Local

Zona de agrement Ciric, „micul paradis” pustiu în zilele din cursul săptămânii! Care sunt atracțiile pentru vizitatori, dar și nemulțumirile acestora – GALERIE FOTO

Publicat: 10 aug. 2021
Imagini din incinta zonei de agrement Ciric: fotografii cu hidrobicicletele și bărcile care arată deplorabil și sălciile necurățate care îngreunează trecerea vizitatorilor
Zona de agrement Ciric este pustie în zilele lucrătoare din cursul săptămânii: vegetația este lăsată de izbeliște, vizitatorii sunt nemulțumiți de bărcile și hidrobicicletele puse la dispoziție pentru închiriere și plimbări pe Lacul Ciric

Una dintre cele mai frumoase zone din municipiul Iași, zona de agrement Ciric, pare a fi lipsită de viață în zilele lucrătoare din cursul săptămânii. Persoanele care merg acolo pentru a se relaxa au mai multe nemulțumiri legate de cea mai cunoscută zonă de agrement din Iași. Vegetația din zonă pare a fi neglijată, în timp ce vizitatorii își doresc să vadă mai mult interes din partea autorităților

Baza de agrement Ciric, din municipiul Iași, este una dintre cele mai frumoase atracții turistice ale sezonului estival. În acest loc, atât ieșenii, cât și turiștii din alte județe beneficiază de o mulțime de spații special amenajate pentru destindere, relaxare și divertisment. Printre activitățile care pot fi desfășurate în această zonă de agrement se regăsesc plimbările în aer liber, încingerea grătarelor în foișoarele amenajate, plimbări cu barca sau hidrobicicleta, înotul în piscinele din incinta zonei de agrement, plimbări cu bicicletele etc.
În zilele de weekend ale lunii august, baza de agrement Ciric este întotdeauna aglomerată și plină de viață. În timpul săptămânii, însă, situația este complet diferită. Reporterii „BZI” au mers la fața locului pentru a verifica atmosfera din cadrul zonei de agrement Ciric, ce anume îi atrage pe vizitatori la acest loc, dar și care sunt nemulțumirile lor în această privință.

Vegetația din cadrul zonei de agrement Ciric din Iași, lăsată de izbeliște

Pe de altă parte, în zona de agrement Ciric, toaletarea copacilor și a vegetației este deficitară. Sălciile situate pe marginile aleilor de lângă Lacul Ciric aproape că ating pământul cu crengile. Accesul vizitatorilor este îngreunat, aceștia fiind nevoiți să se aplece sau să ocolească efectiv aleile din cauza faptului că sălciile nu au fost îngrijite.

„Venim aici aproape în fiecare săptămână! Este un mediu perfect pentru a ne relaxa, plimbăm copiii în aer liber și ne recreem după zilele grele de muncă. Ne-ar plăcea, totuși, să vedem mai mult interes din partea autorităților pentru curățenie și pentru a rezolva problema copacilor care blochează trecerea. Copiilor le place să se plimbe cu bicicleta și, de multe ori, se lovesc de crengile sălciilor, care atârnă până jos”, a spus Ioana, vizitatoare a zonei de agrement Ciric.

Într-o ediție anterioară, „BZI” a prezentat un articol despre circulația rutieră restricționată în zona de agrement Ciric, din cauza unui copac căzut pe carosabil.

Bărcile și hidrobicicletele puse la dispoziție pentru plimbările pe Lacul Ciric îi nemulțumesc pe vizitatori

Una dintre activitățile preferate ale vizitatorilor zonei de agrement Ciric este închirierea bărcilor și a hidrobicicletelor pentru plimbările pe lac. „Avem 11 bărci și hidrobiciclete, pe care le închiriem vizitatorilor, pentru a se plimba pe Lacul Ciric. Ambarcațiunea se închiriază pe baza unui act de identitate și doar când condițiile meteo sunt favorabile. Persoanelor care urcă în barcă sau hidrobicicletă li se oferă o vestă de salvare, pentru a se evita orice pericol”, susține un angajat care se ocupă cu închirierea bărcilor în zonă. Programul de funcționare pentru închirierea hidrobicicletelor sau a bărcilor este de luni până duminică, între orele 8:00 și 20:00. Prețurile de închiriere a bărcilor / hidrobicicletelor variază în funcție de durata pe care și-o aleg vizitatorii pentru a se plimba. Astfel, pentru o oră de plimbare, prețul unei bărci sau hidrobiciclete este de 22 de lei, iar, pentru 30 de minute, 10 lei.

„Numărul maxim de persoane care pot urca în hidrobiciclete este de patru, indiferent de vârsta acestora, și cinci – pentru bărcile cu vâsle. Vizitatorii pot închiria și hidrobiciclete în formă de rață sau lebădă, capacitatea maximă fiind de două persoane”, a punctat angajatul respectiv.

Reporterii „BZI” au aflat la fața locului și care sunt nemulțumirile clienților ce închiriază bărci sau hidrobiciclete.

„Bărcile ar trebui schimbate! Sunt foarte vechi și arată deplorabil! Am mers cu familia mea și ne-am simțit foarte inconfortabil, apa a pătruns în interiorul hidrobicicletei și ne-am udat complet la picioare. Trebuie făcute îmbunătățiri!”, susține Georgiana I., vizitatoare a zonei de agrement Ciric.

Într-un articol dintr-o ediție anterioară, „BZI” a scos la iveală informații despre un dezastru ecologic de lângă Lacul Ciric.
Adauga un comentariu