Diete si regimuri

10 beneficii nebănuite pentru sănătate ale cepei

Publicat: 02 nov. 2020
ceapa
O ceapă de dimensiuni normale oferă 13% din cantitatea zilnică recomandată de vitamina C

Pe lângă faptul că are un gust bun, aceasta leguma consumata intens în toate regiunile lumii are și multe beneficii. Descoperă 10 beneficii nebănuite pentru sănătate ale cepei!

Ceapa este bogată în antioxidanți

O ceapă de dimensiuni normale oferă 13% din cantitatea zilnică recomandată de vitamina C, pe lângă vitamina A, seleniu, quercetină și antociani. Ideala pentru reducerea simptomelor de bronșită, faringită, răceli și alte afecțiuni respiratorii. Ceapa galbenă și roșie poate avea până la opt ori activitatea antioxidantă a altor soiuri, potrivit unui studiu realizat la Universitatea Cornell, din New York.

Beneficiu al cepei pentru sanatate: este un adevărat aliat de slăbire

Pe lângă gustul sau rafinat, ceapa este o însoțitoare esențială în orice plan de dietă sau reechilibrare alimentara. Are doar 44 de calorii. Fiind bogată în fibre, ceapa stimulează digestia și o ajută. Pentru a profita la maximum de virtuțile sale, este mai bine să o consumați cruda.

Este buna pentru sistemul cardiovascular

Consumul regulat de ceapă este benefic și previne posibila formare a cheagurilor de sânge. Protejează împotriva riscului obstrucției vaselor și a trombozei.

Ceapa ne protejează împotriva cancerului

Ceapa furnizează polifenoli în corpul nostru. Această moleculă ar preveni creșterea celulelor canceroase.

Beneficiu al cepei pentru sanatate: ajută copiii să crească bine

Ceapa participă la dezvoltarea sănătoasă a fătului în primele săptămâni de sarcină, precum și la creșterea copiilor datorită conținutului său ridicat de acid folic.

Întărește oasele

Potrivit rezultatelor studiilor efectuate de Institutul Național de Cercetări Agricole (INRA) din Franta, quercetina încetinește pierderea osoasă din cauza menopauzei atât în ​​ceea ce privește rigiditatea, cât și densitatea osului.

Ameliorează simptomele premenstruale

Femeile care consumă o dietă bogată în mangan suferă de mai puține dureri de stomac și schimbări de dispoziție decât cele care nu consuma mangan, potrivit unui studiu din 1990, din Dakota de Nord.

Ceapa reduce tensiunea arterială crescută

Un studiu de la Universitatea din Utah publicat în 2007 a arătat, de asemenea, că quercetina a redus tensiunea arterială crescută. Consumul regulat ar reduce, prin urmare, presiunile diastolica și sistolica.

Beneficiu al cepei pentru sanatate: previne anemia

Pe lângă toți ceilalți antioxidanți, ceapa ne oferă fosfor, fier și vitamina E. Acest lucru ajută la regenerarea globulelor roșii din sânge.

Poate ameliora durerile de ureche

Pentru a profita de beneficiile sale antiinflamatoare și antivirale, luați o bucată din inima cepei, încălziți-o timp de 30 de secunde în cuptorul cu microunde, apoi puneți-o în ureche (nu o împingeți înăuntru) pentru 10 minute. Dacă disconfortul persistă, nu ezitați să consultați un medic.

Adauga un comentariu