Titlurile zilei

Un medic ieșean, acuzat că a strâns de testicule un minor! Doctorul a scăpat de dosarul penal după agresiunea din plină stradă!

Publicat: 12 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un medic ieșean acuzat că a strâns de testicule un minor Doctorul a scăpat de dosarul penal după agresiunea din plină stradă
Un medic ieșean a fost cercetat pentru că ar fi agresat un minor în vârstă de 16 ani

Un medic ieșean a scăpat de dosarul penal, după o cerere formulată chiar de către procurori. Inițial, doctorul ar fi fost cercetat pe motiv că ar fi lovit un băiat în vârstă de 16 ani, pe o stradă din Iași. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis solicitarea procurorilor în cazul lui Mihail Enache. Astfel, judecătorii au confirmat ordonanța de renunţare la urmărire penală dispusă față de medicul cardiolog

După o cerere formulată chiar de către procurori, un medic ieșean a scăpat de dosarul penal. Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis solicitarea procurorilor în cazul doctorului Mihail Enache.

”Instanța admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi în dosarul nr. 4208/P/2020, de confirmare a ordonanţei de renunţare la urmărire penală, privindu-l pe suspectul Mihail Enache şi persoana vătămată A.A.S. Confirmă ordonanţa din data de 19 iulie 2021 din dosarul nr. 4208/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi de renunţare la urmărire penală cu privire la comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi ameninţare. Definitivă”, au precizat judecătorii ieșeni.

Într-o ediție anterioară, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Mihail Enache, un medic ieșean, a scăpat de dosarul penal

Solicitarea în ceea ce îl privește pe Mihail Enache a fost formulată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași pe data de 22 iulie 2021. Ulterior, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis-o. Aceștia au precizat că, inițial, în dosarul de urmărire penală, prin ordonanţa din data de 30 octombrie 2019, s-a dispus începerea urmăririi penale ”in rem cu privire la infracţiunea de lovire sau alte violenţe. Într-o ediție anterioară, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

”În ziua de 30 octombrie 2019, în jurul orei 14:15, persoana vătămată A.A.S., în vârstă de 16 ani, a fost prinsă cu o mână de gât de către un bărbat şi cu cealaltă mână de testicule. Prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de 2 martie 2021, s-a dispus extinderea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de ameninţare. Prin ordonanţa procurorului din data de 4 martie 2021, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul M.E. cu privire la săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi ameninţare”, au subliniat în instanță procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Ce au spus procurorii în cazul doctorului Mihail Enache

Anchetatorii ieșeni au mai menționat că, prin ordonanţa din data de 19 iulie 2021, s-a dispus renunţarea la urmărire penală faţă de suspect, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi ameninţare.

”Pentru a dispune în acest sens, procurorul de caz a reţinut că, în concret, nu există un interes public în continuarea urmăririi penale, având în vedere următoarele: conduita adoptată de inculpat în cursul urmăririi penale, atitudinea sa cooperantă cu organele judiciare, contextul în care a fost comisă fapta, aspectul potrivit căruia suspectul a exercitat un singur act de violenţă asupra persoanei vătămate, în zona testiculelor, aceasta din urmă nu a avut leziuni constatate printr-un certificat medico-legal, lipsa antecedentelor penale, aspectul că faptele au fost săvârşite pe fondul unei stări de nervozitate, ca urmare a comportamentului persoanei vătămate care, anterior, a exercitat acte de violenţă asupra fiicei sale, cauzându-i leziuni traumatice, disproporţia vădită între cheltuielile pe care le-ar implica desfăşurarea procesului penal şi gravitatea urmărilor produse”, au adăugat anchetatorii ieșeni.

Cu privire la Mihail Enache, judecătorii au constatat că acesta nu are antecedente penale, a manifestat o atitudine cooperantă cu organele judiciare, fiind integrat în societate, are studii superioare, fiind medic chirurg. De asemenea, magistrații ieșeni au constatat că fapta a avut loc, dar că soluţia de renunţare la urmărirea penală este legală şi temeinică. Reporterii cotidianului BZI l-au contactat telefonic pe medicul Mihail Enache, pentru a-și expune un punct de vedere cu privire la această situație.

„Nu fac comentarii. Dosarul s-a încheiat”, a răspuns medicul.

Astfel, un medic ieșean a scăpat de dosarul penal, după un incident bizar, ce a avut loc pe o stradă.

Adauga un comentariu