezent în special în anumite produse de igienă, cum ar fi pastele de dinți, săpunurile sau chiar deodorantele.

Triclosanul slăbeste oasele

Deja a fost evidențiat pentru multe efecte adverse asupra sănătății (triclosanul ar agrava rezistența la antibiotice, ar perturba creșterea fătului masculin în timpul sarcinii, ar deranja echilibrul microbiotei intestinale sau ar crește chiar riscul de a dezvolta cancer la ficat), triclosanul ar promova, de asemenea, fragilitatea osoasă, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Școala Medicală a Școlii de Sănătate Publică din Hangzhou (China).

Cercetătorii, care au lucrat cu un grup de 1.848 de participanți americani cu vârsta peste 20 de ani, timp de 5 ani, au descoperit că femeile care aveau un nivel anormal de ridicat de triclosan în urină aveau mai multe șanse decât alte persoane să experimenteze fracturi osoase. De asemenea, au avut mai multe șanse să dezvolte osteoporoză în timpul vieții.

Osteoporoza este o boală scheletică caracterizată prin fragilitate osoasă și fracturi frecvente. Această patologie este, de asemenea, cauza principala a fracturilor în principal la șold, vertebre și încheietura mâinii.

Adauga un comentariu