National

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură oferă un sprijin financiar pentru crescătorii de animale. Cine poate beneficia de sumă

Publicat: 22 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură oferă un sprijin financiar pentru crescătorii de animale. Cine poate beneficia de sumă
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură începe să îi sprijine din ce în ce mai mult pe fermieri

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură începe să îi sprijine din ce în ce mai mult pe fermieri și pe cei care se ocupă de creșterea animalelor. De curând, societatea de care depind toți fermierii români a aprobat suma de 2,66 de milioane de lei pentru cei care cresc animale. Vezi în continuare cine poate beneficia de sumă.

Cine poate beneficia de suma dată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură

APIA pare că dorește să se implice din ce în ce mai mult în stimularea fermierilor și crescătorilor de animale. Aceștia au aprobat de curând o sumă de bani care se va acorda persoanelor care au solicitat această formă de ajutor din partea statului român.

Instituția a menționat că suma va fi transmisă către solicitanți prin intermediul Centrelor Județene și se numește plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor (ameliorare rase). Acest tip de ajutor, susține compania, a fost solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna februarie 2024. Suma aferentă acestui ajutor provine de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Despre ce sumă este vorba

Suma autorizată pentru ajutorul românilor crescători de animale în vederea îngrijirii și întreținerii acestora este de 2.660.210,43 lei și se acordă doar persoanelor care au solicitat un astfel de ajutor din partea statului.

”Suma autorizată la plată este în valoare de 2.660.210,43 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru solicitanții care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă nr. 61/2023 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor.” – a transmis Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură printr-un comunicat de presă.

Adauga un comentariu