Remedii naturiste

4 moduri de a opri rapid si eficient o durere de cap

Publicat: 07 mai 2021
femeie cu durere de cap
Uleiul esențial de mentă conține mentol, care este analgezic și calmant.

Ierburile si-au dovedit eficienta pe scară largă în tratamentul durerilor de cap. Durerea de cap poate avea multiple cauze: prea mult somn (sau prea mult alcool), stres, debutul vremii reci și furtunoase. Pentru ca durerea de cap să treacă mai repede fără a fi nevoie să recurgeți la analgezice, iată 4 remedii naturiste!

Rozmarin

Stimulează circulația în zona creierului și conține camfor, un calmant al durerii. Este, de asemenea, un bun anti-oboseala si un antiinfecțios activ. Ideal pentru combaterea durerilor de cap asociate cu virușii de iarnă. Il folosim:

Într-o baie de aburi. Puneți o mână de rozmarin uscat într-un litru de apă clocotită, apoi țineti capul acoperit cu un prosop deasupra apei și inspirați timp de 5 până la 10 minute. În ceai de plante. Infuzați 2 g de rozmarin uscat într-o ceașcă de apă, strecurați și beți până la 3 căni pe zi.

Ginkgo Biloba

Frunzele ginkgo biloba sunt cunoscute pentru proprietățile lor vasodilatatoare și neuroprotectoare. Antioxidanții lor contribuie, de asemenea, la creșterea circulației sângelui, ceea ce ajută la ameliorarea durerilor de cap vasculare.

Luați 150 până la 200 mg de extract standardizat de ginkgo biloba în 2 sau 3 doze pe zi. Începeți cu 60 mg în prima zi și creșteți treptat doza pentru a evita posibilele efecte secundare (tulburări digestive și neliniște). De la 150 mg pe zi, creșteți cantitatea numai dacă durerea de cap persistă.

Ulei esențial de mentă

Uleiul esențial de mentă conține mentol, care este analgezic și calmant. De asemenea, are un efect de răcire care ameliorează durerile de cap. Il folosim:

În amestec: 1/2 linguriță de ulei vegetal (măsline / migdale dulci / argan) + 2 picături de ulei esențial de mentă. Masați tâmplele, baza gâtului și fruntea.
Pur: 1 picătură pe fiecare tampla, masând cu vârful degetelor.

Musetel

Conține lactone sesquiterpene care au acțiune analgezică și antiinflamatoare. În plus, mușețelul reglează sistemul nervos și astfel joacă unrol important asupra transmiterii durerii. Este util în prevenire, pentru durerile de cap legate de menstruatie sau suprasolicitare intelectuală. Il folosim:

În infuzie: 3 până la 5 g de flori uscate pentru a infuza timp de 10 minute, apoi pentru a-l bea o dată pe zi, timp de 3 luni.
Sub formă de flori proaspete: 2 sau 3 frunze de mestecat, în fiecare zi.

Adauga un comentariu