Actualitate

Va mai candida Ludovic Orban la şefia PNL? Ce reacţie a avut fostul premier – VIDEO

Publicat: 26 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Va mai candida Ludovic Orban la şefia PNL Ce reacţie a avut fostul premier - VIDEO
Ludovic Orban, președintele PNL

O nouă informaţie de ultima oră se vehicula în spaţiul public. Discuţiile tensionate din Partidul Naţional Liberal au schimbat atitudinea preşedintelui grupării politice.

Dacă până în momentul de față era deschis să răspundă la orice întrebare, acum, după ce i-a fost cerută demisia de oameni precum Rareș Bogdan sau Robert Sighiarțău, Ludovic Orban evită să mai spună clar dacă va candida sau nu pentru un nou mandat.

„Când vom lua decizia să convoc. Sunt unii care nu au văzut declarațiile mele. Congresul PNL se convoacă după aleerile parlamentare și presupune alegeri care pleacă de jos în sus. Se organizează alegeri locale, apoi județene și apoi se alege conducerea națională. Facem niște estimări legate de evoluția pandemiei. E greu să faci conferințe de alegeri online.

Vom lua decizia când avem datele și putem face o anticipare. Cel mai probabil alegerile efective vor avea loc în septembrie. Am preluat PNL într-un moment greu, când avea 17%. Am câștigat alegerile pe PE, și referendumul pe Justiție, am câștigat alegrile prezidențiale. La alegerile parlamentare, după alegeri am negociat formarea unor majorități și PNL deține poziția de premier și are jumătate dinminiștri. Eu cunosc bine PNL și niciunui membru nu îi plac aceste ieșiri publice”, a declarat Orban.

PNL Argeş, rezoluţie de susţinere pentru Ludovic Orban ca preşedinte al partidului

Biroul Politic Județean al Partidului Național Liberal Argeş îşi afirmă susţinerea pentru Ludovic Orban ca preşedinte al partidului.

BPJ al PNL, filiala Argeş, a adoptat, cu unanimitate de voturi, rezoluţia de susţinere a lui Ludovic Orban ca preşedinte al partidului, precum şi a Biroului Permanent Naţional, în actuala sa componenţă.

„Această rezoluţie se bazează pe performanţele indiscutabile ale lui Ludovic Orban, atât ca premier al României, cât şi ca lider liberal. Ca premier, Ludovic Orban a menţinut echilibrul economic şi social al ţării într-o perioadă extrem de dură. Anul 2020 a stat sub semnul pandemiei cu noul tip de coronavirus, toate sistemele sociale având de suferit. Ca lider al PNL, Ludovic Orban a dus PNL la guvernare într-o perioadă în care PSD ameninţa să separe România de Uniunea Europeană şi, preocupat exclusiv de masacrarea legilor justiţiei, a îngheţat toate marile proiecte de dezvoltare. Alături de echipa sa, Ludovic Orban a înregistrat rezultate foarte bune la alegerile europarlamentare, prezidenţiale şi locale, propulsând o coaliţie de guvernare preocupată de modernizarea şi dezvoltarea României”, transmite PNL Argeş.

Ludovic Orban, despre creșterea taxelor și impozitelor

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a declarat marți, 26 ianuarie 2021, faptul că potrivit discuțiilor din Coaliție pe proiectul de buget, în anul 2021 nu vor fi creșteri de taxe și impozite. În ceea ce privește majorarea pensiilor, Orban a transmis că este adeptul indexării cu rata inflației, ceea ce înseamnă o creștere de aproximativ 3 puncte procentuale a pensiilor.

„Nu există nicio creștere de taxe și impozite. Construcția bugetului se realizează, nu e o întârziere. Guvernul va finaliza proiectul până la începutul sesiunii parlamentare. Discuții sunt un pic mai complexe. Construcția bugetară e afectată de niște obiective, de niște ținte privitor la deficitul bugetar, necesitate de a asigura resurse financiare”, a mai declarat Ludovic Orban.

Adauga un comentariu