Actualitate

Alexandru Rafila, propunerea pentru Ministerul Sănătății, anunță noi detalii despre certificatul verde

Publicat: 24 nov. 2021
Alexandru Rafila la birou
Dr. Alexandru Rafila menționează faptul că certificatul verde este o măsură spre normalitate

Medicul Alexandru Rafila şi propunerea PSD la Ministerul Sănătății anunță noi detalii despre introducerea certificatului verde. Acesta susţine că măsura menţionata mai sus ar trebui introdusă în momentul în care se anunță o agravare a situației.

Certificatul verde este amplu discutat în spaţiul public şi puternic contestat de o parte dintre români. Acesta presupune accesul la locul de muncă doar prin vaccinare, testare sau trecere prin boală.

Alexandru Rafila, propunerea pentru Ministerul Sănătății consideră că certificatul verde este un drum spre normalitate.

Într-o declaraţie făcută în contextul în care joi se va vota noul guvern iar Alexandru Rafila va fi ministrul Sănătății, acesta a precizat faptul că certificatul verde trebuie introdus pentru că este o cale spre normalitate şi că acesta previne îmbolnăvirea individuală:

„Certificatul verde, trebuie să înțeleagă oamenii, este un drum spre normalitate, nu este un document făcut ca să oprime lumea, nu trebuie considerat așa, el este un instrument de sănătate publică care previne îmbolnăvirea individuală şi care, dacă este aplicat pe scară mai mare, previne îmbolnăvirea unei comunități”, a declarat Alexandru Rafila.

Certificatul verde trebuie introdus doar în momentul în care situaţia o cere. De exemplu, în momentul în care se poate observa o creștere susţinută a incidenței pentru o perioadă de 2-3 săptămâni

„Și așa există o opoziție, și atunci el ar trebuie să fie introdus când lucrurile anunță o agravare a situației. Ai un motiv să introduci certificatul pentru că previi”, a mai spus Rafila.

Parlamentarii au primit ameninţări cu moartea dacă vor vota certificatul verde

Pe de altă parte la nivel naţional este o tensiune uriaşă în contextul în care certificatul verde se află la Camera Deputaţilor pentru a fi adoptat. Totuşi, tot mai mulţi parlamentari au primit ameninţări cu moartea dacă vor vota implimentarea acestuia.

Este şi cazul deputatului de Iași, , care a postat pe o reţea de socializare o poză în care se putea observa ameninţările la care este supus.

„Ai grijă cum votezi legat de certificatul verde îţi dăm foc şi ţie şi familiei dacă trece. Orice acţiune e justificată suntem în legitimă apărare”, este mesajul primit la ora 12.46 de parlamentarul ieşean de la un umărul necunoscut.

Alexandru Kocsis a reacționat la primirea acestui mesaj spunând că le-a explicat tuturor care sunt motivele pentru care susține implementarea unui astfel de certificat verde:

„Am primit nenumărate mesaje pe acest subiect, marea majoritate mesaje civilizate. Am încercat să dialoghez cu cei care şi-au expus bine punctul de vedere, cu argumente, le-am explicat punctul meu de vedere, le-am expus amendamentele pe care le-am depus la plx 545, dar niciodată nu am primit un mesaj de o asemenea agresivitate. Numai o minte bolnavă poate să scrie așa ceva, nicidecum un om îngrijorat”, a transmis parlamentarul Alexandru Kocsis.

OMS anunță incă sute de mii de decese cauzate de infectarea cu COVID-19

Certificatul verde poate fi o măsură care ar preveni un deces dar OMS anunță că există temeri că până în martie 2022, la nivel de Europa să se înregistreze câteva sute de mii de decese cauzate de virus. Asta în condiţiile în care la nivel de UE se poate observa o creștere constantă a persoanelor care se infectează iar țări precum Austria au impus deja măsuri generale de carantină.

Adauga un comentariu