Titlurile zilei

Aroganță dusă la extrem: Milionarul Ștefan Vuza a lăsat sute de familii din Iași fără salarii, dar și-a cumpărat o vilă de 7 milioane de euro în Corbeanca de la fotbalistul Cristian Chivu

Publicat: 16 oct. 2020
Milionarul Ștefan Vuza și-a cumpărat o vilă de 7 milioane de euro în Corbeanca după ce a lăsat sute de familii din Iași fără salarii
Ștefan Vuza și Alexandra Voica

Controversatul om de afaceri Ștefan Vuza dă dovadă de o aroganță dusă la extrem după ce a falimentat majoritatea companiilor pe care le controlează. Deși sute de familii din Iași trebuie să primească salarii compensatorii după ce toți angajații au fost disponibilizați anul trecut din cadrul Iasitex SA, vândută pe bucăți, milionarul Ștefan Vuza și-a cumpărat cu bani cash o vilă de lux. În condițiile în care 8 dintre cele 10 mari companii pe care le controlează sunt falimentare cu datorii de sute de milioane de euro, fostul patron al Iasitex SA a plătit nu mai puțin de 7 milioane de euro pentru vila din Corbeanca, cumpărată de la fostul fotbalist Cristian Chivu

Controversatul om de afaceri Ștefan Vuza dă dovadă de o aroganță dusă la extrem în condițiile în care a falimentat majoritatea companiilor pe care le-a controlat de-a lungul ultimilor ani. Zilele trecute, Ștefan Vuza a plătit nu mai puțin de 7 milioane de euro pentru o vilă de lux situată în comuna Corbeanca, din județul Ilfov. Proprietatea, care are o suprafață utilă de peste 1.000 mp, are inclusiv cinematograf, sală de bowling și o piscină interioară, dar și un ponton, fiind cumpărată de la fostul fotbalist profesionist Cristian Chivu, care acum antrenează juniori U19 la Inter Milano.

Această tranzacție este făcută la scurt timp după ce toate bunurile fostei fabrici de textile Iasitex SA au fost vândute pe bucăți. Mai mult, cei aproape 200 de angajați ai fabricii de textile care au fost disponibilizați colectiv la ultimul val de concedieri au fost păcăliți de conducerea Iasitex SA, care trebuia să plătească fiecărui angajat câte 4 salarii compensatorii în momentul plecării din firma controlată de omul de afaceri Ștefan Vuza.

Milionarul Ștefan Vuza s-a înscris pe lista angajaților cu salarii restante de la Iasitex

Ca aroganța să fie dusă la extrem, Ștefan Vuza s-a înscris și el în tabelul creditorilor pentru a primi salarii compensatorii de la Iasitex SA. Conducerea fabricii a încercat să evite plata integrală a salariilor, făcând o serie de promisiuni angajaților care urmau să fie disponibilizați. Cei care nu s-au mulțumit cu condițiile impuse de conducerea Iasitex SA au deschis procese în instanță împotriva angajatorului. Pentru a evita plata salariilor compensatorii, conducerea Iasitex SA a contestat un act adițional la contractul de muncă care a fost încheiat în urmă cu mai mulți ani și care prevedea plata unui pachet de 4 salarii în momentul disponibilizării.

Ștefan Vuza a slăbit foarte mult după ce s-a căsătorit cu fosta iubită a lui Alin Cocoș

În ultima perioadă, Ștefan Vuza a slăbit foarte mult, în momentul de față fiind căsătorit cu Alexandra Voica, o fostă iubită a lui Alin Cocoș, fiul omului de afaceri Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea. Ultima mare tranzacție realizată de acesta este achiziționarea Chimcomplex Râmnicu Vâlcea. Din 9 firme care erau adevărate branduri naționale și care au fost cumpărate la preț de fier vechi, doar două dintre fabricile privatizate de firmele controlate de Ștefan Vuza mai funcționează în acest moment, restul au fost falimentate și vândute pe bucăți.

Din cele zece companii care fac parte din SCR Grup, controlat de Ștefan Vuza, doar două mai au producție. Someș SA Dej, Uzuc SA Ploiești, Nova Textile Bumbac Pitești, Sinterom SA Cluj-Napoca, Caromet SA Cluj-Napoca, Contractoare SA Buzău, Inav SA și Iasitex au fost deja închise. Toate deciziile în ceea ce privește destinele acestor fabrici au fost luate din biroul AISA Invest SA Cluj-Napoca, cea de-a zecea firmă care face parte din grupul SCR și care nu are activitate de producție.

