National

Un veteran de război, în vârstă de 99 de ani, s-a vindecat de COVID-19: „Trăiesc minunea de a mă întoarce sănătos acasă”

Publicat: 25 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un veteran de război în vârstă de 99 de ani s-a vindecat de COVID-19 Trăiesc minunea de a mă întoarce sănătos acasă
În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Laurean Deac a luptat pe frontul de Est. De asemenea, acesta a fost prizonier în lagărele din Asia Mică timp de patru ani.

Laurean Deac, un veteran de război, în vârstă de 99 de ani, s-a vindecat de COVID-19. Bărbatul a luptat, de aceată dată, cu temutul virus SARS-CoV-2. După trei săptămâni de suferință, Laurean Deac a ieșit învingător.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Laurean Deac a luptat pe frontul de Est. De asemenea, acesta a fost prizonier în lagărele din Asia Mică timp de patru ani. Viața l-a pus mereu la încercare, dar de fiecare dată a învins.

„Eroul Laurean Deac, din Alba Iulia, cel care a luptat pe frontul de Est în al Doilea Război Mondial și a fost în prizonierat, timp de patru ani, în lagăre din Asia Mică, a trecut în ultimele trei săptămâni printr-o grea luptă de supraviețuire.

Au fost zile grele de suferință, iar personalul medical din cadrul Secției de Boli Infecțioase din Alba Iulia a fost reticent în privința vindecării sale, având în vedere evoluția acestei boli, dar și vârsta sa înaintată.

Virusul pandemic nu i-a ocolit familia, iar fiul și nora sa, îmbolnăvindu-se și ei, i-au fost alături în aceeași suferință. Pentru veteranul de război, Laurean Deac, în această bătălie, nicio zi nu a fost ca alta. Nădejdea în Dumnezeu, rugăciunile celor dragi și ai cunoscuților, mănunchi de gânduri bune îndreptate în permanență spre el din partea multor oameni, alături de grija deosebită de care a avut parte în spital, din partea întregului personal medical, ni-l redau, astăzi, sănătos și victorios pe Laurean Deac, din războiul cu acest virus nemilos.

Personalul medical și auxiliar din cadrul Secției de Boli Infecțioase din Alba Iulia merită toate aprecierile și recunoștința pentru atenția, grija și profesionalismul de care au dat dovadă în efortul de recuperare și vindecare a lui Laurean Deac”, anunță Cercul Militar Alba Iulia, pe pagina de Facebook.

Laurean Deac, veteran de război, vindecat de COVID-19: „Trăiesc minunea de a mă întoarce sănătos acasă”

Bărbatul este recunoscător pentru darul pe care l-a primit de la Dumnezeu.

„Mulțumesc lui Dumnezeu că m-a vindecat și tuturor celor din spital care m-au îngrijit atât de bine. Astăzi, trăiesc minunea de a mă întoarce sănătos acasă și să îi revăd pe toți cei dragi”, a precizat veteranul în vârstă de 99 de ani.

Laurean Deac nu este singura persoană de peste 90 de ani din România, care s-a vindecat de COVID-19. În această categorie se află și tanti Oița, o femeie în vârstă de 96 de ani din Ploiești.

O femeie de 96 de ani a învins coronavirusul

Ioana Pluteanu sau tanti Oița, așa cum îi spun apropiații, are 96 de ani şi, din păcate, s-a infectat cu noul coronavirus stând în casă. Femeia a chemat un zidar pentru nişte reparaţii şi ulterior omul a început să aibă frisoane şi nu s-a mai prezentat la muncă.

Bătrâna din Ploieşti a început să aibă şi ea simptome şi a ajuns la peste 90 de ani infectată cu COVID, în spital.

“Nu mai ştiam de mine, mama! Dar n-am avut nevoie de mască de oxigen. Am luat tratamentul, perfuziile… Eram cinci în salon, fete vorbăreţe, eu doream să vin acasă mai repede, că nu puteam să dorm. Era cineva care urla, strigă, de o auzeam şi eu, care mai aud bine doar cu o ureche. Dar au luat-o de acolo, săraca femeie! Cine ştie ce s-a întâmplat cu dânsa? Cu igiena am avut probleme. Când m-am întors acasă, spălatul pe dinţi mi s-a părut un dar de la Dumnezeu. Purtaţi masca, mamaie, spălaţi-vă pe mâini, respectaţi regulile!” spune tanti Oiţa pentru Libertatea.

”Am scăpat! Acolo, singură, în spital, mă gândeam doar la cum va fi să ajung acasă, să-mi strâng fiica în braţe. Asta mi-a dat putere! Uneori, trăgeam aer în piept şi-mi spuneam că aş fi dat orice să mai simt mirosul de ciorbă din bucătăria de acasă. Mă visam tăind ceapă. Şi ardei tăiam, pentru o ciorbă bună”, spune tanti Oiţă.

Cum a ieşit din spital? “E, mi-a spus într-o zi: «Mamă, ia-mă de aici, că nu mai pot!»”, povesteşte fiica bartanei care s-a temut pentru viaţa mamei sale.

Adauga un comentariu