Economic Local

Veste bună pentru ieșeni: ApaVital Iași a simplificat plata facturilor online

Publicat: 30 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Veste bună pentru ieșeni ApaVital Iași a simplificat plata facturilor online
Pe lângă facturile pentru apă și sistemul de canalizare, a fost simplificată și plata facturilor online pentru serviciile conexe

Pentru a facilita accesul oamenilor la serviciile de apă și canalizare și a serviciilor conexe, ApaVital Iași a simplificat plata facturilor online. Această procedură poate fi folosită atât de abonații casnici cât și de asociațiile de proprietari sau localnici și de către agenții economici. Ieșenii trebuie doar să intre pe site-ul instituției și să urmeze instrucțiunile de acolo.

Tot mai multe instituții se adaptează cu rapiditate noilor schimbări care privesc digitalizarea. Pentru a facilita viața oamenilor, s-au creat diverse aplicații care le oferă posibilitatea de a-și comanda mâncarea deja gătită acasă, de a-și cumpăra produsele proaspete de pe rafturile magazinelor sau de a-și achita facturile în regim online, fără a fi nevoiți să se deplaseze până la oficii. ApaVital Iași a oferit această opțiune cetățenilor orașului Iași, iar mai nou, a facilitat accesul, pentru a fi pe înțelesul mai multor segmente de oameni.

pagina de pornire a celor de la ApaVital
Conform reprezentanților ApaVital Iași, procedura  are ca scop principal ușurarea modalității de plată online

ApaVital Iași a simplificat plata facturilor online pentru serviciile de apă și canalizare

 Institutia ApaVital din Iasi
Reprezentanții ApaVital au simplificat procedurile de plată a facturilor online pentru contravaloarea serviciilor de apă și de canalizare și a serviciilor conexe

Rapiditatea cu care a luat amploare plata facturilor în regim online a bulversat mai multă lume, fiind asemenea unui obstacol pentru unele persoane care nu prea reușesc să facă față tehnologiilor. Pentru a veni în întâmpinarea oamenilor, reprezentanții ApaVital Iași au simplificat procedurile de plată a facturilor online pentru contravaloarea serviciilor de apă și de canalizare și a serviciilor conexe. Astfel, se oferă posibilitatea consumatorilor să achite direct, fără a fi nevoiți să-și creeze un cont de utilizator, care la rândul său, dă numai dureri de cap, până se duce la bun sfârșit.

„ApaVital a simplificat procedurile pentru plata online a facturilor reprezentând contravaloarea serviciilor de apă și de canalizare și a serviciilor conexe, oferind posibilitatea efectuării de plăți directe, fără a mai fi nevoie de crearea unui cont de utilizator”, anunță reprezentanții ApaVital.

Această procedură poate fi folosită atât de abonații casnici cât și de asociațiile de proprietari sau localnici și de asemenea de către agenții economici. Conform reprezentanților ApaVital Iași, scopul principal este ușurarea modalității de plată online. Persoanele care nu au un cont deschis, vor beneficia de un număr mai mic de facilități, comparativ cu persoanele care sunt deja înregistrate.

„Procedura simplifică modalitatea de plată online a facturilor ApaVital, dar oferă mai puține facilități decât au abonații care și-au creat un cont de client. Prin crearea unui cont, utilizatorii se pot loga în contul lor și pot vedea informații despre debite și penalități, pot achita facturi, pot vedea plățile efectuate, pot afla detalii despre facturi, pot transmite autocitiri și găsesc un istoric al indexurilor facturate”, susțin reprezentanții instituției.

 

un robinet cu o picatura de apa care curge
Abonații casnici, asociațiile de proprietari sau localnici și agenții economici pot plăti facturile online pentru contravaloarea serviciilor de apă și de canalizare și a serviciilor conexe

Pașii care trebuie urmați: „Verificați cu atenție dacă ați introdus codul de abonat corect”

un apometru
Se oferă posibilitatea consumatorilor de a achita direct facturile, fără a fi nevoiți să-și creeze un cont de utilizator

Chiar dacă pare complicat, procedura de achitare a facturilor este una foarte simplă, în special acum. Ieșenii trebuie doar să intre pe site-ul instituției și să urmeze instrucțiunile de acolo.

„Trebuiesc  accesate următoarele secțiuni de pe site-ul www.apavital.ro: Plătește factura – Plătește direct – Plată factură apă și canalizare. Veți fi direcționați pe o pagină unde trebuie să introduceți codul de abonat și să apăsați cu cursorul pe butonul «vezi suma de plată». Se va deschide instantaneu o variantă simplificată a facturii/facturilor neachitate, cu următoarele informații disponibile: numărul facturii, data emiterii facturii, valoarea facturii și soldul existent. Următorul pas pentru a achita factura este să dați click pe butonul «plătește». Veți fi direcționați către o nouă pagină, pe care trebuie să confirmați suma de plată aferentă facturii respective și codul de abonat pentru care se efectuează plata. Întrucât factura simplificată nu dezvăluie datele personale ale abonatului (nume, adrese), vă recomandăm să verificați cu atenție dacă ați introdus codul de abonat corect, pentru a nu efectua plăți într-un cont greșit. După verificare, dați din nou click pe butonul “plătește” și veți fi redirecționat către platforma pe care puteți plăti facturile în condiții maxime de siguranță”, afirmă reprezentanții ApaVital.

Pe lângă facturile pentru apă și sistemul de canalizare, ApaVital a simplificat și plata facturilor online pentru serviciile conexe, care vizează diferite avize, proiecte, vidanjări, branșamente și alte servicii, iar procedura este la fel ca cea menționată anterior.

Adauga un comentariu