Paris Romeo Mungiu, omul lui Ștefan Vuza din Iași

Prin intermediul lui Paris Romeo Mungiu, noul administrator provizoriu al Iasitex SA, care a fost concediat de mai multe ori în trecut din companiile lui Ștefan Vuza și cu ajutorul căruia omul de afaceri a privatizat fabrica de textile din Iași, au fost transferați un milion de lei către o altă firmă din SCR Grup. Practic, la scurt timp după ce Paris Romeo Mungiu a fost numit la conducerea Iasitex SA, acesta a semnat un împrumut de un milion de lei făcut de falimentara Iasitex, cu datorii de 12 milioane lei, la Inav SA, firmă administrată de Sînziana Florentina Kalamar, fostul șef al Iasitex, compania fiind deținută de același Ștefan Vuza.

Combinația financiară a fost făcută în plină pandemie COVID-19, când au fost realizate și o serie de rocade la nivelul conducerii Iasitex SA. Astfel, după schimbarea Sînzianei Florentina Kalamar din funcția de președinte al Iasitex, în locul acesteia a fost numit ca administrator provizoriu Paris Romeo Mungiu. La doar câteva zile după ce a fost numit pe funcția de administrator provizoriu, dar și pe funcția de președinte al consiliului de administrația Iasitex SA, acesta a aprobat un împrumut în numele firmei pe care o controlează către Inav SA. Acest împrumut a fost realizat în condițiile în care, în anul 2019, Iasitex SA a înregistrat o pierdere de 11.662.385 lei și datorii de 3.764.039 lei, iar numeroși creditori încearcă de vreme îndelungată să recupereze banii de la firma controlată indirect de miliardarul Ștefan Vuza.

Comentarii
 • La Maternitatea Elena Doamna din Iasi directorasul Martinescu si cu lidera Buzea au luat banii de la masti si tichetele de vacanta .Ar fine un control de la Anaf sa se vada si contractele pe aprilie , mai , iunie . Doamna lidera de sindicat merge in concediu primavara in Italia , cand vine vara merge in Spania si in toamna merge 2 saptamani si in Grecia . Angajatii isi cumpara masti din banii lor si echipament de lucru .

 • La Maternitatea Elena Doamna din Iasi directorasul Martinescu si cu lidera Buzea au luat banii de la masti si tichetele de vacanta .Ar fine un control de la Anaf sa se vada si contractele pe aprilie , mai , iunie . Doamna lidera de sindicat merge in concediu primavara in Italia , cand vine vara merge in Spania si in toamna merge 2 saptamani si in Grecia . Angajatii isi cumpara masti din banii lor si echipament de lucru .

 • Macar asta se cheama om de afaceri, nu buticar sau importator de bere cu exclusivitate in Romania.
  Candideaza deputat sau senator ? Nici gand, e pe felia lui si mucles.
  De asta iata o propunere, daca tot cumpara vile. Sa mai cumpere una sus in dealul Bucium, o vila tot asa, celebra, de la un fost proprietar fost celebru. Si fost cerebru. Si fost cerb-beru
  In fine. Una peste alta, se da la pachet cu un analizor pentru gaze pe care portareii nu au reusit sa il vanda de 10 ani. In rest, jipanu rosu, barca, etc, s-au dus trurli-trurli-draga.
  Tatuata a ramas cu o diploma sau cu o cupa din aia de prost gust, da’ asta nu mai conteaza neam.

 • Aproape toti privatii fac la fel , cersesc acum in plina pandemie bani de la guvern si totul baga in buzunare pentru ei si familiile lor ! Sunt atat de revoltata ca salariatii uita atat de repede ce am trait pe timpul celor 20 de ani Basescu -Udrea-Boc . Cel mai mare securist comunist Basescu este „om de dreapta”? Securistii ceausisti i-au dat denumirea secreta PETROV . Cum este de dreapta el daca a lucrat numai la stat ?Daca politicile de dreapta sunt atat de bune ,eficiente pentru tara de ce nu sunt rezultate dupa cei 20 de ani de Basescu?Basistii au furat din salarii , pensii,retrocedari ilegale si au luat bani din banci pe care nu i-au dat inapoi . Romania si acum plateste datorii facute de basisti sub pretextul investitiilor .Salariatii (stat +privat )sunt o forta dar stiu unii nenorociti din aceasta tara sa invrajbeasca categorii sociale. Readuc aminte prostalanilor mai batrani acum ca Basescu a furat si pensiile oamenilor nu numai salariile bugetarilor,Chiar daca CCR a interzis taierea pensiilor Basescu tot a jejuit pentru ca a introdus taxa pentru asigurari de sanatate pe toata pensia nu de la 740 ron in sus .(dubla taxare). In urma proceselor Ponta a dat oamenilor sumele inapoi.Acum Orban , Catu,tot ce obtin de la UE pe motiv de pandemie nu dau salariatilor direct pentru pastrarea locurilor de munca ,ci patronilor . Unor patroni nu le pasa ca mor 60-70 de oameni/24de ore,pun banii in buzunarul propriu. Este o mare prostie sa fii salariat(stat+privat), sa fii pensionar , sa fii elev , student , copil si sa crezi ca politicile de dreapta in Romania sunt de folos pentru omul de rand . De ce a inchis acest privat toate firmele lasand oamenii pe drumuri ?Este un adevarat capitalist ? In Romania este un capitalism salbatic ,nu ca in celelalte tari din UE ! Acum in pandemie privatii trebuie sa scoata banii proprii si sa ajute tara! Doar ei nu au trait ca salariatii de la un salariu la altul. Patronii care cersesc acum de la guvern ,nu sunt buni capitalisti .Guvernul trebuie sa ajute sanatatea si educatia acum nu pe patronii incapabili sau nesimtiti carora nu le pasa ca mor60-70 de romani pezi!

