National

Un tânăr de 21 de ani încurajează vaccinarea împotriva noului coronavirus: „Eu am deplină încredere în medici”

Publicat: 20 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un tânăr de 21 de ani încurajează vaccinarea împotriva noului coronavirus Eu am deplină încredere în medici
Un tânăr de 21 de ani care s-a vaccinat vrea să fie un exemplu pentru generația sa

Tânărul Dacian Joshep Duleanț este un tânăr din Brad, Hunedoara care încearcă să încurajeze toți tinerii să se vaccineze indiferent de serul cu care ar trebui să se imunizeze fiecare persoană. Băiatul, în vârstă de 21 de ani, are încredere în medici şi îndeamnă tinerii la vaccinare pentru că viaţa fiecăruia să revină la normal.

„Am 21 de ani și am tot văzut în spațiul public o anume reticență la vaccinul produs de o anumită companie. Eu am deplină încredere în medici și știu că doar prin vaccinare putem reveni la normalitate și uită de grija pandemiei de SARS-COV-2, de aceea am ales să mă vaccinez chiar cu vaccinul evitat în această perioadă, pentru a încuraja și generația mea să nu ignore vaccinarea indiferent de vaccinul folosit în centrul de vaccinare și pentru că țin la cei din jurul meu. Împreună ne facem bine!”, a spus tânărul, făcând referire la vaccinul AstraZeneca.

Dacă în Hunedoara un tânăr s-a vaccinat cu AstraZeneca, în Iaşi majoritatea oamenilor nici nu vor să audă de acest ser

La centrele de vaccinare anti-Covid-19 din Iaşi tot mai multe persoane refuză vaccinul dezvoltat de AstraZeneca, rămânând foarte multe multe doze de vaccin. Începând cu data de 16 aprilie 2021 toţi ieşenii se pot imuniza cu AstraZeneca fără a fi nevoie de programare. Pentru administrarea vaccinului, persoanele doritoare să se imunizeze cu AstraZeneca trebuie să consulte harta interactivă.

„Pentru facilitarea accesului la vaccinare, în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) şi în care sunt locuri disponibile, va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri şi instrucţiuni”, a transmis CNCAV, informează News.ro.

În judeţul Iaşi s-au administrat peste 152.000 de vaccinuri cu Pfizer, Moderna şi AstraZeneca

După vaccinarea anti-Covid-19 unii ieşeni au avut reacţii adverse. Din 152.068 de vaccinări realizate, la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) de la Spitalul „Sf. Spiridon” Iași s-au prezentat 282 de persoane care au avut reacţii adverse. Chiar dacă numărul de efecte adverse ale serului de imunizare este unul ridicat, din fericire nu s-a întâlnit nici un caz foarte grav, toate fiind tratate imediat după ce au apărut.

La Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași , au fost prezente primele cazuri de reacţii adverse, care au fost tratate fără a fi nevoie de internare. Pe 7 aprilie 2021 a apărut un alt caz fiind vorba despre o femeie care a fost vaccinată cu Pfizer care a ajuns la spital, având nevoie de îngrijiri medicale de specialitate.

„O pacientă în vârstă de 65 de ani din județul Iași a ajuns la UPU după ce a avut o reacție adversă post-vaccinare. Suferă de astm, hipertensiune și hipertiroidism, ceea ce a favorizat această reacție. A venit cu o sângerare nazală, dar a fost tratată și a plecat acasă. Au fost puține cazuri prezente în UPU după o reacție post-vaccinare, toate fiind moderate și tratate în cel mai scurt timp. Nu au fost cazuri grave”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa Unitatea de Primiri Urgențe (UPU)  SMURD Iași.

Adauga un comentariu