Titlurile zilei

Afacerea anului la Compania de Transport Public Iași! Toate stațiile de autobuze vor fi închiriate. Chiria este de 1 euro pe zi

Publicat: 22 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Afacerea anului la Compania de Transport Public Iași Toate stațiile de autobuze vor fi închiriate. Chiria este de 1 euro pe zi
Stațiile de călători sunt o adevărată mină de aur pentru firmele care le închiriază. Vor câștiga sume importante din comercializarea spațiilor publicitare

Compania de Transport Public vrea să închirieze, pe o perioadă de opt ani, toate stațiile de călători din municipiu. Firma care câștigă contractul poate înregistra sume importante din spațiul publicitar pus la dispoziție. Pe lună, chiria cerută de autoritatea contractantă este de doar 11.340 euro. Contractul final poate avea altă valoare, în funcție de ofertele financiare depuse de firmele participante

Compania de Transport Public (CTP) Iași pregătește afacerea anului. Șefii companiei organizează o licitație pentru închirierea unui număr de 357 stații de transport public. Firma care va câștiga contractul, va folosi spațiile pentru activități de publicitate stradală. A fost stabilit și un preț de pornire de 11.340 euro, fără TVA, reprezentând chiria lunară. Astfel, o singură stație va fi închiriată cu doar 31,7 euro, aproximativ 1 euro pe zi. Contractul se va semna pe o perioadă de opt ani. Procedura este programată pentru data de 15.10.2020, moment în care se vor deschide ofertele depuse. Totodată, în preț intră și sistemele de informare a călătorilor, prezente în mijloacele de transport.

„Stațiile de călători vor fi în continuare utilizate de către CTP și de către publicul călător, conform destinației pentru care au fost înființate, iar locatarului i se va acorda doar dreptul de a gestiona și administra, exclusiv, spațiul adăposturilor din stațiile de îmbarcare-debarcare, precum și obligația de a le igieniza”, se arată în caietul de sarcini.

Firma câștigătoare este obligată să realizeze o serie de investiții în stațiile CTP

Firma câștigătoare este obligată să amenajeze și 40 de totemuri de tip cilindru. Nu în ultimul rând, stațiile de călători vor fi dotate cu ecrane digitale cu LED și 118 computere pentru managementul conținutului de afișaj.

„La bordul a 140 de mijloace de transport, din flota administrată de CTP Iași, vor fi operaționale sisteme digitale de informare a călătorilor: 100 de sisteme existente și 40 de sisteme noi, ce trebuie instalate de către locatar. Sistemul digital de informare călători va fi de tip sistem all-in-one, cu cel puțin două monitoare LCD/mijloc de transport. Extinderea pe cele 40 de mijloace de transport este condiționată de integrarea într-unul singur și a celor 100 existente, gestionate printr-o platformă comună”, se mai arată în documentația procedurii.

În acest moment, stațiile sunt administrate de către Wink Network SRL. Contractul expiră în perioada următoare.

Câștigătorul licitației trebuie să investească în 46 stații de călători, din municipiul Iași

Conform caietului de sarcini, operatorul economic care va câștiga procedura, pe propria cheltuială, va amenaja 46 de stații destinate călătorilor. Acestea se vor regăsi în zona centrală, cartierul Alexandru Cel Bun, Tudor Vladimirescu, Casa Sindicatelor sau zona Gării.

„Adăposturile pentru călători trebuie să fie modulare, să cuprindă pereți laterali și spate, acoperiș, bancă destinată călătorilor, spațiu destinat pentru panoul LED. Adăposturile modulare nu trebuie să necesite fundație subterană suplimentară din beton, ci prinderea trebuie să se facă prin fundație supraterană sau ancore chimice. Documentația depusă la oferte trebuie să conțină instrucțiuni de instalare a adăposturilor, în limba română. Adăposturile de călători trebuie să conțină spații de afișaj, iluminat din spate (backlit) și/sau din cant (edge). În plus, acestea trebuie să permită, fiecare, instalarea a câte un panou LED destinat informării călătorilor. La solicitarea locatorului, în funcție de necesități, aceste amplasamente pot fi schimbate. Costurile relocării vor fi suportate de partea care solicită”, sunt condițiile cerute de autoritatea contractantă.

Adauga un comentariu