 • Daca nu are nici constiinta si nici patrie de ce salariatii se considera „DA DREAPTA” ?Nu este o prostie sa te consideri si tu salariat un bogatas ? Stiu salariatii ca in Romania capitalul detine peste 60% din PIB iar salariatii mai putin de 40% ? Stiu salariatii ca in celelalte tari ala UE situatia este exact invers ?Ii aduc aminte lui Vuza ca si el va muri .Deasemenea este revoltatoare expresia antreprenorilor ,patronilor , la adresa salariatilor : „DOMNULE eu dau de mancare la x,y,z oameni !Mai prostalane de patron poate tu ti-ai luat bac-ul la 40-50 de ani. Eu cred ca salariatii te hranesc pe tine nu invers ! Aceasta aroganta de om PROST trebuie sa dispara si trebuie sa respecti munca omului

 • te oftici cand vezi ca alti sunt jmekeri si reusesc in viata, a? 😉 asteapta tu sa arda jmekeri in iad si tu cu plozi tai flamanzi sa stai sa va arda stomacu de foame fraierilor.. bravo lui k a fost om destept si a vandut cand nu a mai avut profit.. ce is cu pretentile astea de mari salariati acu ca stau toti cu mana intinsa si miorlaie sa LI SE DEA, incontinu SA LI SE DEA??! trezitiva uai odata acu e fiecare pt el care cum poate.. nu mai asteptati salari de la patroni, gasiti ceva de facut de care au nevoie ceilalti si faceti, nu mai miorlaiti ca ultimii tarani de pe ogor

 • Ideea de baza a dreaptei este ca salariatului trebuie sa-i fie suficient sa supravietuiasca. Subliniez : sa supravietuiasca , nu sa traiasca.

  De ce unii salariati voteaza dreapta? Din snobism. Propaganda dreptei sustine ca esti inteligent numai daca votezi dreapta (!). Si cum snobii se considera inteligenti, ei voteaza dreapta, chiar daca asa o duc mai rau.
  Consecința? Se asigura suportul electoral pentru amplificarea decalajelor intre bogati si saraci. Raportul veniturilor dintre cei mai bogati 20% dintre romani şi cei mai săraci 20% este de 7,1 (EUROSTAT). Doar Bulgaria sta mai rau decat noi. Pentru comparatie, in Polonia raportul este 4,3, similar cu al Suediei.

 • Ce-i bai cu diaria asta ?
  Si cu panica asta ?
  Basescu v-a facut pe toti, bai, e in cartile de istorie deja, crezi ca se uita la injuraturile de pe margine ?
  Asta e sindrom nf, draga postaca.
  Rezolvi cumva ?

 • nare voia omu sa isi fak casa ca tuata lumea saren sus what dia fac?!
  nu intelek
  omu o muncito are iq mare faceti voi bani ca el apoi viorbiti
  sus romania
  sus smecherii cei mai tari

 • 7 miloame ?????????????????? wow ce sume
  salariu minim e 12 milioane
  deci a luat o casa nici macar cat un salariu minim pe economie
  in ziua de azi cu 7 milioane abia iti iei de mancare pe o luna, per persoana ce sa zic

 • Daca analizam pe cei din PNL;Orban a lucrat pe la stat,a fost si somer,isi mai facea mila cate un patron si-i mai dadea cate un palton iarna,sau unul de pe la Cluj l-a angajat pentru ca era presedintele partidului si n-avea servici.Turcan a profesat pana prin 2000 pe la Pascani,dupa care s-a invartit tot pe la stat.Iohanis ,Basescu bugetari toata viata,etc,etc.Asa cum spunea cineva mai sus,snobismul,goana dupa inavutire ii determina sa fie de dreapta, pentru ca asa ar fi mai destepti.Se cocoteaza la conducere ,Orban,Catu,Iohanis Grinda,Lift,Turcan, sustinuti de gropari de dreapta, sparanghelisti,bucatarese de dreapta,ospatari de dreapta, chiar bugetari de dreapta si nu oricare ci acei cu salarii mari,pensii speciale de la stat,dar si multi oameni fara studii,care vor sa se dea mai destepti decat sunt.

Adauga un comentariu