National

Un liceu din Bârlad a primit o factură de 270.000 de lei la gaze naturale! Directoarea liceului s-a declarat șocată: M-a luat cu amețeli

Publicat: 17 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un liceu din Bârlad a primit o factură de 270.000 de lei la gaze naturale Directoarea liceului s-a declarat șocată M-a luat cu amețeli
Un liceu din Bârlad a primit o factură de 270.000 de lei la gaze naturale

Un liceu din Bârlad a primit o factură de 270.000 la gaze naturale. Factura este pe luna decembrie, iar directoarea liceului a anunțat faptul că este șocată, mai ales în condițiile în care suma este de 5 ori mai mare decât în lunile decembrie a anilor trecuți.

Vă aducem aminte faptul că milioane de români au primit facturi uriașe la energie electrică și gaze naturale, iar unii operatori au fost amendați pentru că nu ar fi aplicat plafonarea prețurilor în facturi.

Un liceu din Bârlad a primit o factură de 270.000 de lei la gaze naturale

Liceul Mihai Eminescu din Bârlad poate fi trecut campionul facturilor la gaze naturale după ce, pentru luna decembrie, furnizorul a emis o factură de 270.000 de lei. Directoarea liceului a menţionat, pentru Vremea Nouă, că a rămas pur şi simplu socată de costul facturii şi că actuala factură este de cinci ori mai mare decât precedentele luni de decembrie. Femeia a spus că în se aştepta la o factură mai mare pentru că unitatea de învăţământ a avut ore în format fizic până în Ajunul Crăciunului, dar nu se aştepta la o asemenea sumă. Aceasta a menționat că este extrem de mult ca o școală să plătească, pentru încălzire, 10.000 de lei pe zi:

„Noi suntem un liceu cu multe corpuri de clădiri, șapte în total. Este o suprafață de încălzit mare, de câteva mii de metri. Ne așteptam la un consum mare în decembrie, fiindcă s-a învățat până în Ajunul Crăciunului și ne gândeam undeva la 90.000 de lei, maxim 100.000 de lei. Dar nu la 270.000 de lei! Când a venit factura i-am spus doamnei contabile că sunt prea multe zerouri și că e o greșeală, dar când am verificat atent amândouă ne-am dat seama că nu e nicio greșeală și m-a luat cu amețeli.

Doamna contabilă a avut puterea să sune pe la alte școli și a văzut că peste tot facturile sunt foarte mari, astronomice. Oricum, nu e normal ce se întâmplă. Nu poți plăti gazul peste 10.000 de lei pe zi, de vreo trei – patru ori mai mult decât normalul. Nu putem să comparăm factura primită cu cea din decembrie 2020, fiindcă atunci eram mai mult în on-line, poate cu cea din 2019, dar dacă e așa atunci avem prețul de vreo cinci ori mai mare”, a spus Râca Luchianov.

Marcel Ciolacu anunță TVA zero pentru gaze naturale și energie electrică

Marcel Ciolacu a avut o intervenție luni în care a menționat că a vorbit cu premierul Nicolae Ciucă și președintele PNL, Florin Cîțu, iar din luna februarie ar trebui să intre în funcțiune TVA zero pentru gaze naturale și energie electrică. Social democratul a susținut că bugetul statului poate suporta o asemenea cheltuială:

„Este suportabilă pentru bugetul statului și pentru energie și pentru gaze și îmi mențin părerea că această măsură trebuie luată cu data de 1 februarie”, a spus Ciolacu.

În schimb, directorul ANPC a vorbit despre situația în care milioane de români nu au primit, pe facturi, măsurile compensatorii. Acesta le-a dat timp până pe 31 ianuarie furnizorilor să refacă facturile fără a pune sancțiuni și fără sistarea furnizării utilităților.

Adauga un comentariu