Titlurile zilei

Verdict surprinzător în cazul unui bărbat ucis pe trecerea pentru pietoni de la Metro! Trei mașini diferite au călcat victima una după alta! Cine a ieșit vinovat din toată povestea?! (Exclusiv)

Publicat: 08 feb. 2021
Un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean
Trei șoferi au fost pedepsiți de magistrații ieșeni, în urma aceluiași accident rutier mortal

După producerea unui accident rutier extrem de grav, pe trecerea pentru pietoni de la Metro, judecătorii ieșeni au condamnat trei șoferi. Astfel, Lajos Gabor, Viorel Nemțanu și Ovidiu Cristian Bura au primit pedepse cu suspendarea executării, pentru ucidere din culpă. În urma impactului, un ieșean și-a pierdut viața, peste acesta trecând trei mașini, una după alta

Verdict surprinzător, dat de judecătorii ieșeni! Unul dintre cele mai ciudate accidente rutiere mortale s-a încheiat la prima instanță cu pedepse pentru trei șoferi.
Astfel, la finele săptămânii trecute, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Lajos Gabor la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă. În același dosar, Viorel Nemțanu și Ovidiu Cristian Bura (fost Tudorache) au primit câte o pedeapsă de 1 an și 4 luni de închisoare, tot cu suspendare, pentru ucidere din culpă. În plus, cei trei șoferi au fost obligați de judecători să presteze 100, respectiv câte 80 de zile de muncă în folosul comunității, după accidentul care s-a petrecut pe trecerea pentru pietoni de la Metro.

Despăgubiri pentru rudele victimei accidentului rutier de pe trecera pentru pietoni de la Metro

Pe lângă pedepsele date celor trei șoferi, magistrații au obligat trei firme de asigurări să le plătească despăgubiri rudelor victimei accidentului rutier.

„Instanța admite în parte acțiunea formulată de partea civilă Mihaela D. și obligă, în solidar, părțile responsabile civilmente SC Allianz-Țiriac SA, SC City Insurance SA și Uniqa Biztosito ZRT Ungaria, prin corespondentul din România SC Uniqa Asigurări SA, la plata către partea civilă a sumei de 20.000 de lei, cu titlu de daune materiale, și a sumei de 20.000 de euro, daune morale. Admite în parte acțiunea formulată de partea civilă Alexandru Iulian D. și obligă, în solidar, părțile responsabile civilmente SC Allianz-Țiriac SA, SC City Insurance SA și Uniqa Biztosito ZRT Ungaria la plata către partea civilă a sumei de 20.000 de euro, daune morale.

Admite în parte acțiunea formulată de partea civilă Florinela D. și obligă, în solidar, părțile responsabile civilmente la plata către partea civilă a sumei de 20.000 de euro, daune morale. Respinge, ca neîntemeiate, celelalte pretenții formulate de părțile civile Mihaela, Alexandru Iulian și Florinela D.”, au precizat judecătorii ieșeni.

Acest verdict surprinzător nu este definitiv, sentința putând fi contestată.

Lajos Gabor, Viorel Nemțanu și Ovidiu Cristian Bura, acuzați de comiterea unui accident pe șoselele din Iași

Procesul celor trei șoferi, Lajos Gabor, Viorel Nemțanu și Ovidiu Cristian Bura, a început pe 6 mai 2019. La acea dată, procuroii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași i-au trimis în judecată sub aceeași acuzație: ucidere din culpă.

„În seara zilei de 2 septembrie 2015, în jurul orei 21:30, victima Vasile D., în stare de ebrietate fiind, a ieșit din benzinăria Mol, amplasată vizavi de magazinul Metro, din Iași. Aceasta s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni, marcată corespunzător. În momentul în care se afla pe trecere, în apropiere de axul drumului, a fost acroșată și proiectată de către inculpatul Lajos Gabor, ce se afla la volanul unui autoturism marca Volkswagen Transporter, care se deplasa dinspre Lețcani spre Iași. După impact, inculpatul Lajos Gabor a oprit autovehiculul, fără a aprinde luminile de avarie sau alte lumini, în apropiere de axul drumului. Din acest motiv, alte două autoturisme, ai căror șoferi au depășit neregulamentar duba oprită de Lajos Gabor, ce veneau din aceeași direcție (Lețcani – Iași), au trecut peste corpul victimei”, a declarat Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Trei mașini au trecut, una după alta, peste trupul victimei: ieșeanul nu a avut nicio șansă!

