Eveniment-Social

Universitatea „Cuza” din Iași finanțează, din fonduri proprii, salariile cercetătorilor din departamentele de cercetare ale facultăților

Publicat: 18 feb. 2020

Decizie importantă a Biroului Executiv al Consiliului de Administrație (BECA) al Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași. Acesta a hotărât ca, începând cu data de 1 martie 2020, să se asigure din fondul centralizat al Universității finanțarea cheltuielilor cu salariile cercetătorilor din departamentele de cercetare ale facultăților. Fiecare facultate va beneficia de un fond echivalent a două salarii de cercetător științific III, cu vechime maximă. Decizia se încadrează într-o serie de demersuri pe care UAIC le face pentru stimularea activității de cercetare științifică și asigurarea condițiilor de dezvoltare a domeniilor competitive.

„Spre exemplu, în ședința din 9 ianuarie 2020, BECA a decis implementarea unui nou instrument de stimulare a cercetării științifice, prin recompensarea autorilor care publică articole în reviste cotate ISI Web of Science. Autorii afiliați UAIC care publică articole în reviste indexate în baza de date ISI Web of Science vor fi recompensați în funcție de zona din care face parte jurnalul în care este publicat articolul (zona roșie, zona galbenă sau zona albă).

Comentarii
  • Jurnalist de 2 lei. Va rog sa va informati mai bine, „recompensa” despre care vorbiti este un artificiu marca TT, inainte de alegeri. Un PNDL preluat de TT stim noi de la cine – liderul suprem, ca doar au fost colegi. Concret, acei bani sunt blocati in contabilitate, iar autorul poate face achizitie de materiale/chimicale/etc. Iar asta poate dura si 1 an (daca ai noroc) de la intocmirea referatului de achizitie. Niste pacalici!

  • Beca sau meca tot una e.
    Biziala multa pentru Todorel, notar de adjud.
    Ce va faceti daca nu iese? Si nu iese rector din nou! Pariati cu mine careva ? Ajunge cu comunisti dati cu vapsea. Depun dosarul si candidez.
    CC

Adauga un comentariu