Titlurile zilei

Candidaturi ilegale la PSD Iași. Oamenii plantați de Maricel Popa în Consiliul Local vor fi invalidați de Comisia de Etică. Urmează excluderea bătăușului Mircea Manolache (EXCLUSIV)

Publicat: 08 oct. 2020
Mai multe candidaturi la alegerile locale 2020 au fost ilegale la PSD Iași pentru că a fost încălcat statutul partidului
Maricel Popa, Mircea Manolache, Camelia Gavrilă, Cristian Stanciu, Elvira Rortundu și Marian Dalban

Detalii șocante despre caracatița care a acaparat în ultimele luni organizația județeană a PSD Iași. Statutul PSD a fost grav încălcat de cei care au controlat listele pentru alegerile locale 2020. Totul pentru a face loc unor fripturiști apropiați de gașca care a pus mâna pe organizația județeană. Maricel Popa, Camelia Gavrilă și Cristian Stanciu au trecut peste statutul PSD pentru a pune pe locurile eligibile persoane care nu erau membri cu acte în regulă în partid. Elvira Rotundu și Marian Dalban ar urma să fie invalidați de Comisia de Etică din PSD Iași, în aceeași situație fiind și bătăușul Mircea Manolache, la Consiliul Județean

Bătaie totală de joc pe timpul și votul ieșenilor la alegerile locale 2020. Gașca aceasta care a acaparat organizația PSD Iași a ajuns să calce în picioare până și statutul propriului partid pentru a se asigura că în primărie și Consiliul Județean vor intra persoane ușor manipulabile. Conducerea actuală a PSD Iași a trecut peste documentele oficiale, peste reglementările interne ale partidului, pentru a promova persoane care nu erau membre de partid. Este și cazul lui Mircea Manolache, Elvira Rotundu și Marian Dalban, toți trei puși pe locuri eligibile la alegerile din 27 septembrie 2020.

Doi dintre aceștia au fost deja invalidați de către Comisia Județană de Etică și Arbitraj, din cadrul PSD Iași. O solicitare în acest sens a fost deja depusă la această structură din PSD, care va înainta propunerea de invalidare către Biroul Executiv. Astfel, Elvira Rotundu și Marian Dalban nu vor mai prinde loc în Consiliul Local Iași. Urmează, în aceste zile, analiza contestației depuse împotriva bătăușului Mircea Manolache, candidat la Consiliul Județean.

Statutul PSD a fost grav încălcat. Trei candidați nu au nicio treabă cu organizația județeană de la Iași

Practic, Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Iași, a avizat candidatura celor trei în mod total ilegal. Articolul 47, alineatul 1 din statutul PSD adoptat la 22 august 2020, arată cât se poate de clar acest lucru: „membrii de partid pot să aleagă și să fie aleși după 3 luni de la obținerea calității de membru de partid”. Astfel, cei trei care au prins locuri eligibile în Consiliul Local și Consiliul Județean Iași nu au ce să caute în forurile publice respective. Mircea Manolache, Elvira Rotundu și Marian Dalban au intrat în PSD Iași în cursul lunii august 2020, cu doar o lună înainte de alegerile locale. În aceste condiții, statutul PSD a fost grav încălcat.

Și bătăușul Mircea Manolache a fost pus ilegal pe listele PSD Iași pentru Consiliul Județean

Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, l-a promovat pe un loc eligibil pe listele PSD pentru acest for pe bătăușul Mircea Manolache. Acesta a venit pe filiera UNPR (între timp, protocolul cu formațiunea lui Gabriel Oprea a fost denunțat de PSD și implicit nu mai poate produce efecte juridice), însă a intrat în PSD Iași pe 8 august 2020. Pentru că i-a votat toate matrapazlâcurile lui Maricel Popa în mandatul anterior, Mircea Manolache a primit cadou un loc eligibil. Deși candidatura sa este ilegală, gașca controlată de Maricel Popa a trecut acest lucru cu vederea și i-a facilitat prezența în noul Consiliu Județean pe perioada 2020-2024. Surse din partid spun chiar că Manolache i-ar fi dat o sumă importantă de bani lui Maricel Popa, pentru a-l pune pe un loc eligibil, dar deocamdată această informație nu a fost confirmată.

