Actualitate

Simirad vrea sa extermine ciorile

Publicat: 28 mart. 2002
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Simirad vrea sa extermine ciorile
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:31917;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Prefectul: „Ciorile vin din Ucraina si strica masinile”

Directorul fabricii de Antibiotice a trimis o adresa la Primarie prin care solicita aprobarea pentru organizarea unei actiuni, impreuna cu vanatorii, pentru indepartarea ciorilor. „Mi-am dat acordul pentru ca am o foarte mare ciuda pe ciori. Actiunea va incepe pe data de 18, luna aceasta, si va dura cinci zile. Voi participa si eu pentru ca am o pusca si n-am impuscat inca nimic cu ea”, a declarat Simirad.
In acelasi timp, prefectul ne-a explicat de unde vin ciorile: „Foarte multe ciori vin din Ucraina pentru ca in Ucraina sunt intinderi foarte mari de cereale si acolo recoltatul dureaza foarte mult. Astfel, ramane peste iarna foarte multa recolta pe camp. De acolo, din cauza ca li se epuizeaza hrana, vin spre noi”, a declarat prefectul Corneliu Rusu Banu.
El a recomandat ca numarul ciorilor sa fie diminuat, in special in perioada de primavara. „In aceasta perioada trebuie diminuat numarul lor deoarece este vremea cuibaritului. Decat sa omoram puii mai tarziu, mai bine omoram ciorile acum”, a precizat Rusu Banu.
Prefectul a mai explicat ca ciorile provoaca foarte multe pagube in judet. „Singura metoda de a le elimina este sa le impusti. Numarul lor este foarte mare. Ciorile provoaca pagube in agricultura, dezvelind multe culturi si mancand samanta de grau. Mai mult decat atat, acestea stau prin copaci si, a doua zi dimineta, pe jos este foarte mult gunoi. Daca dejectiile lor cad pe masini, le distrug fiindca substantele eliminate de ciori sunt corozive”, a incheiat Rusu Banu.
Constantin MAZILU

Adauga un comentariu