Local

Un nou câştig în instanţă pentru Constantin Axinia, fostul director general al CFR

Publicat: 03 aug. 2021
Constantin Axinia, fostul director general al CFR
Constantin Axinia, fostul director general al Căilor Ferate Române a ieşit din nou învingător în instanţă într-un proces care a vizat un litigiu de muncă

Constantin Axinia, fostul director general al Căilor Ferate Române a ieşit din nou învingător în instanţă într-un proces care a vizat un litigiu de muncă.

Reamintim faptul că acesta a mai câştigat un proces cu CFR. Constantin Axinia, fostul director general al societăţii, revenit între timp la Regionala ieşeană a contestat o fişă de evaluare profesională pe anul 2020.

Tribunalul Iaşi a admis contestaţia şi a dispus anularea fişei de evaluare a activităţii profesionale, în contradictoriu cu Societatea de Transport Feroviar de Călători „CFR Călători“ SA. Mai mult decât atât, societatea va trebui să îi achite suma de 1.500 lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

Decizia nu este definitivă.

Constantin Axinia a revenit pe poziţia de conducere la CFR Călători Iaşi

Constantin Axinia a revenit pe poziţia de conducere la CFR Călători Iaşi în luna decembrie a anului 2019.

Compania Căile Ferate Române și-a ales noul Director General. CFR Călători Iași anunța în data de 11 decembrie 2019 faptul că noul director al companiei este Constantin Axinia. Acesta a fost Director General al CFR București aproximativ un an. El a fost numit pe această poziție de conducere în timpul conducerii companiei CFR.

Funcția lui Niculai Bosancu a fost preluată de actualul Director General, Constantin Axinia.

Constantin Axinia a fost demis în anul 2019

Consiliul de Administraţie al CFR SA l-a demis din funcţia de director general pe Constantin Axinia în data de 14 octombrie 2019. Acesta a declarat că motivul demiterii sale este refuzul de a semna un contract de investiţii în valoare de sute de milioane de euro.

„Domnul ministru mi-a spus să fac ceva şi nu am făcut. de semnat un contract fără să aştept o hotărâre a instanţei definitivă, ca să pot semna un contract. Pe legislaţie puteam să semnez contractul, dar intram sub incidenţa unei alte legi care spunea că dacă instanţa superioară anulează hotărârea de tribunal voi fi pasibil de o amendă cuprinsă între 1-3% din valoarea contractului”, a spus Axinia la acel moment, care a adăugat că valoarea contractului este „de câteva sute de milioane de euro”.

Constantin Axinia a adăugat că şi departamentul juridic al companiei i-a recomandat, de asemenea, să nu semneze contractul în lipsa instanţei de judecată.

„I-am zis ministrului: semnez numai în momentul în care există o sentinţă definitivă. Mai mult de atât, direcţia juridică din cadrul companiei mi-a înaintat o notă în care îmi recomandă să nu semnez acest contract până nu va soluţiona instanţa de judecată acest lucru”, a mai spus atunci fostul director interimar al CFR Infrastructură.

Adauga un comentariu