Sinecuriștii Cameliei Gavrilă au acaparat locurile din PSD Iași

La Consiliul Local, Maricel Popa, fostul președinte de la Consiliul Județean Iași, i-a dat mână liberă deputatului Camelia Gavrilă pentru listele la Consiliul Local. În aceste condiții, pe listele respective au apărut persoane precum Elvira Rotundu, directorul Colegiului „Costache Negruzzi”, și Marian Dalban, angajat la cabinetul parlamentar al deputatului. Aceștia au intrat în PSD Iași în luna august 2020, ceea ce face ca statutul partidului să fie încălcat. De asemenea, au fost încălcate și alte articole ale statutului. La alineatul 3 din articolul 47 se arată:

„Membrii de partid care își depun candidatura pentru funcții de conducere trebuie să dovedească experiență politică, profesionalism, atașament pentru valorile social-democrației, comportament social și politic apreciat de comunitate, spirit de solidaritate și respect pentru colegii de partid și pentru membrii comunității din care fac parte”.

Bătaie de joc orchestrată de trioul de la vârful PSD Iași în fața oamenilor din partid

De altfel, nici Elvira Rotundu și nici Marian Dalban nu au experiență politică sau atașament pentru valorile social-democrației. Singura lor calitate pentru a prinde un loc în CL Iași a fost apropierea de deputatul Camelia Gavrilă, cel mai slab candidat al PSD Iași la aceste alegeri locale, care a scos un scor dezastruos de 13 la sută în municipiu. Niciodată în istoria PSD, din ultimele 3 decenii, nu s-a mai întâmplat ca un candidat social-democrat la Primăria Iași să obțină un scor atât de prost.

Prin urmare, cele trei candidaturi sunt cât se poate de ilegale, iar cei care au avizat nominalizarea lor pentru scrutinul din 27 septembrie 2020 trebuie să răspundă în fața oamenilor din partid. Mai mult, candidaturile acestora pot fi contestate și în instanță din moment ce nu au îndeplinit toate criteriile. De altfel, se pare că se pregătesc deja și mai multe plângeri penale pe această temă! Vom reveni!

Comentarii
 • Și bolnavul psihic Laicu Mugurel Ovidiu trebuie invalidat de o comisie medicală de la Socola ! Cum să fie consilier local acest dement, care amenință cu moartea mari ziariști ieșeni. Laicu trebuie băgat mai repede la fără clanță vorba fostului domn subprefect B.A.

 • Care sunt aia mari ziaristi? Tu mă zdreanță bețivă? Dacă tu ești ziarist ( auzi mare ziarist !!!) ce mai erau Tudor Arghezi,Eugen Barbu,, Barbu Ștefănescu Delavrancea …) Mă nerusinatule,mergi naibii la Socola ca ai deranj grav la cutia “ ukrainiană” ! Siktyr betivane!

 • Laicule, zdreanță huliganică de 15 ani îl hărțuiești pe marele jurnalist ieșean Meditativul. A mai fost un scelerat, care l-a hărțuit pe Meditativ, dar acum este în IAD ! La scursura de Costică Neculau mă refer. Vezi că Meditativul este condeiul lui Dumnezeu și este în buna lui pază. Vei crăpa și tu în chinuri ca și hahalera de Neculau.

 • La hirlau aceiasi situatie .au fost aduse de catre candidatul la postul de primar Curca gheorghita(care nici nu este presedintele organizatiei}si puse pe listele pentru consilieri locali persoane ce nu sint membrii ai organizatiei locale PSD hirlau:
  Gaina Catalin
  Mihaiela Formagiu
  Paula uglea
  Marius Gavriloaie
  Ciornei Elena
  Dupa discutii referitoare la incalcarea statului au fost,,validati””de o grupare de slugarnici care nici nu faceau parte din Biroul organizatiei orasenesti Hirlau in prezenta rusinoasa a directorului de campanie Cristian Anghel .
  Candidatul la postul de primar Curca Gheorghita a fost propus si validat in februarie 2020 de Popa maricel fara ca biroul organizatiei PSD Hirlau sa stie ceva .Organizatia PSD hirla are o conducere ilegala si bipolara -Cernescu Constantin care afost condamnat si nu maipoate fi si Curca gheorghita care vrea sa fie dar nui ales statutatar.Asa cap asa caciula …vina o poarta ca si la Iasi cei doiMaricel Popa si Cristian Anghel si cada de topor Mugurel Laicu care a facut jocul celor doi si,, liderii’logali ilegali si incompetenti
  S-au facut reclamatii la Parchet ,DNSA si organizatia PSD judeteana.

