Local

Un sfert dintre cadrele medicale de la UPU a Spitalului Sf. Maria din Iaşi este infectat cu Covid-19. Tot programul medicilor va fi dat peste cap

Publicat: 23 oct. 2020
Spitalul „Sf. Maria” din Iași

Unul dintre cele mai mari focare Covid-19 depistat într-o unitate medicală este la Spitalul Sf. Maria din Iaşi. La unitatea de Primiri Urgente lde la acest spital au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus 24 de cadre medicale. Totul a pornit de la un angajat care a declarat epidemiologului că are simptome specifice infecţiei cu SARS-COV-2.

La UPU de la Spitalul Sf. Maria din Iaşi a fost depistat un nou focar de infecţie cu Covid-19. Nici bine nu s-a stins focarul din aceeaşi unitate medicală din Secţia Chirurgie Pediatrică I ca reprezentanţii DSP Iași au declarat un nou focar.

„Am declanşat o anchetă epidemiologica. Toţi cei 75 de angajaţi de la UPU au fost testaţi. Dintre aceştia, 24 au fost confirmaţi pozitiv la infecţia cu noul coronavirus. Vom schimba programul de lucru astfel ca angajaţii care nu sunt infectaţi cu Covid-19 vor lucra în program de 12/24 ore pentru a face faţă urgentelor medicale. Totul a pornit de la un angajat care a spus medicului epidemiolog că are simptome de Covid-19. A fost testat, iar rezultatul PCR a ieşit pozitiv. Atunci am decis să testăm toate cadrele medicale din această unitate. Doar primul angajat are simptome şi este internat în spital, celelalte cadre medicale sunt asimptomatice şi se afla în autoizolare la domiciliu. Vom lua toate măsurile pentru a stopa focarul. În ceea ce priveşte focarul de la Secţia Chirurgie Pediatrică I, putem spune că l-am stins. S-a reluat activitatea, speram să se întâmple la fel şi la UPU”, a declarat Corneliu Mihai, managerul Spitalului Sf. Maria din Iaşi.

Comentarii
Adauga un comentariu