Coronavirus

Avertisment al specialiștilor: Tulpina COVID-19 dominantă în Europa şi SUA, mai contagioasă decât varianta originală

Publicat: 06 mai 2020

Cercetătorii au identificat o nouă tulpină a coronavirusului care a devenit dominantă la nivel mondial şi pare a fi mai contagioasă decât versiunile care s-au răspândit în primele zile ale pandemiei COVID-19, potrivit unui nou studiu realizat de Laboratorul Naţional Los Alamos, citat de LA Times.

Noua tulpină a apărut în februarie în Europa, a migrat rapid pe Coasta de Est a Statelor Unite şi a devenit tulpina dominantă în întreaga lume încă de la jumătatea lunii martie, susţin cercetătorii.

În afara faptului că se răspândeşte mai rapid, aceasta are şi capacitatea de a-i face pe cei infectaţi mai vulnerabili la o a doua infecţie după ce au contactat odată boala, se arată în studiu.

Nu este clar locul în care a apărut noua tulpină, dar datele arată că a infectat rapid mult mai multe persoane decât tulpinile din Wuhan, China, iar în câteva săptămâni a devenit tulpina predominantă în mai multe ţări.

Autorii studiului concluzionează că această cominaţie a noii tulpini faţă de predecesoarele sale arată că este mult mai infecţioasă, dar nu se ştie exact de ce.

Autorii studiului au analizat peste 6.000 de secvenţe de coronavirus din întreaga lume.

Echipa Los Alamos, asistată de oamenii de ştiinţă de la Duke University şi Universitatea Sheffield din Anglia, a identificat 14 mutaţii. Aceste mutaţii au apărut între cele aproape 30.000 de perechi de baze de ARN despre care alţi oameni de ştiinţă spun că alcătuiesc genomul coronavirusului.

Autorii raportului s-au concentrat pe o mutaţie numită D614G, care este responsabilă de schimbarea vârfurilor virusului.

„Datele sunt îngrijorătoare, întrucât vedem o formă mutantă a virusului care se dezvoltă foarte rapid, iar în luna martie a devenit forma pandemică dominantă”, a scris Bette Korber,unul dintre autorii studiului.

Noul coronavirus, cunoscut de oamenii de ştiinţă ca SARS-CoV-2, a infectat peste 3,5 milioane de oameni din întreaga lume şi a provocat peste 250.000 de decese de la descoperirea sa la sfârşitul anului trecut.

Comentarii
  • Un virus de laborator care a fost preparat in laborator cu mai multe tulpini si a fost imprastiat de teroristii chinezi in recipientele numerotate pe tulpini in laboratorul militar din wuhan special imprastiat cu tulpinile mai agresive si mai contagioase exact in tarile pe care nu le suporta China. Forma virusului cu proteinele sale spike – „ţeapă” care sunt prezente în acele coroanei– încorporează si părţi ale genomului HIV. Asemănarea neobişnuită a inserţiilor din proteinele spike ale virusului Wuhan cu secvenţele HIV-1 gp120 şi Gag nu se poate produce intamplator în natură, din 2015 China experimenteaza si insceneaza in laborator acest razboi biologic

Adauga un comentariu