Anchetatorii ieșeni au spus că, după vehiculul condus de Lajos Gabor, din localitatea Cristești, județul Mureș, peste victimă au trecut și mașinile conduse de șoferii Viorel Nemțanu, din Iași, și Ovidiu Cristian Bura, din comuna Miroslava. Potrivit acestora, al doilea autoturism care a trecut peste victimă a fost condus de către Viorel Nemțanu, ce conducea un Peugeot Boxer, iar al treilea autoturism a fost o Dacia Break, condusă de Ovidiu Cristian Bura.

„Cei doi, deși au constatat existența unui obstacol pe șosea (autoturismul marca Volkswagen Transporter, oprit neregulamentar și nesemnalizat), au efectuat manevra de depășire a acestuia, trecând peste marcajul continuu, intrând pe sensul opus de mers, fără să ia în calcul, din lipsă de prevedere, faptul că era posibil să se fi produs un accident rutier. Echipajul medical sosit la fața locului a declarat decesul victimei”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

De remarcat este faptul că acest dosar reprezintă o premieră în instanțele ieșene, deoarece trei șoferi au fost acuzați de comiterea aceluiași accident rutier mortal cu victimă. Rămâne de văzut dacă acest verdict surprinzător dat de judecătorii ieșeni va fi sau nu contestat.

Comentarii
 • Corupția și lăcomia mîna in mînă intr un stat mafiot funcționarii publici care înlesensc asemenea escrocherii merită arestați și întreaga avere confiscată

 • Ca sa intelegem. Un om este omorit pe trecere de pietoni, vinovati sint 3 soferit, judecatorii dau pedepse simbolice cu suspedanre, iar firmele de asigurare sint cei cele care platesc. Pot fi acuzati judecatorii de instigare la infractiuni sau omor ? Nu cred ca exista vreun stat normal din lume in care sa se mai intimple asa ceva.

 • Ca sa intelegem. Un om este omorit pe trecere de pietoni, vinovati sint 3 soferit, judecatorii dau pedepse simbolice cu suspedanre, iar firmele de asigurare sint cei cele care platesc. Pot fi acuzati judecatorii de instigare la infractiuni sau omor ? Nu cred ca exista vreun stat normal din lume in care sa se mai intimple asa ceva…

 • Eu nu inteleg un lucru: ca sa condamni pe cineva pentru ucidere din culpa, trebuie sa fie cineva in viata care sa fie „ucis”. Au dovedit procurorii ca victima mai traia dupa ce fusese calcata de primul sofer?

 • Clar, toţi trei aveau viteza excesiva de au trecut pe la trecerea de pietoni unul după altul peste pieton. Trebuia condamnare la toţi trei, si plata daunelor catre victime tot la faptasi. Ce treaba are asiguratorul? A facut soferul asigurare pentru victime sau pentru masina?
  E o solutie de noaptea mintii, bine ca pe tipa aia de vindea flori au luat-o cu forta politia si in catuse. Posibil sa ia si vreo trei ani cu executare, dar asta e. GHINION: Romania lucrului bine f.t.t

 • De aia se platesc asiguari obligatorii!!! Sa suporte paguba materiala pe care o faci, in urma unei infractiuni, contraventii. Soferul raspunde prin suspendarea permisului, amenda, puscarie.

 • Mai,oameni buni!!! Voi sunteti normali?? Decedatul era băut, dar a traversat drumul pe,, TRECEREA DE PIETONI”,semnalizata corespunzator. A fost accidentat mortal de catre 3 conducatori auto care nu au respectat semnul de,, trecere pentru pietoni”. Voi ganditi!???? Decedatul, era mai,, conștient ” decât cei trei dementi. Eu cred ca in acest caz, toti trei ar trebuii sa intre la inchisoare.

 • costache, la fel poate fi intrebarea a dovedit al doilea sau al treilea sofer ca victima era deja ucisa? Nici macar legistul nu poate stabili, care au fost loviturile individuale ale celor trei.

 • Viata omului nu are mare valoare când ești om de ra d su pieton în România. De asemenea justiția și dreptate sunt două lucruri paralele care nu se intersectează niciodată în tara asta haotică, ruptă de civilizație, logică, rațiune, e pe bune noaptea minții aici.

Adauga un comentariu