Titlurile zilei

Veste importantă pentru șoferii din Iași! Rondul de la Era ar putea fi desființat. Au fost luate primele măsuri în traficul rutier de la ieșirea din municipiu – GALERIE FOTO

Publicat: 23 oct. 2021
Rondul spre Complexul Era de la ieșirea din municipiul Iași
Primăria Iași caută să desființeze rondul rutier spre Complexul Era, construcție ridicată în urmă cu mai mulți ani, ce provoacă numeroase ambuteiaje în traficul din zona Păcurari

Primăria Iași poate desființa rondul rutier spre Complexul Era de la ieșirea din municipiul Iași. O astfel de posibilitate urmează să fie luată în calcul de autoritățile locale, în locul rondului urmând a fi montate chiar semafoare. Rondul a fost construit în urmă cu mai bine de zece ani, zona fiind un adevărat coșmar rutier

Una dintre cele mai circulate zone din municipiul Iași ar putea să se transforme radical. Pentru fluidizarea traficului rutier spre drumul european 583 s-a luat în calcul desființarea rondului spre complexul comercial Era. O decizie finală în acest sens încă nu a fost luată în calcul, aceasta urmând a fi discutată de autoritatea locală în perioada următoare. Însă, din cauza traficului rutier infernal de pe drumul european DE 583 și a cozilor care se formează în zona rondului Era, autoritățile au luat în calcul și acest scenariu. În plus, pentru fluidizarea traficului rutier din municipiul Iași au fost luate și alte măsuri.

Ce se întâmplă cu rondul de la Complexul Era? Construcția poate fi desființată

În locul rondului rutier spre complexul comercial Era ar putea fi montate semafoare, timpii fiind reglați în funcție de traficul din zonă. O decizie finală în acest sens încă nu a fost luată, autoritatea locală umând a dezbate proiectul în perioada următoare. Rondul de la Era a fost proiectat și construit în anul 2008 pentru a facilita accesul către complexul comercial din zonă. Cu toate acestea, rondul a devenit un adevărat coșmar pentru conducătorii auto, cozile fiind uneori lungi pe kilometri întregi. Ulterior, în zonă a fost construit rondul de la intrarea în cartierul Păcurari, ceea ce a dus și la alte ambuteiaje în trafic, spre disperarea conducătorilor auto din municipiu. În zona rondului Era au avut loc și mai multe accidente rutierea de-a lungul timpului.

Noi măsuri de trafic în municipiul Iași. Schimbări rutiere pe bulevardul Păcurari

Până la o decizie finală în ceea ce privește rondul de la Complexul Era, autoritatea locală a luat alte măsuri privind fluidizarea traficului din municipiu. Tot în zona Era se vor redesena marcajele rutiere pentru îmbunătățirea traficului dinspre și spre municipiul Iași. De asemenea, se vor redesena marcajele rutiere în intersecția de la Gara Mare, dar și în zona Moara 1 Mai, pe bulevardul Păcurari. Această intersecție este și una dintre cele mai aglomerate din municipiul Iași, conform monitorizării Centrului de Trafic al Primăriei.

Schimbări de trafic pe drumul european DE 583 din Iași

Pe drumul european DE 583 au fost luate și alte măsuri, pe lângă cea privind desființarea rondului de la Complexul Era. Cei 7 kilometri din drumul european între localitățile Bălțați și Sârca se vor transforma radical. Numărul mare de accidente rutiere, soldat cu zeci de morți, a făcut ca autoritățile din județul Iași să ceară luarea unor măsuri radicale. Astfel, Primăria comunei Bălțați, Direcția Regională de Drumuri și Poduri și Poliția Rutieră au ajuns la un consens pentru implementarea unor măsuri de trafic. Pe șoseaua dintre cele două localități au fost trasate marcaje rutiere pentru a facilita și accesul pietonilor, iar în cursul anului viitor vor fi realizate și insule pentru aceștia.

Comentarii
 • un rahat de rond. totul pe lumea asta e sa faciliteze tot pentru bogati . dar pentru prostii platitori de taxe cu care faceti jumi juma la salariu ce facilitati? nu facilitati nimic. popor prost si imprastiat.

