Boli si tratamente

6 alimente din bucătărie care pot ajuta la eliminarea excesului de mucus

Publicat: 23 apr. 2021
femeie care sufla nasul
Cardamomul poate ajuta la reducerea acumulării excesului de mucus din organism.

nele modalități eficiente de a ține mucusul sub control includ menținerea umedă a aerului din jurul tău, consumul de lichide din abundență și nesuprimarea tusei. Citiți in continuare pentru a afla despre unele remedii naturale eficiente de eliminare a mucusului din gata.

Flegma este un fel de mucus care se produce în plămâni și în tractul respirator inferior. Mucusul se formează în unele părți ale corpului chiar și atunci când o persoană se simte bine. Protejează aceste zone de uscare și ajută corpul să se apere împotriva invadatorilor străini, cum ar fi bacteriile și virușii. Un anumit mucus este necesar pentru un corp sănătos, dar prea mult poate fi cauzat de infecții precum răceala obișnuită sau gripa, iritații la nivelul gâtului sau plămânilor, alergii, boală de reflux gastroesofagian, fumat sau boli pulmonare precum pneumonie, BPOC, cancer de plamani și fibroză chistică.

Unele modalități eficiente de a menține mucusul sub control includ menținerea aerului din jurul vostru umed, consumul de lichide din abundență, nedabtinerea de la tusit, scuiparea excesului de flegmă, gargară cu apă sărată și administrarea medicamentelor potrivite.

Cu toate acestea, unele remedii casnice pentru a scăpa de excesul de flegmă pot fi mai eficiente în ceea ce privește ameliorarea și facilitarea procesului de respirație pentru pacient. Într-una din postările sale recente pe social media, antrenorul stilului de viață Luke Coutinho menționează 6 alimente care pot ajuta la eliminarea excesului de mucus.

6 alimente pentru eliminarea excesului de mucus

1. Ghimbir

Ghimbirul poate fi folosit ca un decongestionant natural și antihistaminic. Proprietățile antivirale și antibacteriene ale ghimbirului pot ajuta la ameliorarea congestiei din piept prin uscarea excesului de mucus și stimularea îndepărtării acumulării sale. Consumul de ceai de ghimbir de câteva ori pe zi poate ajuta la eliminarea excesului de mucus.

2. Piper Cayenne

Tusea și mucusul excesiv pot fi eliminate cu ajutorul ardeiului Cayenne. Capscaicina este un compus din ardeiul Cayenne care ajută la subțierea mucusului.

3. Usturoiul

Usturoiul poate fi folosit ca expectorant natural care poate ajuta la descompunerea acumulării de flegme. Proprietățile antimicrobiene ale usturoiului pot ajuta la combaterea infecțiilor virale, fungice și bacteriene care determină glandele respiratorii să producă mai multe flegme. Includerea usturoiului în dieta poate ajuta la eliminarea excesului de flegmă din organism.

4. Ananas

Ananasul este un fruct care poate ajuta la eliminarea mucusului. Sucul de ananas conține un amestec de enzime numit bromelaină. Are proprietăți antiinflamatorii puternice care pot ajuta la problemele respiratorii asociate cu astmul și alergiile. Sucul de ananas conține, de asemenea, proprietăți mucolitice care pot ajuta la eliminarea și ruperea mucusului.

5. Ceapă

Ceapa poate ajuta la tratarea frisoanelor, tusei, febrei, imunității scăzute și durerilor în gât. De asemenea, poate ajuta la eliminarea excesului de tuse. Tot ce trebuie să faceți este să înmuiați ceapa rasă în apă timp de aproximativ 6 până la 8 ore. Consumul de 3 până la 4 linguri din această apă în fiecare zi poate fi util pentru îmbunătățirea sănătății și eliminarea excesului de mucus.

6. Cardamom

Cardamomul poate ajuta la reducerea acumulării excesului de mucus din organism. Cardamomul este luat în mod tradițional după mese pentru a ajuta digestia și asimilarea. Ajută la digestia ușoară a alimentelor prin protejarea membranelor mucoase. Deci, dacă schimbarea vremii sau poluarea aerului cauzează exces de flegmă sau mucus, știi exact ce trebuie să faci pentru a scăpa de aceasta problema!

Adauga un comentariu