National

Vlad Voiculescu susține, în continuare, imunizarea cu vaccinul de la AstraZeneca: „Nu există bază ştiinţifică pentru eliminarea lui”

Publicat: 16 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vlad Voiculescu susține în continuare imunizarea cu vaccinul de la AstraZeneca Nu există bază ştiinţifică pentru eliminarea lui
Vlad Voiculescu vrea să se răzbune pe Coaliție încercând să '' trântească'' bugetul Bucureștiului

Marți, 16 martie 2021, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a declarat că, în momentul de față, nu există bază ştiinţifică pentru eliminarea vaccinului AstraZeneca. Acesta a precizat că așteaptă decizia Agenției Europene pentru Medicamente ( EMA).

„Lucrurile sunt foarte clare, comunicarea este foarte clară făcută de CNCAV, comunicarea este foarte clară referitor la acest vaccin. Nu există, în acest moment, bază ştiinţifică pentru eliminarea vaccinului AstraZeneca. În acest moment aşteptăm decizia EMA, nota EMA de joi, săptămâna aceasta”, a spus Voiculescu, la Parlament.

Vlad Voiculescu, despre vaccinul de la AstraZeneca: „Nu există în acest moment motive de îngrijorare”

Întrebat de ce nu a fost luată o măsură de precauţie în cazul noului lot de la AstraZeneca, Vlad Voiculescu a explicat că nu există motive de îngrijorare, în acest moment, în ceea ce privește vaccinul produs de compania britanică.

„A fost o discuţie cu mai multe autorităţi implicate. Aceasta a fost decizia la care s-a ajuns. (…) Decizia este luată pe baze ştiinţifice. Nu există în acest moment motive de îngrijorare. Este opinia OMS, opinia Agenţiei Europene a Medicamentului”, a spus ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătății a subliniat că, în cazul celulalt lot de la AstraZeneca, au fost luate măsuri de precauție, fiindcă s-a constantat că au fost probleme în anumite ţări.

„Asta a fost o măsură de precauţie cu un cost minim pentru vaccinarea din România pe care am decis atunci cu toţii să o luăm”, a spus ministrul Sănătăţii.

Întrebat de ce secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan face declaraţii în legătură cu pandemia şi nu el, Vlad Voiculescu a răspuns:

„Cred că în general noi toţi urmărim interesul public. Interesul public înseamnă comunicare, să lucrezi în Ministerul Sănătăţii, ca oamenii cei mai competenţi pe un anumit domeniu să iasă şi să comunice atunci când este cazul. Doamna doctor Andreea Moldovan este un specialist excepţional în care am toată încrederea şi are mandat din partea mea şi să comunice şi numai atât”, a explicat ministrul.

Vlad Voiculescu, despre noile restricții împotriva COVID-19: „Lucrurile încep să devină îngrijorătoare”

Ministrul Vlad Voiculescu recomandă să privim raportarea zilnică transmisă de Grupul de Comunicare Strategică. „Vă invit să vă uitați pe cifrele care sunt publicate în fiecare zi. Lucrurile încep să devină îngrijorătoare”, a mai spus, la Parlament, ministrul Sănătății.

„Dacă lucrurile merg așa, în continuare, nu putem exclude alte restricții”, a spus, luni, ministrul Vlad Voiculescu.

Raportarea transmisă de GCS arata indicatorii cei mai clari şi reali, şi anume, numărul de pacienţi în secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă. Astfel, oficialul recomandă să îi protejăm pe cei din jurul nostru doar prin respectarea regulilor.

„Testarea și raportatea ne arată o imagine. Consider că sunt mai mulți indicatori pentru imaginea reală, indicatorul cel mai clar, care nu poate fi pus în niciun fel la îndoială, este numărul de pacienți în secțiile de Terapie Intensivă, iar acest număr crește, a crescut în fiecare zi, așa încât apelul nostru este ca oamenii să respecte regulile și să se protejeze pe ei și pe cei din jur”, a transmis Vlad Voiculescu.

Adauga un comentariu