 • @măi venus, ai vrea și tu un giratoriu în fața casei sau undeva in spatele blocului?

  Șoșoc,ă = frustrat, sociopat; individ,ă cu număr limitat de neuroni, ce au fost lobotomizați de privitul intens la Ciutaci, Gâdeni sau Badieni; tip de înmulțire: fB, A3, IRealitateaTV, ROMtv.

 • Canta = sens unic până la Rond Podul de Piatră
  Păcurari= sens unic de la Pta Eminescu spre Valea Lupului. Tupeu și inițiativa, asta trebuie! Tramvaiele scoase până la Gară și înlocuite cu autobuze! Cluj, Brașov….ăia au avut koitze…

 • Micule, e beton ideea ta, dar ar funcționa doar dacă am avea la ieșirea din localitate și o ditamai autostrada cu cate 6 benzi pe sens…
  Că degeaba faci ce zici tu, dacă tot te înfunzi intru-un nod de giratoriu și apoi circuli pe o bandă jumate….

 • In legatura cu portiunea de drum de la Baltati unde se intampla multe accidente ,de ce atatea intalniri si discutii carte nu duc la nimic de parca ar fi purtate de oameni neajutorati. Introduceti limita de viteza maxim 60km/ora si camere radar pe o parte si pe alta functionale si aplicabile indiferent cine ar gresi.Nu o sa se mai intamople nimic rau dupa.

 • -Semafoarele să fie musai inteligente
  -In orașele civilizate sensurile giratorii făcute cu cap fluidizează circulația.
  -In Iași ar mai putea trebui șesuri giratorii.
  -Ce treabă are primăria Iași la rond Era?

 • o prostie. rondul de la Era este folosit 80% de masinile care coboara de pe strazile din Valea Lupului, si au obligatoriu dreapta, si vor sa se intoarca in municipiu
  o sa intoarca la Antibiotice?

 • O adunatura de prosti cu aere de inteligenti . du-te frate la cumparaturi linistit. nu tre sa ma incurc eu in tine. nu-mi cumperi mie, nu-mi platesti mie. i-ati carreforul de cacat si du-te. toate „celebritatile” isi fac cumparaturile de la Era.

 • Soarele, esti prost gramada! daca nu stii sa citesti nu te incuraja a scrie! mai frustrat si mai sociopat ca tine nu am vazut pe aici.

 • ce le mai place la conducatori abureala de 30 de ani ei isi aduc aminte de cetateni doar in preajma alegerilor
  vrei sa mergi la stanga … virezi la dreapta => pasaje subterane sau supraterane pentru vehicole
  desfiintarea trecerilor de pietoni – constrirea de pasarele pietonale sau pasaje pietonale
  crearea de pasaje subterane pentru trecerea animalelor
  drum lateral pentru carute si alte tipuri de autovehicule agricole
  largirea drumului la doua benzi pe sens etc
  solutii sunt doar sa se doreasca implementarea acestora

 • Au calculat cei de la rutieră dacă după apariția semafoarelor nu vor fi mai lungi cozile decât acum? Ma gândesc doar la viraj stânga despre oraș spre Era cât va coada….și cum a menționat cineva mai sus cei care coboară din Valea Lupului și au obligatoriu dreapta sa vina spre oraș la Antibiotice? Cât de lunga va fi coada la rond Antibiotice pentru a întoarce spre oraș cu semafoarele montate?

 • subscriu la ce a comentat -solutie simpla- referitor la portiunea de drum Baltati-Sarca tot se discuta politic in special primarul comunei Baltati atunci cand vine o realizare din partea administratorului drumului, aici vreau sa subliniez ca nu are nicio treaba primaria cu DE 583, nu stiu cum sa se inghesuie pe Facebook pentru a-si aroga asa zisele realizari

 • Problema e ca foarte multi intorc acolo ca sa o ia spre oras. Se vor forma alte cozi, pe sensul de mers catre Antibiotice. O solutie: pasaj suprateran pentru cei care vor sa intoarca spre Iasi sau sa mearga la Era.

Adauga un comentariu