Boli si tratamente

Ambrozia: ce trebuie sa stii despre alergia așteptata la începutul lunii august

Publicat: 01 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ambrozia ce trebuie sa stii despre alergia așteptata la începutul lunii august
Care sunt simptomele si complicatiile alergiei la ambrozie

Care sunt simptomele si complicatiile alergiei la ambrozie? Printre plantele care provoacă alergii, cel al ambroziei este un adevărat flagel. De fapt este responsabil de alergii semnificative, uneori severe, atunci când își răspândește polenul la sfârșitul verii și toamna.

Cea mai alergică plantă cunoscută până în prezent, ambrozia este o planta foarte prezentă pe terenurile neingrijite.

Care sunt simptomele si complicatiile alergiei la ambrozie?

Nasul care curge, strănutul, mâncărimi în nas și gat, senzație de nisip în ochi, fotofobie, uneori edem la nivelul pleoapelor sunt simptomele întâlnite la 90% din alergiile la ambrozie. „Acestea sunt aceleași simptome ca și alțe alergii, dar cu o severitate mai mare”, explică dr. Martine Grosclaude, medic alergolog.

Ambrozia cauzează, de asemenea, astm la unul din doi oameni alergici, „care este mai frecvent decât în ​​cazul altor tipuri de polen”, a spus alergologul. Pentru unii, aceasta va lua forma uneia sau a două crize pe an. Dar poate merge până la astm sever și uneori chiar la resuscitare.

Ambrozia poate provoca si leziuni ale pielii în 10% din cazuri.

Primele tratamente constau în controlul inflamației cu corticoizi locali, antihistaminice, picături pentru ochi. „De asemenea, este necesar să se trateze nasul pentru a-l decongestiona, deoarece riscul de alunecare astmatică este semnificativ”, explică dr. Grosclaude.

Care este tratamentul cel mai bun pentru alergia la ambrozie

Desensibilizarea este rezervată persoanelor a căror alergie a fost dovedită folosind o evaluare alergologică. Nu elimină alergia, dar induce o nouă toleranță față de alergen. „Este singurul tratament capabil să modifice istoria naturală a alergiei”, subliniază medicul pentru Top Sante.

Introdusă în Europa la sfârșitul secolului al XIX-lea, Ambrosia artemisiifolia poate atinge până la 2 metri înălțime și produce flori mici care răspândesc polenul cu o puternică putere alergenică. Polenii săi se agață frecvent de părul și îmbrăcămintea animalelor, promovând astfel diseminarea.

Sub efectul creșterii temperaturilor, planta va invada treptat tot mai multe regiuni. „Schimbarea climei va avea un impact asupra extinderii ambroziei”, a declarat in Top Health Nicolas Viovy, cercetător la Laboratorul de Științe ale Climei și Mediului din Franta.

Conform studiilor potențiale ale acestui laborator, până în 2050 concentrația de polen va fi înmulțită cu patru, datorită încălzirii temperaturilor și creșterii ritmului de CO2 în atmosferă, dar și dezvoltării plantei în sine care proliferează.

Adauga un comentariu