Stiri medicale

Covid-19: Vaccinul BCG ar putea avea un efect protector împotriva coronavirusului

Publicat: 17 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Covid-19 Vaccinul BCG ar putea avea un efect protector împotriva coronavirusului
Vaccinul BCG, efect protector împotriva coronavirusului

Vaccinul BCG, efect protector împotriva coronavirusului. Vaccinul anti-tuberculoza ar putea juca un rol important în lupta împotriva raspândirii virusului Covid-19, care a facut ravagii în întreaga lume. Este posibil ca expertii sa fi identificat o legatura între administrarea de BCG si reducerea formelor severe de coronavirus.

Vaccinul BCG, efect protector împotriva coronavirusului

Febra, tusea, durerile corporale, pierderea temporara a mirosului si gustului. Daca majoritatea cazurilor de contaminare a coronavirusului Covid-19 prezinta doar simptome usoare, am putut observa înca de la începutul raspândirii sale în întreaga lume, în ianuarie 2020, ca pacientii nu sunt toti egali în fata virusului. Si pentru a lupta împotriva acestei pandemii, multe cercetari sunt în curs de desfasurare.

Un domeniu terapeutic pare de interes deosebit pentru specialisti: întarirea raspunsului imunitar al organismului folosind BCG, vaccinul împotriva tuberculozei.

Covid-19: BCG ar pregati sistemul imunitar pentru a lupta împotriva infectiei

Acest lucru este sustinut de Laurent Lagrost, director de cercetare la Institutul National de Sanatate si Cercetari Medicale din Franta, si Didier Payen, profesor de anestezie si reanimare. „În criza de sanatate care ne loveste de o violenta incredibila, BCG ar putea pregati sistemul imunitar al pacientilor pentru a le oferi un arsenal pentru combaterea agentilor patogeni”, au explicat acestia.

Un nou studiu publicat în revista Pnas consolideaza ipoteza unui efect protector al BCG împotriva Covid-19. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au analizat 22 de tari din întreaga lume. Ei au descoperit ca fiecare crestere de 10% a administrarii vaccinului BCG a fost asociata cu o reducere de 10,4% a mortalitatii din Covid-19.

Adauga un comentariu