Titlurile zilei

Tupeu fără margini al dezvoltatorului Ovidiu Petrache! A confiscat 17 hectare de teren ca să producă gazon pentru Primăria Iași. „E dubios rău de tot” – FOTO / VIDEO

Publicat: 20 sept. 2021
Afaceristul Ovidiu Petrache și terenul cu gazon din comuna Dumești
Afaceristul Ovidiu Petrache a încercat o șmecherie financiară, dar autoritățile din comuna Dumești i-au dat peste nas

Afaceristul Ovidiu Petrache, principalul furnizor de gazon la Primăria Iași, a încercat o șmecherie cu un teren de 17 hectare pe care l-a arendat. Fără știrea proprietarului, a încercat să arendeze terenul firmei sale. Investitorul s-a ales cu plângere penală

Noi probleme pentru afaceristul Ovidiu Marian Petrache, patronul firmei Rulouri de Gazon SRL, principalul furnizor de rulouri către Servicii Publice Iași SA, societate aflată în subordinea Primăriei Iași. Totul a început în 2016, când a arendat o suprafață de 17 hectare situată în comuna Dumești, județul Iași. Înțelegerea a fost parafată cu Lucian Ailenei, proprietarul de drept al terenului. Anii au trecut, iar relațiile dintre cei doi au început să se răcească, însă contractul era derulat în continuare. Recent, Lucian Ailenei îl notifică pe Ovidiu Petrache că trebuie să elibereze terenul în luna mai 2022, data la care expiră contractul. Însă, patronul Rulouri de Gazon nu vrea să audă, ba mai mult, a încercat să confiște terenul proprietarului.

„A încercat să-și arendeze terenul societății lui, Rulouri de Gazon. E ca și cum ai avea un chiriaș rău-platnic, îl notifici, iar el subînchiriază. El nu mi-a plătit nici arenda, are împrejmuiri ilegale. Interesul lui este că terenul este foarte bun, este plat și are acces și la două pârâuri plus râul Bahlui. El face de acolo irigarea cu ajutorul unor pompe. El ar trebui să-mi plătească 300.000 de euro, pentru că arenda era pentru grâu, dar el a pus gazon. Am făcut deja plângere penală”, a precizat Lucian Ailenei.

Viceprimarul din Dumești: „E dubios rău de tot”

Contactat telefonic, Cătălin Pachițac, viceprimarul din comuna Dumești, a explicat că Ovidiu Petrache a încercat să-l determine să încalce legea.

„A fost o chestiune, am fost sunat și m-am întâlnit cu el, a apelat să intervin eu să fie înregistrat contractul de arendare. Așa ceva nu e posibil, așa ceva nu am auzit. Nu este el proprietarul. Avea contractul pregătit. A venit în urmă cu două-trei săptămâni. I-am spus că nu se poate, nu este legal, a încercat și cu o pășune. Au fost date amenzi pentru împrejmuirea ilegală de către cei de la Urbanism. E dubios rău de tot, este stresant, mă sună de multe ori. I-am explicat că nu ai cum să încalci legea”, a precizat viceprimarul.

Dezvoltatorul imobiliar Ovidiu Marian Petrache, patronul SC Rulouri de Gazon SRL, a vrut să pună mâna și pe 25 de hectare din pășunea comunală a comunei Dumești, suprafață deja concesionată de fermierii locali. Ovidiu Marian Petrache a încercat să ia pășunea pe o perioadă de 25 – 40 de ani, încercând să-i păcălească pe aleșii locali să-i aprobe solicitarea. Decizia afaceristului a stârnit însă o revoltă printre aleșii locali, cei care s-au prins că pot rămâne fără pășunea comunală pentru zeci de ani de acum înainte. Contactat telefonic, Ovidiu Petrache a oferit un punct de vedere pe lângă subiect. În 2020, societatea Rulouri de Gazon SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 3 milioane de euro, profit de 700.000 de euro, cu un număr de 43 de angajați. În afacere este implicată și Ioana Petrache, soția afaceristului.

Ovidiu Petrache a încercat să păcălească clienții din Bucium

Patronul de la Rulouri de Gazon SRL a fost implicat în alt scandal, de data asta legat de un teren de 5 hectare din zona Bucium, din Iași. În 2017, Ovidiu Petrache vinde două suprafețe de teren, a câte 400 de metri pătrați, către frații Petru și Gheorghiță Filipciuc, din municipiul Pașcani. Pentru cele două suprafețe, proprietarul a primit suma de 32.550 de euro, în baza unui antecontract. Anii au trecut, iar Petrache nu voia să finalizeze actele. Asta, pentru că și-ar fi dat seama că prețul terenurilor a crescut semnificativ de la 30 euro la 60 euro/mp.

Văzând că Petrache nu finalizează tranzacția, cumpărătorii au cerut returnarea banilor, dar acesta a refuzat. Ulterior, frații Filipciuc au apelat la instanță, moment în care afaceristul a început să se gândească de două ori. Astfel, recent, Ovidiu Petrache s-a hotărât să returneze suma de 32.550 euro, informație confirmată de avocatul reclamanților. Problema din Bucium a fost relatată și cu alte ocazii în cotidianul „BZI”. Clienții lui Ovidiu Petrache au primit promisiunea că vor avea utilități în zonă, dar nici acum nu beneficiază de curent electric.

Comentarii
  • ce nu vine si pe malul Nicolinei sau Bahluiului sa cultive gazon? are milioane de ha si pe un mal si pe celalalt de la capat FORTUS pana la Letcani si de la Letcani pana la Holboca. si asa sta parloaga plin de scaieti, holbura, stir si mohor unde se caca in nestire cainii marlanilor de proprietari de pe la blocuri cat si vacile si caii si chiar trecatorii si boschetarii

Adauga un comentariu