Prima pagină » Titlurile zilei » Ultima pomană electorală a lui Mihai Chirica. A comasat cele mai bune mijloace de transport în comun din Iași unde votanții au fost de partea sa – FOTO

Ultima pomană electorală a lui Mihai Chirica. A comasat cele mai bune mijloace de transport în comun din Iași unde votanții au fost de partea sa – FOTO

10 iun. 2024, 02:00, 4 ,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

Mihai Chirica a cerut celor de la CTP ca mijloacele de transport din Iași să circule pe unde are cei mai mulți alegători

O altă situație incredibilă la CTP Iași, după ce pe traseele 11 și 5 au circulat numai tramvaie noi în ultimele zilele. Decizia a pornit de sus, de la primarul Mihai Chirica, care a vrut să-și asigure voturile prin acest mod. Pe celelalte trasee, vatmanii au circulat cu vagoanele vechi.

Mijloacele de transport în comun din Iași au circulat pe unde locuiesc alegătorii

Vatmanii au sesizat pe listele de weekend că un număr mare de tramvaie noi au fost alocate pe traseele 5 și 11. De fapt, ordinul a venit de la Mihai Chirica, ce a vrut să continue indirect campania electorală chiar și în timpul zilei în care se votează.

„S-a dat dispoziție de sus că sâmbătă și duminică să circule cel puțin 5 vagoane noi pe traseele 11 și 5, în principiu pe bulevardul Nicolae Iorga. Din câte am înțeles, mulți oameni din această zonă votează cu Mihai Chirica, astfel să beneficieze de condiții de confort cu aer condiționat. Chiar și pe traseul 7 au fost câteva vagoane, deși nu au mai fost de mult timp. Acum, mi se par cam multe tramvaie noi pentru un singur traseu, având în vedere că în această perioadă este cald și toți oamenii ar trebui să beneficieze de condiții decente. Nu are sens să triplezi numărul de vagoane pe un traseu, având în vedere că era și fluxul de călători mai scăzut”, a spus un vatman de la CTP.

De asemenea, pe timpul verii, numărul tramvaielor la stradă va fi mai mic, deoarece elevii au vacanță.

„Așa au fost planificate. Prin rotație se planifică pe toate traseele astfel încât să beneficieze toți cetățenii Iașului de tramvaiele noi, nu are nicio legătură cu campania electorală”, a precizat Cristian Stoica, directorul general al CTP Iași.

Vatmanii se bazează doar pe modelele GT4

În urmă cu două săptămâni, câțiva vatmani au vorbit în cotidianul BZI despre condițiile dificile în care lucrează, iar compania a început să le monteze ventilatoare în cabine. Totuși, majoritatea vatmanilor lucrează încă pe modelele vechi GT4, care au deja 60 de ani. Din cele 32 de tramvaie noi, mai mult de 10 sunt defecte, unele din ele stau de câteva luni în depou. Infrastructura din Iași nu a fost potrivită pentru tramvaiele noi.

„Au început să ne pună și ventilatoare în cabină, după ce ne-am spus nemulțumirile. Chiar și la vagoanele care țin de depoul Dacia au fost instalate. Măcar atât să avem, având în vedere temperaturile din această perioadă, când te sufoci în cabină. Rămâne de văzut ce vom face în această vară, când vor fi temperaturi peste 35 de grade, deja am văzut că la o călătoare i s-a făcut rău într-un tramvai prin Copou”, a mai spus un alt angajat.

Oamenii au fost revoltați, după ce mijloacele de transport în comun din Iași au circulat pe unde erau alegătorii lui Mihai Chirica.

Comentarii
  • Toate tramvaiele noi trebuie sa circule !!! Primarule?!

  • nu e adevarat, pe linia lui 11 in toata campania electorala cat a durat au ciruclat tramvaie noi, nu doar in utimele zile. deci a fost gandita treaba, nu-l credeti voi prost pe piticul atomic.

  • Da era sa imi fac cruce cand am vazut tramvai nou pe 11. Pe 5 mai era unul din an in pasti dar pe 11 niciodata.
    Lasa ca sclavul le scoate si baga gunoaiele inapoi

  • Praf in ochi pentru mosnegaraie. 4 ani de acum inainte o sa mai vedeti din an in Pasti cate un vagon nou in rest o sa mergeti cu Gt 4 pana o sa va paraie curul. O sa vedeti mai multe defecte decat circulabile. Ati vrut Chirica luati Chirica pe paine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *