Sanatate

Alimente bune pentru alergii: Cum să-ți faci viața mai ușoară

Publicat: 09 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alimente bune pentru alergii Cum să-ți faci viața mai ușoară
În cazul alergiilor, alimentele permise în principal sunt fructele şi legumele crude sau fierte

Din ce în ce mai multe persoane se plâng de alergii. De aceea este recomandat să știi ce alimente sunt bune pentru alergii.

Cele mai des întâlnite alergii sunt cauzate de praf, părul animalelor, alimente, medicamente sau particule de substanţe nocive. Alte alergii sunt determinate de obiceiurile alimentare, de poluarea mediului înconjurător sau de fumatul pasiv. Sunt și alergii ce sunt determinate genetic sau pot fi cauzate de insuficienţă alăptare a sugarului cu lapte de mamă şi a nerespectării acesteia a unui regim alimentar sănătos.

Având în vedere că marea majoritate a persoanelor care suferă de alergii nu reușesc să se vindece complet, trebuie avut mereu grijă, mai ales că unele dintre acestea dacă nu sunt tratate corespunzător pot fi fatale.

Cel mai indicat în momentul în care bănuiți că aveți o alergie să mergeți la un medic alergolog pentru a vedea exact despre ce este vorba și de ce trataemnt aveți nevoie pentru a n uscăpa situația de sub control.

Diagnosticarea alergiilor nu este totdeauna simplă din cauza multiplelor criterii de diagnosticare. Chiar și așa, în momentul în care ți s-a descoperit o alergie trebuie să ai grijă la alimentația pentru a evita alimentele care produc simptome clinice.

Alimente bune pentru alergii: Fructe și legume din belșug

În cazul alergiilor, alimentele permise în principal sunt fructele şi legumele crude sau fierte.

Printre fructele care detemrină foarte rar alergiile se numără merele, strugurii, prunele și cireşele. De aceea este recomndat să le consumați și datorită rolului benefic avut grație conţinutului bogat de vitamina C şi antioxidanţi care fortifică organismul. Totuși, în anumite cazuri pot exista contraindicații pentru căpşuni, zmeură, kiwi, ananasul, smochinele, migdalele, papaya, avocado sau bananele.

În ceea ce privesc legumele, indicate sunt salatele de sfeclă roşie, salată verde, varza albă, roşie sau morcov. Recomandate în cazul alergiilor sunt și supele de zarzavat.

Mare parte dintre legume pot fiu consumate fierte sau făcute pe grătar, fără probleme, în combinație cu orez.

La categoria lactate, cele mai indicate sunt brânza de vacă slabă şi laptele bătut căruia i s-a luat smântâna. Acestea pot fi consumate în combinaţie cu salate sau pâine neagră.

În cazul persoanelor care suferă de alergii se recomandă o cură de hidratare cu cel puțin 2 litri pe zi de apă plus 3 căni de ceai. Lichedele ajută organismul să se detoxifieze, calmează pruritul intens şi tratează insomnia prin instalarea unei stări de linişte.

Cel mai bun ceai pentru alergii este cel din floarea şi tulpina de trei-fraţi-pătaţi. Acest ceai poate fi asociat, pentru efectele depurative, cu florilor de soc, pufuliţei şi coada şoricelului. Ceaiurile pot fi îndulcite cu miere, însă trebuie avut grijă pentru că la anumite persoane poate fi alergenă.

Alimente de evitat în cazul alergiilor

Persoanele căroira le-au fost descoperite anumite alergii le este recomandat să renunțe la alimentele de tip fast-food, la conserve de orice fel, dar și la alimentele ce conţin aditivi alimentari sau coloranţi artificiali. De asemenea, pe lista produselor interzise se află băuturi carbogazoase, sucurile acidulate și îngheţată.

Marea majoritate a alergiilor au drept contraindicații proteinele de origine animală. Cu alte cuvitne trebuie să renunțați la carnea de porc, vită, pui, peşte, fructe de mare. De asemenea, sunt inetrzise preparatele din carne, tocăturile, cârnaţii, chiftelele, micii sau mezelurile.

Persoanele alergice la lactoză trebuie neapărat să scoată din aliemntație telemeaua de vacă, untul și laptele de vacă.

Printre alimentele cel mai des întâlnită pe lista produselor interzise sunt nucile şi alunele, care sunt foarte alergene, dar și ciocolata, cacao sau cafeaua. Nici alcoolul nu este indicat în cazul alergiilor.

În anumite cazuri se arecomandă evitarea grăsimile de origine vegetală, precum uleiul de măsline, de floarea soarelui, de soia, de rapiţă și margarina.

Adauga un comentariu