Stiri medicale

Compania Moderna susține că vaccinul său anti-COVID are rezultate promiţătoare la pacienţii vârstnici

Publicat: 27 aug. 2020
Vaccinul anti-COVID dezvoltat de Rusia îngrijorează cercetătorii! Rezultatele „Sputnik V” par a fi duplicate
Vaccinul anti-COVID dezvoltat de Rusia îngrijorează cercetătorii! Rezultatele „Sputnik V” par a fi duplicate

Un nou vaccin anti-COVID cu rezultate promiţătoare. Potențialul vaccin contra noului coronavirus a generat un răspuns imun promițător la pacienții vârstnici într-un studiu clinic în stadiu incipient, a anunțat miercuri compania biotehnologică Moderna.

Compania a testat vaccinul său pe 10 adulți cu vârste cuprinse între 56 și 70 de ani și 10 adulți în vârstă în vârstă de 71 de ani și mai mari, a transmis Moderna. Fiecare participant a primit două doze de 100 micrograme de vaccin la 28 de zile distanta între ele.

Voluntarii au produs anticorpi de neutralizare, despre care cercetătorii cred că sunt necesari pentru a construi imunitate la virus, și celule T, a specificat Moderna în rezultatele sale, care nu au fost încă publicate într-un jurnal revizuit de la egal la egal. În plus, anticorpii care au fost produși au fost mai mari decât cei observați la persoanele care și-au revenit din Covid-19.

Un nou vaccin anti-COVID cu rezultate promiţătoare

Vaccinul a părut, de asemenea, bine tolerat, fără a fi raportate evenimente adverse grave, a spus compania. Unii pacienți au raportat oboseală, frisoane, dureri de cap și dureri la locul injecției, deși majoritatea simptomelor s-au rezolvat în două zile, a spus compania.

Vaccinul de la Moderna este unul dintre mai multe în curs de dezvoltare pentru combaterea coronavirusului, care a infectat peste 23,9 milioane de oameni în întreaga lume și a ucis cel puțin 820.100, conform datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins. Există peste 170 de vaccinuri în dezvoltare la nivel mondial, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Cel puțin 31 sunt în studii clinice, a transmis OMS.

Vaccinul experimental al lui Moderna conține material genetic numit ARN mesager sau ARNm, prin care oamenii de știință speră să provoace sistemul imunitar pentru a lupta împotriva virusului. În mai, compania a lansat date preliminare care au arătat anticorpi produși de vaccin la 45 de adulți sănătoși.

Noile date de miercuri vor spori probabil speranțele că ar putea exista un vaccin sigur și eficient pentru prevenirea Covid-19 până la sfârșitul anului sau la începutul anului 2021.

Adauga un comentariu