Titlurile zilei

Candidaturi ilegale la PSD Iași. Oamenii plantați de Maricel Popa în Consiliul Local vor fi invalidați de Comisia de Etică. Urmează excluderea bătăușului Mircea Manolache (EXCLUSIV)

Publicat: 08 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Candidaturi ilegale la PSD Iași. Oamenii plantați de Maricel Popa în Consiliul Local vor fi invalidați de Comisia de Etică. Urmează excluderea bătăușului Mircea Manolache EXCLUSIV
Maricel Popa, Mircea Manolache, Camelia Gavrilă, Cristian Stanciu, Elvira Rortundu și Marian Dalban

Detalii șocante despre caracatița care a acaparat în ultimele luni organizația județeană a PSD Iași. Statutul PSD a fost grav încălcat de cei care au controlat listele pentru alegerile locale 2020. Totul pentru a face loc unor fripturiști apropiați de gașca care a pus mâna pe organizația județeană. Maricel Popa, Camelia Gavrilă și Cristian Stanciu au trecut peste statutul PSD pentru a pune pe locurile eligibile persoane care nu erau membri cu acte în regulă în partid. Elvira Rotundu și Marian Dalban ar urma să fie invalidați de Comisia de Etică din PSD Iași, în aceeași situație fiind și bătăușul Mircea Manolache, la Consiliul Județean

Bătaie totală de joc pe timpul și votul ieșenilor la alegerile locale 2020. Gașca aceasta care a acaparat organizația PSD Iași a ajuns să calce în picioare până și statutul propriului partid pentru a se asigura că în primărie și Consiliul Județean vor intra persoane ușor manipulabile. Conducerea actuală a PSD Iași a trecut peste documentele oficiale, peste reglementările interne ale partidului, pentru a promova persoane care nu erau membre de partid. Este și cazul lui Mircea Manolache, Elvira Rotundu și Marian Dalban, toți trei puși pe locuri eligibile la alegerile din 27 septembrie 2020.

Doi dintre aceștia au fost deja invalidați de către Comisia Județană de Etică și Arbitraj, din cadrul PSD Iași. O solicitare în acest sens a fost deja depusă la această structură din PSD, care va înainta propunerea de invalidare către Biroul Executiv. Astfel, Elvira Rotundu și Marian Dalban nu vor mai prinde loc în Consiliul Local Iași. Urmează, în aceste zile, analiza contestației depuse împotriva bătăușului Mircea Manolache, candidat la Consiliul Județean.

Statutul PSD a fost grav încălcat. Trei candidați nu au nicio treabă cu organizația județeană de la Iași

Practic, Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Iași, a avizat candidatura celor trei în mod total ilegal. Articolul 47, alineatul 1 din statutul PSD adoptat la 22 august 2020, arată cât se poate de clar acest lucru: „membrii de partid pot să aleagă și să fie aleși după 3 luni de la obținerea calității de membru de partid”. Astfel, cei trei care au prins locuri eligibile în Consiliul Local și Consiliul Județean Iași nu au ce să caute în forurile publice respective. Mircea Manolache, Elvira Rotundu și Marian Dalban au intrat în PSD Iași în cursul lunii august 2020, cu doar o lună înainte de alegerile locale. În aceste condiții, statutul PSD a fost grav încălcat.

Și bătăușul Mircea Manolache a fost pus ilegal pe listele PSD Iași pentru Consiliul Județean

Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, l-a promovat pe un loc eligibil pe listele PSD pentru acest for pe bătăușul Mircea Manolache. Acesta a venit pe filiera UNPR (între timp, protocolul cu formațiunea lui Gabriel Oprea a fost denunțat de PSD și implicit nu mai poate produce efecte juridice), însă a intrat în PSD Iași pe 8 august 2020. Pentru că i-a votat toate matrapazlâcurile lui Maricel Popa în mandatul anterior, Mircea Manolache a primit cadou un loc eligibil. Deși candidatura sa este ilegală, gașca controlată de Maricel Popa a trecut acest lucru cu vederea și i-a facilitat prezența în noul Consiliu Județean pe perioada 2020-2024. Surse din partid spun chiar că Manolache i-ar fi dat o sumă importantă de bani lui Maricel Popa, pentru a-l pune pe un loc eligibil, dar deocamdată această informație nu a fost confirmată.

Sinecuriștii Cameliei Gavrilă au acaparat locurile din PSD Iași

La Consiliul Local, Maricel Popa, fostul președinte de la Consiliul Județean Iași, i-a dat mână liberă deputatului Camelia Gavrilă pentru listele la Consiliul Local. În aceste condiții, pe listele respective au apărut persoane precum Elvira Rotundu, directorul Colegiului „Costache Negruzzi”, și Marian Dalban, angajat la cabinetul parlamentar al deputatului. Aceștia au intrat în PSD Iași în luna august 2020, ceea ce face ca statutul partidului să fie încălcat. De asemenea, au fost încălcate și alte articole ale statutului. La alineatul 3 din articolul 47 se arată:

„Membrii de partid care își depun candidatura pentru funcții de conducere trebuie să dovedească experiență politică, profesionalism, atașament pentru valorile social-democrației, comportament social și politic apreciat de comunitate, spirit de solidaritate și respect pentru colegii de partid și pentru membrii comunității din care fac parte”.

Bătaie de joc orchestrată de trioul de la vârful PSD Iași în fața oamenilor din partid

De altfel, nici Elvira Rotundu și nici Marian Dalban nu au experiență politică sau atașament pentru valorile social-democrației. Singura lor calitate pentru a prinde un loc în CL Iași a fost apropierea de deputatul Camelia Gavrilă, cel mai slab candidat al PSD Iași la aceste alegeri locale, care a scos un scor dezastruos de 13 la sută în municipiu. Niciodată în istoria PSD, din ultimele 3 decenii, nu s-a mai întâmplat ca un candidat social-democrat la Primăria Iași să obțină un scor atât de prost.

Prin urmare, cele trei candidaturi sunt cât se poate de ilegale, iar cei care au avizat nominalizarea lor pentru scrutinul din 27 septembrie 2020 trebuie să răspundă în fața oamenilor din partid. Mai mult, candidaturile acestora pot fi contestate și în instanță din moment ce nu au îndeplinit toate criteriile. De altfel, se pare că se pregătesc deja și mai multe plângeri penale pe această temă! Vom reveni!

Adauga un comentariu