Prima pagină » Local » Blocurile de lângă Institutul de Oncologie au fost autorizate! Vor fi amenajate 16 apartamente. Începe coșmarul în centrul Iașului – FOTO

Blocurile de lângă Institutul de Oncologie au fost autorizate! Vor fi amenajate 16 apartamente. Începe coșmarul în centrul Iașului – FOTO

10 mai 2023, 02:00, 2 ,
Ciprian BOARU, în Local

Au fost autorizate blocurile de pe Lascăr Catargi, vizavi de Institutul Regional de Oncologie. Vor fi amenajate 16 apartamente cu 2, 3 și 4 camere. Organizarea de șantier va reprezenta o problemă pentru traficul rutier din zonă

După mai mulți ani, Primăria Iași a autorizat blocurile de locuințe colective de pe strada Lascăr Catargi, nr. 42B, vizavi de Institutul Regional de Oncologie (IRO). Proiectul aparține lui Bogdan Ionașcu, ce controlează un lanț de farmacii din Iași. Conform autorizației din luna aprilie 2023, investitorul va construi 2 blocuri de locuințe colective cu regimul de înălțime Sth.+P+2E+E3 parțial și Sth.+P+2E.

În prima clădire vor fi amenajate 10 apartamente din care 6 apartamente cu 3 camere și 4 apartamente cu 4 camere. În al doilea imobil sunt prevăzute 6 apartamente din care 5 apartamente cu 3 camere și 1 apartament cu 2 camere. Sunt prevăzute și 32 de locuri în sistem de parcare multipark, în subteranul clădirii, soluție cel puțin controversată, folosită de dezvoltatori. Vor fi amenajate și parcări supraterane. Suprafața de teren disponibilă este de 1.967 de metri pătrați. Proiectul a fost inițiat prin societatea Help Flux SRL, controlată de Bogdan Ionașcu.

Construirea blocurilor va sufoca zona

Odată cu inaugurarea șantierului, zona va fi și mai mult sufocată de traficul rutier. Se mai adaugă și mașinile care sunt parcate în apropierea IRO. Municipalitatea a restricționat parcările pe trotuare, dar șoferii ocupă prima bandă de pe Lascăr Catargi pentru o bună parte din zi. Fluxul de utilaje de pe șantierul lui Ionașcu va aglomera și mai mult zona. Inițial, Ionașcu voia să amenajeze un centru medical, dar vecinii nu și-au exprimat acordul. A rămas să construiască locuințe colective. În 2018, patronul societății Help Flux SRL a cumpărat suprafața de teren de la consilierul local PSD Gabriel Surdu. Planul Urbanistic Zonal era deja avizat pentru construirea blocurilor de locuințe colective.

Ionașcu vrea centru medical cu 10 etaje în Tătărași

Totodată, Bogdan Ionașcu este implicat în alt proiect, în zona Tătărași, alături de soția Adriana Ionașcu (fostă Rusu) și Mircea Rusu, fratele acesteia. Astfel, prin societatea Farmacia „Adriana A&G Med” SRL, la începutul anului 2020 a primit avizul Comisiei de Urbanism. Chiar lângă Spitalul de Neurochirurgie, pe strada Ion Creangă, nr. 16-18, urmează să fie construit un centru medical cu regimul de înălțime S+P+10, pe o suprafață de teren de 1.259 de metri pătrați, achiziționată de la milionarul Dan Stratan. Deocamdată, proiectul nu a primit toate avizele. De precizat că firmele controlate de familiile Ionașcu și Rusu au decontat sume importante, în ultimii ani, de la Casa de Asigurări de Sănătate.

Blocurile de lângă Institutul de Oncologie au fost autorizate, rămâne de văzut când va fi emis ordinul de începere a lucrărilor.

Comentarii
  • Bogdan Ionescu e doar un șoarece e Săgeata ! In spatele lui e socrul sau , patronul de la Lara farm, SRI

  • Cand te gandesti ca inainte de ’89 pe strada Karl Marx nu aveau voie sa circule camioanele si autobuzele, iar acum ghertoii imbogatiti din pix isi construiesc blocuri. Se va distruge o ultima oaza de liniste si de verdeata a orasului si se vor umple conturile unor politruci.
    Ciuma tricolora (PSD+PNL+USR) si-a facut datoria!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *