National

Zeci de mandate de aducere a traficanţilor de ţigări! DIICOT a intervenit în forţă

Publicat: 04 iun. 2020
DIICOT contrabanda de tigari

DIICOT a intervenit în forţă în vestul ţării şi a descins în 32 de locaţii. Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate din Timişoara au declanşat o operaţiune de amploare.

Vizaţi de acţiunile poliţiştilor au fost contrabandiştii de ţigări din Timişoara şi nu numai.

Poliţiştii au efectuat percheziţii în mai multe judeţe din România

Sub coordonarea DIICOT, poliţiştii au efectuat 32 de percheziţii domiciliare în judeţele Caras Severin, Timiş şi Arad. În total, poliţiştii au executat 30 de mandate de aducere. Desigur, suspecţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Conform cercetărilor aferente, poliţiştii au scos la iveală că în Reşita şi Bocşa acţionează două reţele care au ca specialitate traficul de ţigări. Aceştia erau extrem de bine organizaţi. Ţigările erau aduse din Ucraina şi Serbia. Ulterior aducerii, marfa era distribuita celor care se ocupau cu comercializarea ţigărilor. Interesant este faptul că poliţiştii au constatat faptul că, pentru a nu rămâne fără ţigări, liderii celor două organizaţii colaborau între ei. Acțiunea de monitorizare a început în urmă cu un an de zile, pe parcursul acesteia, polițiștii de la ”Crimă Organizată” au făcut mai multe capturi de țigări, fiind confiscate peste 20.000 de pachete.

Suspecții urmează ridicați din Reșița, Bocșa, Lugoj și Arad urmează să fie duși pentru audieri la sediul DIICOT Caraș Severin. Perchezițiile sunt în plină desfășurare.

Decizia instanței în dosarul Caracal: rechizitoriul procurorilor DIICOT este legal

Judecătorii Tribunalului Olt au decis miercuri că dosarul cunoscut în spațiul public drept cazul ”Caracal”, întocmit de procurorii DIICOT, este legal întocmit și poate începe judecata pe fond. Decizia magistraților poate fi, însă, contestată la instanța superioară în termen de trei zile. În spațiul public au existat numeroase controverse pe tema competenței parchetului DIICOT de instrumentare a dosarului. Familiile Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu, cele două fete care ar fi fost violate și ucise de Gheorghe Dincă, ceruseră judecătorului de cameră preliminară retrimiterea rechizitoriului la procurori, în vederea completării urmăririi penale.

Adauga un comentariu