Titlurile zilei

Un inginer constructor a fost găsit mort aseară pe malul lacului Ciric. Avea pietre legate cu sârmă în jurul brâului, sticle de alcool pe lângă, iar fața îi era mutilată (EXCLUSIV)

Publicat: 23 apr. 2021
Polițiștii criminaliști au fost ieri în zonă și au adunat mai multe probe
Cadavrul unui bărbat a fost găsit pe malul lacului Ciric, la intrare în comuna Aroneanu

Sinucidere macabră la Iași. Cadavrul unui bărbat a fost găsit pe malul lacului Ciric, aproape de intrarea în comuna Aroneanu. Ieri, alarma a fost dată de un trecător care a dat peste cadavrul aflat parțial în descompunere. Șocant a fost faptul că în jurul brâului acestuia au fost găsite sârme de care erau legate pietre. Indiciile de până acum duc către o sinucidere plănuită până în cele mai mici detalii

Un fost inginer a fost găsit mort ieri seara pe malul lacului Ciric, aproape de intrarea în comuna Aroneanu. Alarma a fost dată de un trecător care a observat cadavrul și a sunat imediat la numărul unic de urgență 112. Imediat polițiștii au ajuns la fața locului și au găsit cadavrul unui bărbat. Lângă cadavru au fost găsite mai multe lucruri personale. Un ghiozdan, o geantă cu sticle cu și fără alcool în ele, un cuțit și mai multe bucăți de sârmă. Surse din cadrul anchetei au precizat că bărbatul avea legate de brâu mai multe pietre. Cel mai probabil acesta a vrut să se sinucidă și a plănuit asta pas cu pas. Mai precis, și-a cumpărat mai multe sticle de alcool.

Pe o parte dintre acestea le-a consumat, cel mai probabil pentru a-și face curaj să se sinucidă. Apoi și-a legat cu sărmă pietrele de brâu și a sărit în apa lacului Ciric. Zona în care bărbatul s-a aruncat în apă nu are o adâncime prea mare, fiind o zonă plină de stuf. La un moment dat, probabil că a încercat să se salveze și a ieșit pe mal. Din cauză că era ud, iar temperaturile din ultima vreme nu au fost prea ridicate, cel mai probabil a intrat în șoc hipotermic și a murit.

Pietre legate cu sârmă în jurul cadavrului bărbatului

Reporterii „BZI” au aflat că bărbatul găsit mort se numește Gheorghe Palade și are 74 de ani. El locuia împreună cu soția sa în cartierul ieșean Mircea cel Bătrân. Dispariția sa a fost semnalată de aproximativ o lună, pe data de 25 martie. Fost inginer, Gheorghe Palade obișnuia să plece cu bani de acasă și să se plimbe prin oraș și chiar prin țară. De fiecare dată când a plecat, s-a întors acasă. Nu și de această dată însă. Polițiștii de la Secția 6 au demarat verificările și au încercat să-l caute pe bărbatul dispărut. Nu au reușit să facă asta, cu toate că au apelat inclusiv la serviciile de localizare ale telefonului pensionarului.

Ieri însă, oamenii legii au stabilit că bărbatul găsit mort este Gheorghe Palade, asta după ce au găsit asupra lui un act de identitate. Trebuie precizat faptul că, în zona feței, acesta avea multiple mușcături. Cel mai probabil, câinii l-au atacat după ce a murit. Acum, polițiștii au demarat o anchetă pentru a stabili dacă bătrânul a fost sau nu victima vreunei infracțiuni.

„Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe malul lacului Ciric a fost găsit cadavrul unui bărbat de aproximativ 70 de ani. În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă și s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Ieri trupul neînsuflețit a fost transportat la Institutul de Medicină Legală, iar specialiștii de acolo vor stabili cum s-a produs moartea acestuia. Gheorghe Palade se pare că a fost inginer constructor în tinerețe, asta din spusele anchetatorilor.

Comentarii
Adauga un comentariu