Titlurile zilei

Un nou scandal în lumea dezvoltatorilor imobiliari din Iași! Milionara de 76 de ani cere evacuarea norei din vila din Nicolina. Bătrâna controlează toate afacerile falimentarului Lucian Stoean – FOTO

Publicat: 28 dec. 2020
Anica Băbuță, în vârstă de 76 de ani, s-a trezit dezvoltator imobiliar după ce fiul a construit blocuri pe numele mamei. Blocul din imagine a fost construit în colaborare cu Bogdan Gheorghiu, patronul clubului
Anica Băbuță, mama dezvoltatorului imobiliar Lucian Stoean, vrea să scape de noră

Mama dezvoltatorului imobiliar Lucian Stoean este pusă ca titular în toate procesele deschise în instanță. Anica Băbuță vrea să-și evacueze nora din casa situată în cartierul Tătărași. Averea bărbatului a fost mutată pe numele mamei, ca să nu dea niciun leu copiilor și fostei neveste

Noi detalii apar în divorțul anului din lumea dezvoltatorilor imobiliari. Lucian Stoean, fostul patron al cunoscutei firme falimentare de distribuție Megadeth Impex SRL, a cerut în instanță desfacerea căsătoriei. Recent, magistrații au fost de acord cu cererea, dar cei trei copii, două fete și un băiat, nu primesc pensie alimentară conform veniturilor declarate de tată. Deși a construit mai multe blocuri de locuințe colective, Lucian Stoean a avut grijă să transfere banii și proprietățile pe numele mamei, Anica Băbuță, în vârstă de 76 de ani. Chiar dacă a contribuit financiar pe perioada cât a funcționat firma de distribuție, Lucia Vali Stoean, fosta soție a afaceristului, nu s-a ales cu nimic. Ba mai mult, fostul soț și-a pus mama să o evacueze din vila situată în cartierul Nicolina. Anica Băbuță a înregistrat o cerere la Judecătoria Iași prin care dorește evacuarea norei. Din informațiile deținute de reporterii BZI, Lucian Stoean intenționează să vândă imobilul. Anica Băbuță este proprietar în acte doar pe jumătate din clădire. Dosarul are primul termen de judecată pe data de 07.01.2021. Reporterii BZI au încercat să obțină un punct de vedere din partea Anicăi Băbuță, dar avea telefonul mobil închis. Divorțul dintre Lucian și Lucia Stoean s-a pronunțat pe data de 05.11.2020.

Lucian Stoean nu are venituri, dar se plimbă cu un BMW de 100.0000 de euro

Atât la procesul de divorț, dar și atunci când a fost întrebat de reporterii BZI, Lucian Stoean a declarat că nu are venituri, însă e văzut la volanul unui BMW, seria 7, cu o valoare de peste 100.000 de euro. Pe scurt, Lucian Stoean a împărțit cu fosta soție doar datoriile, nu și profitul. Prin intermediul mamei, a construit un bloc de locuințe pe strada Argeș, nr.25, în cartierul Alexandru cel Bun și altul pe strada Clopotari, nr.28, în cartierul Nicolina 2. Aici, a fost aprobat un regim de înălțime de D+P+8E, după care imobilul a fost supraînălțat cu un etaj. Acum, cele aproximativ 60 de apartamente au fost vândute în totalitate. La o suprafață utilă de 2.943 metri pătrați, imobilul a generat un venit de aproximativ 4 milioane de euro. Un venit asemănător a fost obținut și din blocul din cartierul Alexandru cel Bun. În aceste afaceri a fost implicat și Bogdan Gheorghiu, patronul clubului „Fratelli”. Nu în ultimul rând, Lucian Stoean construiește și în comuna Rediu, tot prin intermediul mamei. Ultimul proiect a fost demarat în comuna Rediu, pe strada Dealul Zorilor. Aici ar urma să fie construite 6 blocuri de locuințe colective cu trei etaje, sub denumirea Luxury Residence. Autorizația de construire a fost emisă de Primăria Rediu pe data de 22.05.2020. Beneficiarul investiției este Stone Real Estate SRL. În 2019, Lucian Stoean a apărut în documentele firmei, dar în plin proces de divorț a renunțat în favoarea mamei. Pe data de 29.10.2020, Anica Băbuță devine administrator și unic asociat în firmă și schimbă sediul social în blocul de pe strada Clopotari, nr.28. În anii trecuți, Lucian Stoean a vândut și 3 duplexuri în zona Bucium.

Dezvoltatorul imobiliar a fugit cu basarabeanca Marcela Borodachi, după ce agățat-o pe Tinder

Deși a falimentat firma Megadeth Impex SRL, Lucian Stoean a găsit o oportunitate. Împreună cu soția deținea terenul din cartierul Alexandru cel Bun. Apare Bogdan Gheorghiu care le propune afacerea cu blocul. Pentru că era căutat de creditori, Lucian Stoean îi propune soției să treacă terenul pe numele mamei, fiind ultima proprietate de valoare. De aici a pornit totul. Afacerea a funcționat, dar s-a schimbat și bărbatul. Începea să poarte haine de lux și tot mai des era preocupat de telefonul mobil. Fosta soție chiar l-a prins pe site-ul de întâlniri apetisante.ro. Mai mult, a pus un detectiv particular să-l urmărească. L-a găsit în brațele unei femei într-un hotel din centrul Iașului. Pus în fața evidenței, tot bărbatul a cerut divorțul. Între timp a cunoscut-o pe Tinder, alt site de întâlniri, pe Marcela Borodachi, din Republica Moldova. În 2019, Lucian Stoean a părăsit oficial căminul conjugal. Basarabeanca a fost angajată imediat la agenția imobiliară Stil Imobil. La procesul de divorț, Lucian Stoean a plusat, plângându-se că a fost abuzat fizic de soție. Argumentele bărbatului au provocat râsete în sala de judecată. La proces, din partea bărbatului, a venit ca martor și dezvoltatorul Aurel Rascenco, care a fost nevoit să suțină versiunea lui Lucian Stoean.

Comentarii
  • Doar un nebun si-ar cumpara apartamente la Rediu!!! Drumul ala de pamant asa ramane, Stoian baga putina piatra inainte de predare ca sa puna botu’ fraierii ca le pui asfalt! Iar blocul e din caramida refolosita de la fabrica de la Nicolina, se lauda ca pe asta il construieste cu 300 euro pe m2 maxim!!! Luati si cumparati saraciilor!

  • SgP . Pe linga faptul ca esti agramat esti si pr..t. Vezi ca au pus cei de la bzi poze cu blocul si e caramida Brikston. Aici ai cam dat-o in fasole. Si vezi ca nu construieste cu 300 eur. Construieste cu 50 eur. Sa o oftice pe nevastasa. Doamne.. mare-i gradina ta.

  • Andrei Stoean viseaza la BMWuri la 18 ani! La cat de zgarie branza e tatsu sigur parcheaza Loganu ascuns prin spatele liceului! Eu zic sa o rogi pe bunica Anica poate iti croseteaza ea un pulover de firma!

Adauga un comentariu