International

Vladimir Putin, surprins că în era tehnologiei a fost pierdut controlul asupra pandemiei: „Era greu de imaginat că o persoană poate rămâne fără apărare”

Publicat: 22 oct. 2020
Vladimir Putin
eful Statului Major al armatei ruse, Valerii Gherasimov, i-a oferit un cadou inedit lui Vladimir Putin de ziua lui

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a vorbit despre impactul pe care pandemia îl are asupra tuturor domeniilor de activitate.

„În general, desigur, înțelegem că există o epidemie, o vedem, că epidemia de coronavirus a schimbat serios viața publică, de afaceri și cea internațională. Voi spune mai multe: viața de zi cu zi a fiecărei persoane”, a spus Putin, potrivit Izvestia.

Președintele rus a punctat că populația încă nu vrea să înțeleagă faptul că epidemia va crea multe schimbări atât în prezent, cât și în viitor.

Pandemia, o provocare uriașă pentru umanitate

Conform lui Putin, până în momentul de față, virusul SARS-CoV-2 nu vrea să cedeze și reprezintă în continuare o provocare imensă pentru umanitate. Astfel, liderul rus a evidențiat fragilitatea vieții umane.

„Era greu de imaginat că în secolul XXI avansat tehnologic, chiar și în cele mai prospere țări bogate, o persoană poate rămâne fără apărare împotriva unei infecții aparent nu atât de fatale, nu a unei amenințări atât de teribile”, a subliniat președintele.

Mai mult decât atât, epidemia care ne înconjoară reprezintă o lecție pentru noi toți, care ne va ajuta în dezvoltarea științei, dar și în accesibilitatea sistemului de asistență medicală în masă. Totodată, Putin a subliniat importanța responsabilității și a concentrării puterii în combaterea fricii în societate.

În plus, președintele rus a amintit că, în situația unei pandemii, țara sa își va uni toate forțele pentru a lupta pentru viața fiecărui om.

Noul coronavirus, cel ce provoacă boala COVID-19, a debutat la finalul lunii decembrie a anului trecut. Focarul infecției a devenit orașul chinez Wuhan, iar boala s-a răspândit în doar câteva luni în peste 210 țări din lume. Din data de 11 martie 2020, Organizația Mondială a Sănătății a declarat existența unei pandemii de coronavirus.

În ultimele 24 de ore, Rusia a înregistrat 15.971 de cazuri noi de COVID-19.

Vladimir Putin a anunțat cel de-al doilea vaccin rusesc

Pe data de 14 septembrie 2020, în cadrul unei şedinţe a guvernului de la Moscova, Vladimir Putin a anunțat că Rusia a înregistrat un al doilea vaccin anti-COVID-19.

„Centrul de stat de cercetare pentru virusologie şi biotehnologie Vektor din Novosibirsk (Siberia) a înregistrat astăzi (miercuri) un al doilea vaccin împotriva coronavirusului: EpiVacCorona”, după încheierea primelor etape ale testelor efectuate pe om luna trecută, a spus Putin, felicitând oamenii de ştiinţă implicaţi în dezvoltarea acestuia.

„Este necesar să creştem producţia primului şi celui de-al doilea vaccin”, a spus el în comentariile difuzate de televiziunea de stat, scrie agerpres.ro.

Și cel de-al doilea vaccin va fi promovat în străinătate

Așa cum s-a întâmplat în cazul Sputnik-V, primul vaccin rusesc, și cel de-al doilea va fi promovat în străinătate, a menționat preşedintele rus, pledând ca producţia acestora să fie concentrată în acele ţări în care acestea vor fi comercializate.

Totodată, Vladimir Putin a subliniat că vaccinurile ruseşti împotriva coronavirusului trebuie să satisfacă mai întâi de toate nevoile pieţei interne şi să ajungă la cât mai multe farmacii posibil.

„Din câte ştiu, în curs de apariţie este un al treilea vaccin al Centrului Ciumakov al Academiei de Ştiinţe din Rusia”, a indicat Putin, referindu-se la un preparat care va intra în cea de-a doua fază a testelor în 19 octombrie.

 

Adauga un comentariu