 • Da Cioara repetenta când o dati afara ?! Ea ee când este membru PSD?! Sau este de tăvăleală ?! Avertizează dubla măsura ?! Florăreasă și amanta de profesie este modelul PSD! Manolache este bătăuș, Dalban un tânăr cu bun simt și doctorand nu este bun ?! In schimb luați o escroacă, o c…a ca Ursu ! Frați cu clanurile țigănești !

 • Manolache batausul? In sensul ca s-a batut pentru proiectele iasului in Consiliul Judetean. Din cate stiu nu are nicio condamnare, di contra, trebuia sa primeasca multi bani de la seful ziarului acesta, dupa ce a catigat procesul. Cat despre ceilalti doi un tanar capabil si o profesoara respectata in tot orasul…. Dupa etica cui? Da intr-adevar nu seamana nici unul din cei mentionati cu „greii” psd care nu si-au mai gasit loc pe liste.

 • Degeaba te bați în piept cu masteratele și cărțile publicate dacă faci greșeli elementare.
  Bhăăi prepuț bețîvan, ia zi, subprefectul este „fost domn” ? Și acuma ce-i, doamnă ?
  Nu ești în stare să faci un acord gramatical, ești la nivelul lui Aragaz.
  „Fostului domn”, tolomacule ?
  Corect este [domnului fost subprefect] că nu mai e subprefect, dar domn este în continuare.
  Hai, dispari, cazi sub masă și acolo stai. Adică șezi !

 • Unu Dumitrașcu.il pupa in cur pe borfașul de Manolache…bănuiesc că tu glumești când scrii voma aia sau ești chior și surd…sau poate nu locuiești în Iași și nu-l cunoști…toată familia golanului asta ar trebui sa fie după gratii… Toți… Iar tu…Meditativule…spui de mari ziariști..îmi poți da un exemplu ,te rog frumos…Doar unul singur. Ambele fițuici ieșene sunt doar unelte de șantaj… bun c altceva…Gazete de produs 💰…și nu mă refeream la publicitate..la reclame…se știe despre ce spun…

 • Laicule, te-a sunat balabusta Cameluța că a sesizat ea, vezi Doamne o greșeală gramaticală. Oricum Cameluța e o impostoare și o târfă traseistă, așa că nu se pune.

 • jigodia de Baghiu bețivan nr 1 si-a facut datoria …a venit amancat cacat la greu ptr alegeri acum plecă că ii mai cardește HARA nica …va manca cacat in continuare pe la toamnă porcaria neasumate stirea de iasi …sa ai pofta nulitateo bețivă….

 • LAICULE, ACCEPTĂ CĂ ȘTIREA DE IAȘI A ȘTERS PE JOS CU INFAMA DE CAMELUȚA ! AM CÂȘTIGAT ! SUNTEM LA MASA CU BUCATE, IAR VOI BOSCHETARI, IAR CAMELUȚA NICI MĂCAR NU V-A SUPT CĂ AȚI TRAS ÎN CAMPANIE PENTRU EA !

 • La Tg. Frumos se intampla aceeasi situatie, baronul de targu P:S:D , Ionel Vatamanu , a pus pe lista de consilieri un fost membru A:L:D( Chelaru Larisa), care a activat in consiliu local din partea A.L.D, inclisiv in sedinta din luna septembrie, intrebare pentru marele lider Vatamanu ,cand a fost facuta membru P.S.D, in care sedinta , ca dupa stinta mea acest mare lider nu a facut nici o sedinta de partid in ultimii patru ani, si o spune un membru de partid P.S.D. Deasemeni candidatul Maxim Todirel care a fost membru in cadrul comunintati rusilor lipoveni, apare pe lista P.S.D, dupa ce criterii domnule Vatamanu, in acest caz dor ca este cumatrul dumitale. Rusine sa va fie sfidati statutul partidului si tot ce inseamna legi, pana cand? Domnule ziarist daca sunteti un profesionis si nu screti la comanda ,faceti o ancheta jurnalistica si aduceti cetateniloe din Tg. Frumos, la cunostinta abuzurile facute de acest …….(infractor, dupa cum stiti condamnat pentru incalcarea legii).

Adauga un comentariu