Anton Hadăr a spus cum se ajunge la o pensie de peste 6.000 de lei! Sunt schimbări majore privind pensiile

Anton Hadăr a spus cum se ajunge la o pensie de peste 6.000 de lei! Sunt schimbări majore privind pensiile

11 iun. 2024, 13:16,
BZI.ro, în Actualitate

Începând cu 1 septembrie 2024, pensionarii din România vor beneficia de creșteri semnificative ale pensiilor, conform anunțului Casei de Pensii. Președintele Federației Naționale Sindicale „Alma Mater”, Anton Hadăr, a spus cum se ajunge la o pensie de peste 6.000 de lei. Acesta a explicat că, deși se încearcă rezolvarea inechităților din sistem, nu toate problemele vor fi eliminate, și mulți pensionari vor rămâne nemulțumiți.

Anton Hadăr a spus cum se ajunge la o pensie de peste 6.000 de lei

Aproape 99% dintre dosarele de pensii au fost verificate și noile pensii au fost deja calculate. Pensionarii vor primi acasă deciziile cu noile sume. Persoanele care au fost dezavantajate de aplicarea legii din cauza indicelui de corecție mic sau a stagiului complet de cotizare vor beneficia de creșteri semnificative.

„Vom avea creșteri semnificative pentru cei care au fost dezavantajați de la aplicarea legii pentru că au avut indice de corecție mic. Vă pot da exemplu de oameni care au astăzi au 4.600 de lei, 6.000 de lei și 7.500 de lei. Toți au același număr de puncte, deci ar trebui să aibă aceeași pensie. Păi, sunt supărați cei care au 7.500 și care stau pe loc, dar să știți că mai există și cu 8.200, am aflat eu, care are același punctaj și trebuie să stea și el pe loc”, a spus Anton Hadăr.

Liderul Federației Naționale Sindicale „Alma Mater” a menționat că în momentul în care se va aplica recalcularea, persoanele care au 4.600 de lei pensie, vor ajunge la 6.300 de lei.

„Acesta a fost dezavantajat de indicele de corecție, pentru că bată-l vina, a mers de la 1,06 la 1,41, a fost dezavantajat de stagiul complet de cotizare care astăzi este la bărbați 35-35 de ani, dar am avut și cu 25 de ani, am avut și cu 20 de ani, deci s-a împărțit la ceva. În momentul în care se va aplica recalcularea cel care are 4.600 va trece la 6.300, cel care are 6.000 va trece la 6.300 şi cel cu 7.500 rămâne la fel. Deci nu se rezolvă niciodată totul pentru că e distanță prea mare.

Care este situația celor cu punctaj mic

Anton Hadăr a menționat că, din păcate, sunt printre pensionari și oameni care au pensia minimă, chiar foarte mulți care au punctaj foarte mic, au număr de puncte puține, referindu-se la cei până în 1.281 lei.

„Unii din zona aceasta vor trece în partea cealaltă, vor avea chiar dublare 100% pentru că au avut ani mulți de muncă și intervine acea suplimentare pe criterii de stabilitate, dar cei care sunt pe aici care au vreo 450 lei, potrivit contribuției lor, dar primesc 1.281 de lei, pe aceștia nu-i mai scoate nimeni de aici o perioadă pentru că au și ani puțini de muncă. Unii dintre ei vor sări Pârleazu, alții mulți vor rămâne aici, dar vor sta pe loc și cei care au pensie calculate care le-au fost favorizate și pe grupe“, a mai zis președintele Federației Naționale Sindicale „Alma Mater”, Anton Hadăr, care a spus cum se ajunge la o pensie de peste 6.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *