Eveniment-Social

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, partener în organizarea celei de-a patra ediții a Simpozionului Internațional pentru Studenți și Tineri Cercetători „InterCulturalia 2021”

Publicat: 13 mai 2021
Studenți în fața Universității
A patra ediție a Simpozionului Internațional pentru Studenți și Tineri Cercetători "InterCulturalia 2021", la Iași

Simpozionul Internațional pentru Studenți și Tineri Cercetători „InterCulturalia”, eveniment bilingv on-line, va avea loc în zilele de 14 și 15 mai 2021, la Universitatea „Cuza” din Iași. La eveniment sunt invitate mai multe catedre din orașele mari ale țării

Catedra de Limba și literatura engleză și Catedra de Limba și literatura franceză de la Facultatea de Litere, în parteneriat cu Facultatea de Geografie si Geologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a Universității de Vest din Timișoara, anunță a patra ediție a Simpozionului Internațional pentru Studenți și Tineri Cercetători „InterCulturalia”, eveniment bilingv on-line, care va avea loc în zilele de 14 și 15 mai 2021.

Simpozionul Internațional pentru Studenți și Tineri Cercetători „InterCulturalia”, eveniment bilingv on-line

Partenerii tradiționali ai evenimentului sunt: Centrul de Cercetare (Inter)culturală și (Inter)lingvistică „Linguaculture”, Centrul de reușită universitară (CRU), Fundația Alumni, toate ale Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, British Council, Ambasada Franței în România, Institutul Francez din România la Iași, Lectoratul Francez din Iași, Agenția Universitară a Francofoniei în Europa Centrală și Orientală (AUF en ECO), Asociația Română a Departamentelor Universitare Francofone (ARDUF), Centrul de Studii Canadiene din Iași (CSC), Asociația Studenților Francofoni din Iași (ASFI), Asociația Studenților Jurnaliști (ASJ), Asociația Medicală a Studenților Francofoni din Iași (AMSFI).

Participanții și invitații se vor bucura de un tur virtual al Iașului, al cărui ghid va fi lect. univ. dr. Mihai Bulai, prodecan al Facultății de Geografie și Geologie

La această ediție a Simpozionului „InterCulturalia” s-au înscris 114 studenți la nivelele licență, masterat și doctorat din 25 de universități situate în 12 țări de pe 3 continente. Prelegerile în plen vor fi susținute de profesori din Bulgaria, Germania, Macedonia de Nord, România, Scoția, Turcia și de studentul doctorand Andrei Neguț de la Universitatea de Vest din Timișoara. Workshop-ul de pe data de 15 mai va fi coordonat de studenta doctorandă Cristina Chiusano din Uruguay.

Participanții și invitații se vor bucura de un tur virtual al Iașului, al cărui ghid va fi lect. univ. dr. Mihai Bulai, prodecan al Facultății de Geografie și Geologie. „InterCulturalia” este un eveniment în care se intersectează nu doar diversitățile culturale, ci și unghiurile de abordare a interculturalității și transculturalității din perspectiva mai multor domenii. Tema ediției 2021, „Transculturalism and Cultural Confinements/Transculturalité et confinements culturels”, invită la reflecții asupra raporturilor dintre transculturalitate și izolare în contextul global al pandemiei.

Adauga un comentariu