Actualitate

Un poliţist de numai 21 ani din Botoșani a fost trimis la Iaşi cu elicopterul SMURD după ce a suferit un infarct

Publicat: 26 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un poliţist de numai 21 ani din Botoșani a fost trimis la Iaşi cu elicopterul SMURD după ce a suferit un infarct
În aceste condiţii a fost solicitată prezenţa elicopterului SMURD pentru transferul pacientului la Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi unde are nevoie de o operaţie urgenţă

Intervenţie contracronometru la Botoşani, după ce un tânăr poliţist, în vârstă de numai 21 de ani a suferit un infarct miocardic. Acesta a ajuns la Spitalul Judeţean cu dureri în piept şi după ce a fost consultat de medici s-a ajuns la concluzia că a suferit un infarct miocardic şi are nevoie urgentă de un transfer la Iaşi.

În aceste condiţii a fost solicitată prezenţa elicopterului SMURD pentru transferul pacientului la Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi unde are nevoie de o operaţie urgenţă.

Astfel de cazuri în rândul tinerilor sunt rare dar în ultimii ani, pe fondul unui stil de viaţă dezordonat dar şi a consumului de energizante a scăzut vârsta pacienţilor cu astfel de urgenţe medicale.

Un pacient cu infarct miocardic are şanse de a fi salvat şi recuperat, dacă se prezintă în primele 4 – 6 ore de la debut

Infarctul miocardic reprezintă o urgenţă medicală, care are ca substrat blocarea unei artere de la nivelul inimii, cel mai frecvent de către un cheag de sânge. Oprirea bruscă a fluxului arterial la nivelul muşchiului inimii, duce la distrugerea acestuia şi poate determina decesul pacientului.

Pe parcursul vieţii, la nivelul vaselor inimii (artere coronare), se depun grăsimi. În anumite zone, acestea formează depozite de grăsimi, aşa numitele placi aterosclerotice. Aceste placi sunt bogate în colesterol, iar formarea lor este favorizată de fumat, alimentaţia bogată în grăsimi, excesul ponderal, excesul de alcool, sedentarism, dar şi de unele afecţiuni precum diabetul şi hipertensiunea arterială. Aceste placi determina îngustarea (stenoza) diametrului vasului.

Recunoscut la timp, un pacient cu infarct miocardic are şanse de a fi salvat şi recuperat, dacă se prezintă în primele 4 – 6 ore de la debut.

Primele ore de la debutul infarctului miocardic reprezintă perioada critică, datorită riscului de deces prin tulburări de ritm şi prin riscul de extindere progresivă a ariei de necroză.

Adauga un comentariu