National

Locul unde va fi înmormântată Draga Olteanu Matei

Publicat: 18 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Locul unde va fi înmormântată Draga Olteanu Matei
Draga Olteanu Matei- personaje

Lumea teatrului este din nou în doliu. Celebra actriță Draga Olteanu Matei a murit. Aceasta fusese internată la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” Iași în stare critică. Se pare că starea sa de sănătate s-a degradat brusc din cauza unei hemoragii digestive. Medicii au încercat să facă tot ce le-a stat în putință însă corpul acesteia nu a mai rezistat.

Draga Olteanu Matei va fi înmormântată duminică, alături de soțul ei

Cavoul familiei Matei
Cavoul familiei Matei

Duminică va avea loc slujba de înmormântare a Dragăi Olteanu Matei. Aceasta își va duce somnul de veci în cavoul familiei, alături de soțul ei, în cimitirul ”Eternitatea” din Piatra Neamț. Începând de mâinei, 19 noiembrie 2020, începând cu ora 17.00 celebra actriță va fi depusă în holul Cinematografului Dacia Mon Amour. Acolo toți cei care au iubit-o vor putea trece pentru a-și lua un ultim rămas-bun. Desigur toate regulile privind limitarea răspândirii infectării cu virusul SARS CoV-2 vor fi respectate.

În dimineața zilei de duminică, 22 noiembrie, sicriul cu trupul actriței va fi adus la Curtea Domnească, lângă Biserica Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. Acolo va fi oficiat serviciul religios. Ulterior cortegiul funerar va trece prin fața Teatrului Tineretului pentru a aduce un ultim omagiu îndrăgitei actrițe.

 

Draga Olteanu Matei și-a petrecut ultimii ani de viață în orașul Piatra-Neamț

Ultimii ani din viață celebra actriță și i-a petrecut în liniște la Piatra-Neamț. Aceasta s-a distanțat de viața mondenă și acorda foarte rar interviuri. Conform declarațiilor sale, la telefon răspundea doar pentru a răspunde mesajelor pe care le primea de la oamenii care o iubeau.

„Mă simt nemaipomenit de bine. Am impresia că sunt în rai. (…) Dor o să-mi fie dor întotdeauna de Bucureşti. Căci acolo sunt rădăcinile mele, este satul meu natal, dar vreau să-l păstrez în suflet aşa cum l-am avut întotdeauna: frumos, cald, ca un sat natal. Aşa rămâne Bucureştiul pentru mine. Altminteri, vreau să-ţi spun că sunt foarte fericită că am venit la Piatra Neamţ. L-am descoperit în 1958, când am venit într-un turneu cu «Reţeta Fericirii».

Şi când am văzut casa în care a locuit soţul meu, m-am îndrăgostit (…) Mulţumesc lui Dumnezeu, mă simt bine. Presupun că la vârsta îţi mai slăbeşte vederea, îţi mai slăbeşte auzul, îţi mai încetineşte pasul. (…) În orice caz, eu simt energie în mine, eu mai simt energie. Cât o mai fi…Ce a fost rău a trecut. Ştiu de la maestrul Beligan că nu te costă nimic să zâmbeşti, şi să fii amabil cu toată lumea. Şi nu din calcul fac asta, mie îmi sunt dragi oamenii. Pe fiecare îi întâmpin cu braţele deschise. Cred că asta îmi şi dă energie”, povestea Draga Olteanu Matei într-un interviu în urmă cu aproximativ doi ani.

Nu și-a imaginat că va deveni actriță. Draga Olteanu Matei voia să fie dansatoare

Ani la rândul, în special în perioada copilăriei, îndrăgita actriță își dorea să devină dansatoare însă viața îi rezervase un alt drum. De asemenea mama Dragăi Olteanu Matei s-a opus acestei dorințe.

„N-am simţit (n.r. să se facă actriţă). M-am pomenit făcând. Am vrut să mă fac dansatoare, mama nu m-a lăsat. Nu a fost de acord, pentru că voia să-mi termin liceul, să dau la facultate. Am intrat în teatru în 1956, înainte de asta am făcut mult teatru de amatori, ca elevă”, îşi aminteşte Draga Olteanu Matei.

Drama vieții Dragăi Olteanu Matei: moartea soțului

În urmă cu șase ani, Draga și-a pierdut soțul, pe doctorul Ion Matei, omul despre care spunea că este sufletul său pereche.

„”Când mă trezeam dimineaţa (n.r. la aniversări), găseam lângă pat un buchet cu 14 trandafiri galbeni. În toţi cei 44 de ani, în care am trăit împreună. Vă mărturisesc că am păstrat toate petalele, cu care vreau să plec”, declara aceasta.

Dragă Olteanu Matei spunea că nu-şi doreşte de la Dumnezeu decât „minte limpede, cuget curat şi inimă bună”.

„Eu şi soţul meu suntem o singură persoană şi trăim fiecare moment împreună, clipă de clipă; sigur că trecem prin necazurile vârstei, că ajungi să nu mai vezi bine, să nu mai auzi bine, să te doară picioarele…”, spunea Draga Olteanu Matei despre omul care i-a fost alături 46 de ani.

Draga Olteanu Matei: „Supărarea asta nu va trece niciodată”

”Sunt supărată. Supărarea asta nu va trece niciodată. O sa moară odată cu mine. Vă spun sincer că aș fi preferat să mor și eu odată cu el. Dacă există o mare dragoste, cum am trăit eu, ți se pare că nimic nu mai are rost. 44 de ani am fost foarte fericiți. Nu a existat niciun secret al longevității. Există oameni deștepți și oameni tâmpiți.

Oamenii deștepți se înțeleg bine între ei până la bătrânețe, își descoperă unul altuia motive de admirație, lucrurile se încheagă în așa maniera încât unul fără celălalt nu poate să facă nimic. Asta e dragostea profundă care începe din tinerețe cu atracția fizică și se continuă cu iubirea.

Ajungi să îl iubești pe celălalt cu toată ființa ta, respiri odată cu el, plângi odată cu el, râzi odată cu el… Așa a fost viața noastră”, povestea, îndurerată, Draga Olteanu Matei.




Adauga un comentariu